Bu sene de yazgıları birbirlerine benzeyecek gibi!


     Geçen seneyi ''bay'' geçen Galatasaray ile Fenerbahçe'den bahsediyorum. Fenerbahçe sezona Avrupa şampiyonu takımın TD poleti ile gelen Arogones ile sezon öncesi büyük sükse yapmışlar çıtayı yükseltmişlerdi. Galatasaray ise Alman TD  Skibbe ile  anlaşmış parola ise hücummm'du. Velakin parola doğruydu da kaleler şaşmıştı. (bknz:Kocaeli maçı 5-2 ve benzerleri) Önce hedef şampiyonlar ligiydi. Olmayınca anca Kadıköyde'ki final keser dediler/dedik gene olmadı, lig şampiyonluğu derken nafile, fortis verelim ıhh yok güldürmedi rabbim sevdiceğimin taraftarlarını. Sonrasında da parantez içindeki maç ile noktalanan Galatasaray kariyeri genç hocanın. Zıt kardeşi Fener'de ise durum aynıydı, Şampiyonlar liginde geçen senenin yeni prensi bu sene şamar oğlanı olmuştu. Deplasmanlarda ürkek ev de ise misafirperver davranınca anne ligi göründüydü artık he bide 27 yıllık hasret Türkiye kupası. (p.s: Türkiye kupası da alınmaya alınmaya onlar için lig şampiyonluğu kıvamına geldi) . Velakin Beşiktaş ile oynan final ile zaten geçilen çeyrek asırdan mutemadiyen uzaklaşılıyor yine yeni yeniden.  Lig te ise ezeli düşmanı ee pardon dostu yokk bu da olmadı rakibi ile dramatik/aksiyonlu bir final ile gömüldü çimlere ve bilindiği üzre her ikisinede.  
      Gelelim bu seneye, herkesinde yakından takip ettiği gibi TD  mevkiine ünlü bir hoca alma sırası cimboma geçmişti. Üşenmediler  değirmenciler diyarından bir fenomeni tutup getirdiler. Herkes önce inanamasada sonra  sonra aklımız almaya başlamıştı. Rijkaard Galatasaray'a gelmişti. Sonra Keita geldi, Lincoln evde işim uzun sürecek yan yatacak çamura batacak derken kovuldu, toprağı Elano'nun sansasyonel gelişiyle umutlar hiç olmadığı kadar doruğa ulaştı. Fenerbahçe cepheside Galatasaray'dan açılan Alman TD kontenjanını Daum ile doldurdu. Olaylı Topuz transferi -ki ben buna  türler arası geçiş diyorum (sizi buraya alayım) ile başlayıp pek bahsi geçmeyen Hurmacı transferi ile girdiler. Sonrasında Brezilya milli takımına nispet yaparcasına 2 Brezilyalı daha aldılar. Kocaman'ı da unutmamalı.
      Bu seneye ise farklı uefa maçları ile başlayan ve geçen seneyi orta sıralarda birbirine yakın bitiren bu iki güzide takım, bu sene işi sıkıca tutup zirvede yalnız kalabilirler diye düşünmekteyim. Lig sonunda tablo böyle çıkarsa da geçmiş bu yazımı da aha manşete çakarım demedi demeyin. 

0 [ YORUM YAZ ]: