Diyarbakır taraftarı ve kürt açılımı!


   Diyarbakır 1. lige çıkıyor. Evinde oynadığı ikinci maç ve Fenerbahçe geliyor. Roberto Carlos Real'de oynarkene bir düşünün, Carlos'un Diyarbakır'a gelme ihtimalini. Carlos Diyarbakır'da yetmedi Guiza Diyarbakır'da. Şu an ki tek politik gündem hatta en önemli gündem de sizlersiniz. Millet sizler için kafa patlatıyor öyle veya böyle. Sizler taş atıyorsunuz stada, ne oldu da atıyorsunuz? kendi stadınızda kim size kıştt dedi?  Trübünden stada taşlar ile açılım yapıyorsunuz demek. Peki trübünde sizin yerinize rezil ve mahcup olmuş Diyarbakırlılara ve şu hassas gündemin tek çare olabileceğini düşünen zavallı aklı selim Diyarbakırlılara  yazık değil mi? Sahaya girmeler falan, kaleye beden ile çakma gol yapmalar, sonra oley çekmeler. Ve yerin dibine giren öteki Diyarbakırlılar. Yazık ki ne yazık!  vah anam vah yani.. Nerden baksan vah..  Resimdeki gibi şişede atmanız gerekirdi ki onuda ramazan diye atmamışsınızdır. Bence yanlış yapmışsınız. Keşke atsaydınız. En azından şişeyi güvenlikten geçirmede bir beceriniz olurdu, taş atmak çok kalleşçe ve şişe atmaktan da daha haince, ramazana daha da ters farkındamısınız.. 
P.s: Bir Galatasaray sempatizanıyım da ne önemi var, bu olay toplumsal.. 

2 [ YORUM YAZ ]:

contemporary professional student dedi ki...

yani hakikaten spor diyoruz kardeşliktir barıştır dioruz, sezen'e açık mektupları destekliyoruz, daha fazla "Barış" yetişsin, ekmeklerini kaybetmesinler, demokratikleşelim, özgürleşelim, bu bölgenin insanıda kendini anayasa ve hukuka aykırı olmadan istediği gibi ifade etsin gerekirse anayasa değiştirelim diyoruz, ama ülkenin en kollektif, en toplumsal ilgi alanı olan futbol maçında şunların yaptığına bakın..yazık yazık...

Hawk dedi ki...

Bu futbol takımı müsveddesine, TFF'nin Türk futbol tarihinin en ağır cezasını vermesi gerekiyor. Yahu taraftar adi, hayatında ilk defa maç görmüş gibi atlıyor sahaya, bu diyarbakırsporun yöneticilerinin destekler mahiyette tavırları nedir? Dediğin gibi, bu kritik dönemde zaten Türk milletinin sinirleri gergin, şimdi Türk milleti, diyarbakırspor taraftarına basmaz mı küfürü? Ayıptır, Dos Santos bunu milli takımda anlatsa, Türkiye'ye özyargı oluşturmaz mı? diyarbakırspor umrumda değil ama burada söz konusu Türkiye, diyarbakır değil!