12. ve 13. Adamların Golü


İngiltere Lig Kupası'nda Manchester United, Salı günü oynadığı maçta Barnsley'i deplasmanda 2-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Ancak maçta yaşanan bir olay İngiliz medyasında günlerdir konuşuluyor.

İngiltere Lig Kupası'nın son sahibi Manchester United, bu sene de yoluna devam ediyor. Salı günü Barnsley'i deplasmanda Welbeck ve Michael Owen'ın her iki yarıda attığı gollerle 2-0 yenen Manchester United çeyrek finale çıkmıştı.

Bu maçta Gary Neville 63. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı. Ancak maçı İngiliz medyasında günlerdir konuşulur hale getiren olay ise Barnsley taraftarlarının yaptıklarıydı.

Maçtan önce bazı taraftarların stat çevresinde bir marketi soymalarıyla hararetlenen karşılaşmada bu kez 2 taraftar maç oynandığı sırada sahaya girdi.
Manchester United kalecisi Ben Foster'ın kale vuruşu kullanmaya hazırlandığı bir esnada sahaya dalan taraftar topu Foster'ın önünden almaya çalıştı.

Bu esnada yere düşen taraftar daha sonra kalkarak topu kaleye atmak istedi ancak Foster araya girerek buna izin vermedi. Bu kez başka bir taraftar da arkadaşının yardımına koştu. İki holiganın paslaşması sonucu ise arkadaşının yardımına gelen diğer taraftar voleyle topu kaleye gönderdi.

Maçın uzatma dakikalarında yaşanan bu olay hakkında ise İngiltere Futbol Federasyonu (FA) soruşturma başlattı. Federasyon Saha Kontrol Yönetimi'nden ve maçın hakemi Chris Foy'dan gelecek raporlara göre Barnsley Kulübü'ne ceza verecek.

Bu arada maçtan sonra Barnsley-Sheffield trenini durduran ve tren yoluna atlayan iki taraftarın da polis tarafından tutuklandığı ifade edildi. (Gazeteport)

1 [ YORUM YAZ ]:

İlkin Nasirov dedi ki...

Böyle bir olay 3 hafta bundan önce Rusya liginde de yasanmisti.