Haftanın Kitabı # 1

      "Beyaz gövdeli zenci köpeklerimiz var. Adları da var. Ama onlar birer heykel. Çağırınca gelmiyorlar artık. Cennetin kapısını bekliyorlar. Karla karışık toprağa gömülebilmek için kulakları dik donuyorlar! Öyle bir cennet ki, paslı demirin bile ak sakalı var. Bizi saran tel örgüler beyaz angoradan örülmüş. Havası havlamayı bırakmış, ısırıyor. Beyaz ağzı etimizle dolu. Bu yüzden sessiz bir ayaz var. Saçaklarından sarkan mızrak dişleri ensemize saplanmış. Gazete kağıdı gibi buruşmuş derimizde mor diş izleri, bekliyoruz. Cennetten kovulmayı. Bembeyazız. Soğuk. Donmak. Çözülmek. Tekrar donmak. Daha fazla hiçbir şeye gerek yok. Fiilleri çekmeye bile. Herkes kalsın yerinde. Bıraksınlar yaslansın göğsüm sırtlarına, ılıklaşsın enseleri nefesimle. Yavaş yavaş sokayım dilimi derilerine. Aksın içlerine hayatımın zehri. Yirmi adet mermi. Muhteşem! Hepinizi geberteceğim! Ama hepinizi!"



   Uzun süredir beklenen Hakan Günday'ın son kitabı çıktı. Biraz bekletmeli çıksada kitap okuyucularla buluştuktan sonra beklemeye degdi. İnsanlığın boyunu aşan düşüncelerin tercümanı olarak kabul ettigim yazarın azil den sonraki bombası ama kinyas ve kayra kadar iyi değil. Ziyanda hiç alışık olmadığımız olaylar ve konular çıkıyor karşımızda. Hatta kitabın sonuna kadar bir yandan sözler çarparken bir yandan da bu düşünce kuşatıyor insanı. Ama sonuna geldiğim de  hiç karşılaşmayı beklemeyeceğim bir şeye rastladım. Okumayanlar için ipucu vermek istemiyorum ama Hakan Günday gene, yine, yeniden yapmış budur dedim. önce Azil'i okuyun sonra  Ziyan'ı!

    Hakan Günday demişken;
   Çağın en dikkate değer yazarlarından biridir. Kendimce teşhisini koyduğum andan itibaren derime batırdığı şişleri çıkarmakla uğraşıyorum. Acıyla karışık zevk ve bi o kadarda ruhumu tahrik eden. Soluksuz heyecanlara yönelten. Ve derime tuz basan.. Beni başka yaşamlara sürüklüyor…EGER HALA YAŞIYORSANIZ HAKAN GÜNDAY OKUMAMIŞSINIZDIR

  • EGER HALA YAŞIYORSANIZ HAKAN GÜNDAY OKUMAMIŞSINIZDIR

2 [ YORUM YAZ ]:

Unknown dedi ki...

hayırlı olsun dana .seni okumak güzel

Adsız dedi ki...

Merhabalar;
Öncelikle Hakan Günday'ın sıkı takipçilerinden biri olarak kelimesi kelimesine düşüncelerinize katılıyorum kurguları insanı hayrete düşürüyor.
Ziyan'a gelince başlarında biraz sıkılmış olsamda inatla devam ettiğimde hata yapmadığımı çok iyi anladım. Her zamanki gibi bizleri şaşırtmakta gecikmedi.
Son 10 sayfasına geldiğimde ise yaşadığım şok kelimelere aktarılamayacak boyutlarda.

Bizi bir diğer kitabında bu kadar bekletmemesini dileyerek. Teşekkürler Hakan Günday...