iddialılar #1 [ Fc Bunyodkor ]



    Bu klüp 2005 yılında Özbekistan'da kuruldu. Beni ilgilendiren ise Özbekistan gibi futbolda fakir bir ülkede yeni kurulmuş bir klüp 4 yıl içinde kendinden nasıl bu kadar söz ettire bilmesiydi.


   Eto'o, Iniesta, Puyol ve Fabregas gibi yıldızları Taşkent'e davet edip onlarla sözleşme imzalamak isteyen klüp bu kadar mali desteği nerden alıyordu peki?

   Araştırararak anladım ki, kulübe sponsorluğu devlet başkanının kızı yapıyor ve kulübü dünya seviyesinde yüksek yerlere getirmeyi hedeflemiş. Takım şimdiye kadar 1 defa ülke şampiyonluğunu ve 1 defa da ülke kupasını kazandı.

   Geçen yıl Rivaldo gibi bir dünya starını transfer edip kendinden söz ettiren kulüp, Zico yönetiminde çok başarılıydı. Takım Asya şampiyonlar liginde yarı finale kadar ilerledi. Zico ayrılmak kararı alınca, Chelsea'den ayrılan Brazilya'lı teknik direktör Scolari'yi rekor transfer ücretiyle takımın başına getirildi. Bu arada Bunyodkor kelimesinin anlamı Özbek dilinde "yaratıcı" demek.

1 [ YORUM YAZ ]:

halk dedi ki...

rüşvetle, hileyle, hurdayla uefa'ya üye olabilseler bir büyüme şansları olabilirdi ama oralarda onların istedikleri gibi "büyük klüp" olmak zor iş.