İddialılar #2 - Fk Bakü -



      Başkent Bakü'nün aynı adlı kulübü 1997 yılında kuruldu. Ev maçlarını Tofig Behramov stadında oynayan kulüb, Azerbaycan'da en büyüklerden. 2 defa Azerbaycan lig ve 1 defa kupa şampiyonluğunu kazandı. 2008 yılında kulübün yeni stadının inşasına başlandı ve 2010 yılında sonuçlanacağı açıklandı.

    Kulübün büyük sponsorlarının olması ve başkan Hafiz Mammadov'un kulübe büyük özen göstermesi sayesinde Fk Bakü daha da büyüdü. Bu yıl şampiyonlar liginde Litva şampiyonu Ekranas'ı yenerek bir üst tura geçti, ama sonraki yenilgiler teknik direktörün istifasıyla sonuçlandı. Kulüp başkanı daha önceden de bağları olan Bülent Korkmaz'ı Azerbaycan'a davet etti ve 1 yıllık kontrakt imzalandı.

    Kulübün en ünlü futbolcuları arasında Türkiye'de de çok tanınan Jaba bulunuyor. Kulüb kaptanı ise Kamerunlu ünlü kaleci Sissokko. Diğer yetenekli Brezilyalı forvet Luis Felipe Almeyda 202 sm. boyu ile adeta bir futbol devi.

   Bülent Korkmaz'ın hocalığı altında kulübün önünde büyük hedefler var. Hatta kabarık bir transfer listesi hazırlayan Korkmaz'ın esas istediği futbolcu Barcelona'dan yeni ayrılan Meksikalı Dos Santos. . .

0 [ YORUM YAZ ]: