Liglerin Feshi Ve Avrupa Sorunu


FIFA, daha önce de çok kereler yaptığı üzre; Turkcell Süper Lig ile ilgili ciddi bir olayda katî suretle görüş bildirmedi ama yaptırımlarda bulunacağı tahmin ediliyor şu anda.

Zira, FIFA bunu hep yapıyor.

Bir ligde, hukuka aykırı veya hukuken ciddi olarak düğümlenen - çözülmüş olsa bile - olaylar için çok ama çok ciddi yaptırımlarda bulunuyor.

Buna göre, ligden düşürülen Ankaraspor yüzünden Avrupa yolu Türk takımlarına bir/ birkaç yıl kapatılabilir! Aynı şekilde, gelecek yıl Ankaragücü küme düşer veya Ankaraspor tekrar yükselirse, hukuken sorun doğacağından gene Ankaraspor bir alt lige düşürüleceği için bu "Avrupa sorunu" katmerleşerek artabilir.

Ne olacak?

Ya federasyon fesh edilecek, ya da olan alt liglere ve Ankaraspor'a olacak. Aynı şekilde TFF 2. Lig 3. Grup'ta oynayan belediye kökenli BUGSAŞ'ın da lig yükselmesi durumunda tekrar geri düşürülecek olması da Ankara'yı karıştıran bir hadise. Merdiven usülü uygulanacak, FIFA bu duruma ne diyecek merakla bekliyorum.

TFF 2. Lig demişken...

FIFA'nın bu sezon çok ciddi bir şike araştırması yürüttüğü, belli kaynaklarca doğrulanan ve kesinlik kazanan bir hadise. Peki bu "çok ciddi" olan ve bir o kadar da ciddi yaptırımlar getirilecek olan şike soruşturmasından Türkiye pay alacak mı?

Almaz olur mu, TFF 2. Lig silme iptal bile edilebilir. O derece ciddi sonuçlar var, o derece kesinleşen şikeler, kesinleşmese bile cümle alemce şike kabul edilen sonuçlar var. Birden çok takıma aşırı ölümcül müdaheleler yapılması gündemde.

Dileğim, ülke futbolunun bu durumdan en az hasarla ayrılması.

0 [ YORUM YAZ ]: