O Şimdi Nerede? #2

29 numaralı forma ile İstanbul semalarını şenlendirmişti 2003 - 2004 sezonunda...


Brezilya'da uzun yıllar forma giydi, giymeye de devam ediyor. Real Madrid B takımında da 15 maça çıkmışlığı var 96 - 97 sezonunda...

Sırasıyla: İnternacional, Real Madrid B, Vasco, Coritiba, Botafago, Corinthians, Sporting, Galatasaray, Figueirense, tekrar Botafago, Livorno, Chievo ve tekrar Figueirense formaları giyen sempatik Brezilyalı futbolcuyu çoğu taraftarın gözünde unutulmaz kılan nokta ise bambaşkadır.

Malumunuz, İstanbul takımları daima frikikçi eksiğinden yakınır dururlar. Bu futbolcu bir sezonda yedi - evet tam yedi - frikik golüne imza atarak belki de bir rekoru kırmıştır, kim bilir?

Sırayla: Galatasaray - Liverpool(özel maç), Galatasaray - CSKA Sofya(Ön eleme), Galatasaray - Malatyaspor(lig), Galatasaray - Trabzon(lig), Galatasaray - Türk Telekom(kupa), Galatasaray - Villereal(UEFA), Galatasaray - Konyaspor maçlarında frikik yeteneğini konuşturdu.

Benim hafızamdaki doruk noktası ise şudur: Konyaspor maçı, hava berbat... Yıllar sonra Aydın'ın son dakikada bir gol atıp "Aydın attı şampiyonluk geldi" dedirteceği saha... Maç çıkmaza giriyor, sağdan soldan deniyor Galatasaray bir türlü olmuyor... Bu oğlan geçiyor topun başına, Hagi'nin frikik tekniğine çok ama çok yakın bir edayla golünü atıyor, sonrasında Necati Ateş de Galatasaray formasıyla ilk resmi golünü atıyor ve maç 2-1 bitiyor...

Haa, bir de Fenerbahçe - Galatasaray maçında vurduğu top Hakan Şükür'ün kafasına "çarpıp" gol olmuştu...

Evet, şu anda, Brezilya alt liglerinden Porteguesa'da top koşturmaktadır.

Türkiye'nin Nouma'dan sonra gördüğü görebileceği en sempatik siyahî futbolcu o: Cesar Luis Prates

2 [ YORUM YAZ ]:

el ingenioso hidalgo don quijote de la mancha dedi ki...

çok erken gittin be prates :( O dönemde yapılan birkaç iyi transfer bile cezalandırılmıştı

Alper dedi ki...

kimler geldi kimler geçti...