Rooney VS Ronaldo [yeniden]



    Bu husumetin bize ilk aksettiği zaman, 2006 Dünya kupasında çeyrek finalinde oynadıkları ulusal maçtı. Hatırlanıldığı gibi Rooney Portekiz milli takımı oyuncusu Carvolho'ya sert girmiş sonrasında  Ronaldo hakem Horacio Holizondo'ya Rooney'i şikayet etmiş. Hakemde  zaten kargaşa sonrası Rooney'i oyundan atmış, Ronaldo 'nun  kendi yedek kulubesine gülerek kırptığı göz İngiltere'yi ayağa kaldırmış Rooney ise Ronaldo'yu tehtid etmişti. Sonra muhtemel abiler araya girmiş ve bu yıldızcıkları barıştırmışlar dı sezon başlamadan.

    Rooney Ronaldo ile bir türlü barışamadığını ise umduğu temenni ile tekrar ayyuka çıkardı. İngiliz oyuncu eski takım arkadaşının ve de onun ülkesinin 2010 Dünya kupasına gidememesini umduğunu söylemiş.

     Rooney Okay Karacan'ın da dediği gibi sokakta gördüğümüzde ikinci defa bakmak istemeyeceğimiz bir tip fakat futbol ile özdeşleşebilecek de bir tip aynı zamanda. Bazı futbolcular efendi takılmaya gayret gösterip bunu başarabildiklerinde dahi yaptıkları en ufak bir hatada birlik olan eleştiriler  karşısında buluverirler genellikle kendilerini. Ama Rooney'i kimse yadırgamaz. Sosyal hayatta her görünüşün karşılaşabileceği zorlukların olduğu aşikar  fakat su götürmeyecek bir gerçek daha olduğunu düşünüyorum. Buda her zaman doğal olmak. Rooney sanırım hep doğal, mesele bu..

0 [ YORUM YAZ ]: