Sarı-Kırmızı Avrupa: Galatasaray-4-1-Dinamo Bükreş [Analiz]


Galip gelinen maçtan sonra nazar değdirmemek adına pek fazla konuşmak istemiyorum ama yine diyecek bir şeylerim var;

  • Caner hala Kazma Caner. 90 dakika boyunca adamın sadece bir olumlu hareketi vardı.
  • Herkes her zamankinden daha iyiydi.
  • Savaşkan Sabri'ye Rijkaard'ın sihirli değneği değdi ve tekniği katlandı. Attığı paslar doğru yere gidiyor artık, üstelik top tekniği de gelişti, güzel çalımlar atıyor, topla iyi oynuyor.
  • Küçük kaptanımız Uğur'un sezon boyunca sergilediği en iyi performanstı. Ayhan çıktıktan sonra pazubandını da taktı.
  • Aydın girer girmez skoru etkiledi ama her maçta olduğu gibi yine silikti. Ah topu ayağından açmasa, ah biraz da güçlü olsa, yere düşmese, efsane olacak.
  • Keita-Kewell-Nonda. Üçü de performansının zirvesinde.
  • Gelelim en önemli noktaya.. Sezon başından itibaren Barış'ı incelersek, ilk maçlarında kafa golleri atıp takımı ateşleyen isim olduğunu görüyoruz.. Sonra Rijkaard'la kapışma, ardından birkaç maç kadroya girememe, yedek kulübesinde herkes eğlenirlen somurtmaklar.. Ve bugün de attığı şut farkla auta gidince dalga geçtiler adamla.. Takımın sevilmeyeni Barış mı oldu yoksa.. Ekürisi de aylardır Almanya'da tedavideydi, yeni döndü. Umarım televizyonda gördüklerim yanılsamadan ibarettir ve böyle bir durum yoktur. Takıma bakıyoruz ki, bir buçuk sene sakat kalan Uğur mental olarak futboldan kopmamış, sakatlık sonrası ilk maçından bugüne kadar belli bir çizginin üstünde oynamış, ayağı kırılan Servet daha azimli dönmüş, geçen sene 'bitti' denen, 'çürük', 'müzmin sakat' denen Nonda kafasında futbolu bitirmemiş, süper bir dönüş yapmış.. Ama Barış bu formasız günlerinden sonra dağılma sürecine girmiş, top ayağına yakışmaz olmuş. Kafada bitmiş Barış.. Geçen seneki Bülent Korkmaz'ın takımındaki Hasan Şaş'ı görüyorum şu an Barış'ta.. Top kayıpları, mevki belirsizliği, isabetsiz paslar.. Çok kötü bir görüntü çiziyor. Ama dediğim gibi, eğer kulübe, onun şutuyla alay ediyorsa gerçekten, çok büyük problem var demektir. O an görüntüde kaptan Arda, yıldızımız Keita, 'yedek' Aykut ve Sabri vardı.. Umarım gerçekten başka bir şeye gülüyorlardır, aslında takımda eksiksiz bir bütünlük vardır, takıma bir 'Barış' havası hakimdir.
Not: Sabri bile gülüyodu lan.. Auta giden topa..

0 [ YORUM YAZ ]: