Santrfor?

Derbi geldi geçti, kaybedilen üç puan zerre umrumda değil ama Fenerbahçe'nin stadyumundaki cezasız kalan terörizm gerçekten üzücü, yazık. Galatasaray Antrenman blogunda da bu konu hakkında çok güzel bir yazı yazılmış, benim kelimelerle ifade edemediklerim yazılmış. ''Yapılan Yanına Kalır, Üstüne Giden Cezalandırılır.''
* * *
Şimdi bunlardan sıyrılıp önümüzdeki maçlara bakacak olursak, doldurulmayı bekleyen bir birinci santrfor boşluğu var. Şimdi aklımdaki çözümleri sıralayacağım.
1. Elano.

Bugüne kadar Galatasaray'da çok başarılı bir tablo çizmedi Elano. Ama son maç hariç bir iyiye gidiş gözlemliyorum onda. Yeterince yetenekli bir futbolcu, rakip yarı sahanın her bölgesinde oynayabileceğini biliyorum. Üstelik de 9 numara oraya çok yakışır.
2. Kewell.

Santrfor için en az Elano kadar kadar güvendiğim bir isim de Harry Kewell'dır. Gerekirse kaleye geçecektir o. Bunu kendi söylemişti geçen sezon. Ve eğer Baros takıma tam anlamıyla dönene kadar o bölgede Kewell görevlendirilirse, sol açıkta Serdar Eylik'i görmek isterim.
3. Nonda.

Şimdi diyeceksiniz ki takımda zaten oynayan bir santrfor varken, başka mevkilerin topçularını aday göstermişsin. Ama Nonda da yaşı 33'e dayadı ve Cl'de final oynayan Nonda değil. Üstelik bu sezon gördük ki, sonradan oyuna girerse skora gerçekten önemli katkıları oluyor. Yorgun savunmaya karşı harikalar yaratıyor. Eğer Nonda ikinci yarılarda giren oyuncu olmaya devam ederse krallığa koşabilir, koşuyor da nitekim.
4. Servet.

Şaka değil. Bu konuda ciddiyim. Servet'in son maçlarda gol atmaya Baros ve Nonda'dan daha çok niyeti vardı ve kabuğunu Ermenistan ve Trabzon maçlarında kırdı da. Kendisi stoper olduğu için bir forvet oyuncusuna yaptırmaması gerekeni, dolayısıyla bir forvet oyuncusunun yapması gerekenleri iyi bilir. Her ne kadar tekniği yeterli olmasa da en azından Baros'un değerlendiremediği karşı karşıya pozisyonları değerlendirebilir. Ama Emre Güngör'ün çim ve tribünü birlikte alınca bağlarının kopması, ve Kaptan Emre'nin geçmek bilmeyen sakatlığı yüzünden bu düşüncem de fanteziden öteye gidemez.

Neyse, önümüzdeki maçlara bakıcaz.

0 [ YORUM YAZ ]: