Unutulmayanlar #3 -Ortega-




   Ariel Ortega Türkiye'de sevilen yabancılardan biriydi. Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 6-0 yendiyi maçta bu başarının mimarı oydu. Ama malesef çok yabancı gibi onun da uyum sorunu vardı ve Fenerbahçe'nin o dönemki teknik direktörü Werner Lorant'la yıldızı barışmıyordu.

  O dönem 2002 dünya kupasında daha da parlamıştı Ortega. Artık onu Maradona'nın valiahtı olarak görüyorlardı. Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2002-2003 sezonunda çok başarılı çıkışıyla ve oyun kuruculuğuyla seçiliyordu.

  Yukarda belirttiğim problemler nedeniyle Arjantine gidip geri dönmeyen futbolcuyu Fenerbahçe Fifa'ya şikayet etti. Fifa Fenerbahçe'yi haklı buldu. Ortega'ya para cezası ve 1 yıl futbol oynama yasağı geldi.
O dönem onun için zorluklar başlamıştı. Futbolsuz geçen 1 yıl formunun kaybolmasına zemin yaratmıştı. Ama durmadan çalışan Ortega eski oyununa yaklaşıyordu. Bir dönem içkiye kuşanan futbolcu git-gide bir içki bağımlısına çevrilmişti. Bu sebebten 2006 yılında River Plate'de çıkış yaptığı dönemde sık-sık günlük bir skandal olarak gazetelerin başlıklarında kullanıldı. . .

2 [ YORUM YAZ ]:

Uğur ! dedi ki...

seri güzel devam ediyor
sıradakini merak etmeye başladım

İlkin Nasirov dedi ki...

Dün yaziyi yazdikdan sonra shanssizlikla parmagim kapi arasinda kaldi.malesef Artik 2-3 gun yazmakta zorlanirim . . .