Unutulmayanlar #5 - Ümit Davala -



    Türk futbolunda silinmez bir iz bırakan futbolculardan biri de Ümit Davala. Biz futbolcu, antrenör, futzalçı ve müzisyen gibi tanıdık onu. 2002 dünya kupasında Japonya ve Çin maçlarında attığı goller ve Senegal maçında Ilhan Mansız'ın attığı goldeki asisti onu turnuvanın en önemli oyuncularından birine çevirmişti. O zamandan beri onu çok sevip, hayatını takip etmeye başladım. şimdi onun yaşadıklarına göz atalım. . .

     1995-96 yılında Fatih Terim Galatasaray'ın başındayken onu keşfetti ve Diyarbakırspor'dan transfer edildi. Almanya doğumlu futbolcunun diğerlerinden farkı defans, orta saha ve forvet gibi mevkilerde oynaya bilmesiydi. Genellikle orta sahada oynayan futbolcu Galatasaray'da çok başarılı bir grafik yakaladı. 4 lig şampiyonluğu ve 2000 yılinda Uefa kupası ve super kupayı kazanan efsane kadroda o da yer alıyordu. Bir dönem kiralık olarak Milan ve Interde oynadı. O dönemlerde sık-sık sakatlıklar yaşaması performansını etkilememişti. 2003 yılında Werder Bremen'e transfer oldu. Burada Bundeslig ve Almanya kupası şampiyonluğunu yaşadı. Sakatlıklarının geçmediği 2006 yılında 33 yaşında futbol hayatını sona erdirdi. 2006-2007 yılında Türkiye futzal milli takımında yer aldı.

    2008-2009 yılındaysa Galatasaray'da antrenör Skibbe'nin yardımcılığını yaptı. Ama şu an bu işi yapmıyor.
Aktif futbol hayatı zamanı müzikle de çok ilgilendi. Rap tarzında bir albüm çıkardı ve rekor vurarak 10.000 sattı. Çıkış şarkısı Kayahan'ın "bir aşk hikayesi" oldu. şarkıda söylediyi rapda sanki hayatını anlatıyordu. Belki sakatlıklar takip etmeseydi, şimdi onu Türkiye'nin bir futbol efsanesi olarak anardık. . .

0 [ YORUM YAZ ]: