Uefa haftası ardından Fb'li bizim basın, Avrupa basını ve Dünya basını

   Uefa Avrupa Ligindeki iki maçtan sonra en çok merak ettiğim husus yarın ki gazetelerin kimi ön plana çıkaracağıydı. Ve çok ta süpriz olmadı. Galatasaray ilk  oynayan olması ve deplasmanda üç tane atıp turu geçmeyi iki hafta önceden garantilemesine rağmen yine, yeni ve yeniden Fenerbahçe ön plandaydı. Uefa ve Fifa'nın internet siteleri ise manşetlerine sadece Galatasaray'ı çıkardı. Bizim basını bu ayrımcılığından ötürü hiç anlayamıyorum. Hayır kıstas nedir? bunu belirtsinler en azından.Şu nedenden ötürü Fenerbahçe her zaman birinci önceliktedir desinler. Takip etmememe rağmen Fanatik ve Fotomaç gibi iki önde gelen spor gazetesi bile ömürleri boyunca ilk iki sayfayı Fenerbahçe'ye ayırdılar. Ama şampiyonluklarda eşitlik söz konusu ve artı olarakta avrupada kazanılmış iki önemli kupada var. O kupaları Türkiye şampiyonluğuna kıyaslarsak 5'erden 10 şampiyonluk daha eklersek adalet nerede? En yüksek katılımlı en çok taraftar kimde anketlerinde ise Galatasaray'ın önde olduğu açıklanmıştı. He birbirleri arasındaki oynadıkları maçlara göre değerlendiriliyor ve de bu yüzden Fenerbahçe Türkiye'nin en iyi  takımıdır deniliyorsa eğer  derbi öncesindeki son oynanan yine uefa Avrupa ligindeki Romanya temsilcileriyle olan maçlar sonrasındaki uefa.com manşetinde Galatasaray Dinamo engelini aştı gözünü Fenerbahçe maçına çevirdi  yazıyor ve de dikkatleri yine Galatasaray'ın marka değerine çeviriyordu.  O manşet ve de dün atılan manşetler ise aşağıda..








2 [ YORUM YAZ ]:

hayalperest dedi ki...

Açıkçası gazetelerin manşetlerinde herhangi bir 'Fenerbahçe Ayrımcılığı' göremedim. Eklediğiniz 4 manşetin 3'de hem FB hem de GS yorumları ve resimleri yer alıyor. Radikal ise sadece FB fotoğrafı kullanmış. Ayıca UEFA'nın FB'yi değil GS'yi manşet ettiğini yazmışsınız. Bu durumda UEFA GS lehine ayrımcılık mı yapmış oluyor?
Sizin ayrımcılık olarak nitelediğiniz durum ise farklı bir olgu. GS'nin kupaları daha fazla olsa da, daha başarılı olsa da FB ülkenin -ne yazık ki- en popüler kulübü. Ne yazık ki diyorum çünkü bu popülerlik FB'nin aleyhine oluyor.

Uğur ! dedi ki...

Elbetteki Galatasaray'a da yer verilmiş fakat birincil başarı olarak ilk sütunda Fenerbahçe'yi ön plana çıkardıklarından bahsediyorum. Senin de bir Fenerbahçeli olduğunu düşünürsek bu durumdan söyledeğin gibi bir hoşnutsuzluğun değil laftan yere gereklilik selnenişin söz konusu. Sabaha kadar konuşalım fakat yıllardır bunu bu şekilde gözlemlemiş biri olarak fikrimde bir değişiklik olmayacaktır. Sana /size göre ise durum biz bunu aleyhte bir durum olarak görüyoruz şövalyeliği nidalarında güya vurgu çekilecektir. Ama bal gibide ruhunuz okşanıyordur aslında. Vurgularında hayalperestlikten öteye geçemeden noktalanmıştır bana/bize göre..