Galatasaray-1-1-Manisaspor. [Analiz]


Gelsinler sana desinler ki, al kardeşim bu hafta orta ayar bir Anadolu takımıyla maçın var, al bu maçı, lidersin. Sen o maçı alama.. Yıllardır alıştık değil mi, Fener'in puan kaybettiği hafta Galatasaray da default olarak puan kaybeder, işte bir Galatasaray klasiği..
  • Maçın başından belliydi ne olacağı aslında. Ayhan'ın kötü bir performans göstereceği de, Elano'nun maçı tamamlayamayacağı. Bizim gördüğümüzü Rijkaard neden göremiyor, Neskeens neden göremiyor anlamıyorum.
  • Lider olacağı maça Keita kenarda otururken sağ açıkta Elano Blumer'la çıkan bir Galatasaray.. Sezon başından beri neden geldiği anlaşılamayan bir Elano.. Hücum hattında santrfor dışında Kewell, Arda, Keita, Aydın ve Serdar'a sahip bir takımın Elano'yu şartları zorlayarak satın aldığını anlayamıyorum.. Ona sarfedeceğin parayala/eforla Kazma Caner yerine adam gibi bir sol bek al, güven yerli santrfor al, iyi bir stoper al mesela.. Elano gelmeden de hücum hattı belliydi. Brezilya Milli Takımı oyuncusu satın aldık, kötü oynuyor, yedek bekliyor. İlginç. Çok paramız var demek ki.
  • 6. dakikada yeter artık Ayhan diyorum. İkinci yarı bitmeden çıkar bu diyorum. Ayhan 60. dakikada oyundan çıkıyor. Oynadığı 60 dakikada orta saha yok.
  • Manisa otomatiğe bağlamış sağdan geliyor. Galatasaray'ın sol kanadında Ayhan ve Hakan Balta var. Kevgire dönüyor sol kanat. Böyle kendini bilmez bir hava hakim. Hepsinin kafası güzel.
  • Mustafa Sarp'ın, Mehmet Topal'ın, Ayhan'ın Servet'in şişirme topları hep rakibe gidiyor. Bütün paslar isabetsiz. Bu insanların hayatı futbol değil mi arkadaş? Bir pasınız da bulsun şu Kewell'ı artık.
  • Yine Nonda ve Kewell'ın zekasıyla bir şeyler yaptık. Güzel bir gol attık, rakip savunmanın hatasına rağmen iyiydi.


  • Mesut Bakkal'ın takımları hep gereksiz sert takımlar oluyor. Meslektaş/eski takım arkadaşı demeden dan dun giriyorlar. Bence faulü taktik haline getirmek futbol ahlakına aykırı.
  • Zaten iyi bir performansla sahada bulunmayan Hakan Balta ikinci böğrüne aldığı bir dirsekle sakatlandı ve oyundan çıktı. Bir an Caner oyuna girecek diye korktum ama neyse ki Uğur girdi. Caner'in verebileceğinden daha çok şey verdi elbette ama sağ bek orjinli olduğu için iyi değildi. Eski bir postta savunmada ters kanada karşıyım demiştim. Ama konu Caner olunca iş değişiyor. Bence Caner oynayacağına Ufuk Ceylan bile oynayabilir.
  • Tobi hiç kendinde değil. Son birkaç maçtakinden daha kötüydü.
  • Sabri bu maçta da eleştirildi. Lan adamın pozitif hareketlerini görmüyorsunuz, koca maç bir hata yapınca hemen diyorsunuz, ''Sabriyle falan olacak iş değil'' o beğenmediniz Sabri yüreğiyle oynuyor. Rahat bırakın artık adamı.
  • Stoperlerde hep bi paylaşım hatası, hep bi adam kaçırma, hep bi güvensizlik hali.. Yakışmıyor.

Uzun zamandır böyle delirdiğim bir maç olmadı.. Yine Kewell'ın, Nonda'nın Sabri'nin performansıyla bir puanı kurtardık.. Olmaması gereken şeyler oluyor. Domuz gribi denen Arda kulübede, herkese yayacak hastalığı.. Keita ısrarla oynatılmıyor. Başka şubede başka topçu başka topçunun formasıyla maça çıkıyor, ikinci başkanlar istifa ediyor.
Yine Fener'in puan kayıplarını gözleyeceğiz gibi. Kaç senedir rakibin puan kayıplarına bakıyoruz, yeter artık.

Ama yine Galatasaraylıyız, 5-0 da yenilsek maç bitmeden kalkıp gitmeyiz.. Gidenleri de sevmeyiz..
Sevgiler.

0 [ YORUM YAZ ]: