BİR HİKAYE; DÜZCESPOR


1967 yılında kurulmuştu Düzcespor. kırmızı lacivert renklerle bütünleşmiş, Düzcelilerin tek eğlencesi, tek tutkusu olmuştur yıllarca.Tolga Seyhanların, Bülent Atamanların forma giydiği kulüplerden olmuştu.18 temmuz stadının tribünleri birçok güzelliğe, özel tezehürata, kavgalı maçlara sahne olmuştu. Takım yıllarca alt liglerde oynarken yıllar önce türkiyenin gündemine istiklal marşı sırasında ellerini açıp dua eden oyuncusuyla düşmüş ve ülke gündemini meşgul etmişti.
2. ligde iddialı bir takım olarak mücadele ederken 17 ağustos depremi şehirdeki birçok can ve mal kaybının yanında ne yazık ki, futbolu da şehirden uzak tutmuştu. bir yıl federasyonca takımın tüm hakları dondurulmuştu. ancak ertesi sezon takım depremin etkisinden kurtulamadığı için 3. lige düşmüştü. 3.ligde düzce-bolu yaşanıyor, Düzce ligde tutunmayı başarıyordu. ancak 2002-2003 sezonunda işler ters gidiyordu.
Grupta 3 takım düşecekti ve kayseri elektrik ve konya mobella zaten ligden çekildiği için geriye tek takım kalıyordu. Otakım da bilecik ya da düzce olacak gibi görünüyordu. düzce kendi sahasında 2-0 Bileciki yenerek rahatlıyordu ama Düzcenin puan puana olduğu bilecikten dezavantajı vardı, o da ligin son haftası bay takım olmasıydı. Ligin sondan üçüncü haftası Düzce kendi sahasında şampiyonluğunu garantilemeye gelen aksarayla oynuyordu.
Düzcede seferberlik ilan edilirken, maç günü tıklım tıklım dolu stada Aksaraylılar 10 otobüsle gelerek çıkarma yapıyorlardı ve maç başlamıştı. Düzcespor maçın 4. dakikasında erkanın duran top golüyle öne geçiyor ve tribünler yıkılıyordu. Ancak maçta Düzcespor için işler tersine dönmeye başlıyordu. Aksaray oyunun hakimiyetini ele geçirirken Düzcespor tamamen defans yapıyordu ve ilk yarıda başka gol olmuyor, düzce soyunma odasına önde gidiyordu ama tribünler endişeliydi. Aksarayın golünün geleceği kesindi. İkinci yarının başlamasıyla Akrasay forvetlerinin şutlarını genç kaleci Erdinç Beşkardeşler ağlardan ard arda çıkarıyor ve maç rakip takımın 4-1 galibiyetiyle bitiyordu. Maç sonu büyük olaylar çıkıyor ve Aksaray taraftarı ve futbolcuları canlarını zor kurtarıyorlardı. Ertesi gün fotomaçta manşet oluyordu; aksaray takımı emniyette bile dövüldü diye.
Düzce ertesi hafta gittiği Karaman deplasmanından galibiyetle dönüyor, ama Bilecikle hala puanları eşitti. Son hafta Düzcespor maç yapmazken Bilecik konya ladikspor deplasmanına gidiyordu. Düzceliler maç sonucu geldiğinde yıkılıyordu, Bilecik deplasmandan beraberlikle ayrılırken Düzce amatöre giden takım oluyordu.
Tam 5 sezon süren amatör serüveni başlıyordu Düzcesporun. Her yıl süper amatörde lider olan takım türkiye şampiyonasında bir türlü başaramıyordu çıkmayı. 2007-2008 sezonunda ise zor başarılıyor ve Kayserideki final maçında Çaykursporu 3-2 yenerek profesyonel lige geri dönüyordu takım.
Kaderin cilvesi olarak 3. ligde Aksaraysporla aynı gruba düşüyordu. Sezon başında hesapsızca yapılan transferler başarısızlık getiriyor ve takım bir türlü toparlanamıyordu. Alınan topçular paralarını alamıyordu ve hepsi de yaşı büyük piyasası düşmüş topçulardı. İlk yarı sonunda takım Aksarayın 5 puan önünde ligi sondan üçüncü bitiriyordu. Uşakspor zaten ligden çekildiği için tek takım düşecekti ve bu takım yıllar önce Düzceyi amatöre yollayan Aksaray ya da o zaman düşüp lige yeni dönmüş olan Düzce olacaktı. Düzcespor devre arasında elindeki tüm tecrübeli oyuncuları kaçırmış, amatör kümeden aldığı genç oyuncularla yola devam ediyordu. İkinci yarıda Aksaray toparlanıyor ve Düzceyi sahasında yenerek Düzcenin önüne geçiyordu. Bu arada Düzce de galibiyetler alıyor ve ikinci yarının ortasında Aksarayın Düzce deplasmanı kaderi belirleyecek maç oluyordu. Düzce taraftarlarını da arkasına aldığı maçta Aksaray önünde öne geçiyor ve eksik kalıyordu. Ama maçı galip bitirmeyi başarıyordu.
Bu aşamadan sonra Aksaray cephesi çeşitli haberler ortaya atarak maça çıkmayacaklarını basına bildiriyorlar ama maça çıkıp galibiyet alıyorlardı. Ligin son haftası gelmişti, Aksaray deplasmanda play-offu garantilemiş İnegölle oynarken Düzcespor ise sahasında hiçbir iddiası olmayan Nilüfersporla oynuyordu. Aksaray maçta ilk yarıda skoru garantiye alırken düzce maçında ise bir türlü gol gelmiyordu. Dakikalar 80 olduğunda tüm Düzce kahroluyordu. Nilüfer öne geçmişti. iddiasız Bursa ekibi maça sanki şampiyonluk maçı gibi asılıyor ve bu da Düzcelilerin moralini bozuyordu.
90. dakika olmuştu ve düzcespor penaltı kazanmıştı. Penaltıyı kaptan Abdullah gole çevirdikten sonra saha karışıyor ve Düzcelileri tahrik eden Nilüfer kalecisi Zekeriya Topayan saldırıya ugruyor ve hakemler soyunma odasına gidiyordu. Uzun bir bekleyişin ardından Nilüferspor ve hakemler maça geri dönüyor ve uzatmalar başlıyordu. Uzatmaların son saniyesinde Samet Okumuş vuruyor top kaleciden dönüyor, dönen topu bir daha vuruyor Düzceyi yıkıyordu. Sahada ve tribünde büyük bir şölen oluşuyor, Düzce ligde kalıyor, 5 yıl önce düzceyi düşürüp şamğiyonluğu kutlayan aksaray ise düşen taraf oluyordu.

2 [ YORUM YAZ ]:

Alper dedi ki...

Aramıza hoşgeldin mal sahibi, yazına gelecek olursam tam tahmin ettiğim gibi "hedefi on ikiden" vuran bir yazı olmuş tebrikler...

İlkin Nasirov dedi ki...

Ben de begendim yaziyi. Yeni arkadasimizin gelisiyle Sayimizin artmasina sevendim