ERZURUMSPOR


Yılların Erzurumsporunu keşke başarılarıyla kaleme alabilseydik. Ama bazen gerçekler üzücü de olsa aktarılmalı. 1968'de kurulan bir değer göz göre göre ezile ezile liglere veda ediyor. İlk yarı bitiyor ama tek galibiyetleri yok. Aldıkları 5 beraberlik var ama ikinci hafta takımı kırşehire götürecek otobüs ve para bulunmayınca federasyonun sildiği 3 puan var. Hayatında Ankara'dan öteye gitmemiş bir futbolsever olarak ben bile üzülüyorsam futbolu seven Dadaşların nasıl üzüldüğünü tahmin edebiliyorum.

Aslında çok önceden belliydi bunun böyle olacağı. Erzurum takımı Bank Asyadan düştükten sonra bir türü sağlam bir yönetimle yönetilmedi. Hep geçici yöntemlerle günü kurtarma politikasıyla yönetildi. Büyükşehir belediyesi olan bir şehirde belediye de takıma sahip çıkmayınca ilk başta 2006-2007 sezonunda ilk yarıyı Erzurum üstündeki takımların puan olarak çok altında bitirdi. Ancak ikinci yarı Hasan Çelik'i takımın başına getiren kulüp ard arda puanlarla bir anda ligde kalmak için umutlandı. Ama parasızlık gün gibi ortadaydı. Futbolcular boykot yapıyorlardı. Ligin son haftası gelmişti ve Ünyespor düşen ilk takım olurken ikinci takım Tokat ya da Erzurum olacaktı. Ancak paralarını bir türlü tahsil edemeyen topçular idmana çıkmazken ligin son maçı olan Kırşehir maçı öncesi takım birden gıda zehirlenmesi yaşıyordu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden rapor alınıyor ve Ulusoy yönetimi de maçı erteliyordu. Tokat cephesi bu olaylara şiddetle itiraz ediyordu ancak dünyanın hiçbir yerinde görülmeyeck bir uygulamayla Erzurum böylesine kritik, düşenin belli olacağı maçı liglerin bitişinden sonra oynatıyor ve o maçı 3-1 kazanan Erzurum ligde kalırken tokat düşen ekip oluyordu.

Ertesi sezon takım güçlü oyuncularla takviye ediliyor ve ilk yarının son maçında play-off grubuna kalıyordu. gruptaki güçlü takımların arasında Erzurumun çıkması sürpriz oluyordu ve takım play-off grubunda güçlü ekiplerin arasında varlık gösteremiyor ve grubu son sıralarda bitiriyordu. Takım hala para sorunu yaşıyordu.

2008-2009 sezonu başlarken yine ekonomik sorunlarla boğuşan kulüp yine kendisini düşmeme mücadelesinde buluyordu. Bu sefer işleri daha zordu. Çünkü 11 takımlı grupta ikinci yarı play-off'a giden takımların ardından kalacak 9 takımdan 3'ü düşecekti. Son derece zor şartlarda mücadele eden takım son haftalara Pazarsporla büyük mücadele içinde giriyordu. Yozgat ve Arsin'in düşmesinin garanti olduğu son haftada Erzurum deplasmanda Trabzon Karadenizle oynuyordu. Erzurum çok zorlandığı maçta 1-1 beraberlikle ayrılırken Pazarsporla puan eşitliği halinde bitirdiği ligde iki takım arasında oynanan maç sonuçlarına göre attığı bir golün sayesinde ligde kalıyordu.

2009-2010 sezonu başlıyor ve ikinci ligde grup sayısı 4'e düşerken Erzurum güçlü takımların bulunduğu Karadeniz ve İç Anadolu grubuna düşüyordu. Ancak bu sezon kulüp için daha zor geçiyor takım antrenör ve başkansız kalırken bazı tecrübeli futbolcular takıma sahip çıkıyordu. Bunlar kaleci Ender Altay, Özkan Şen, Umut Çakır, Aykan Öksüz, Mesut Karataş ve Fatih Tice'ydi. İlk başta takım lige sadece 14 lisanslı topçuyla çıkyor ve ligin ikinci haftası Kırşehir maçına gidecek para olmadığı için maça çıkmıyordu. Sonra ise gelen geçen, takıma fark atarken ilk puan Ofspor ile içerde oynanan maçta alınıyordu. Takım içerde 3 beraberlik ve dışarda da Pursaklar ve Kars deplasmanlarında alınan birer puanla ligiin ilk yarısının son haftasına girerken akıllarda kalan ise Çankırı deplasmanında kaleci Ender'in oyuncu olamdığı için forvet oynamasıydı. Evet sevgili futbolseverler, Dadaşlar diyarı koskoca Erzurum şehrin tek takımına sahip çıkamadı ve futbolcuları kaderine terkedip takımın amatöre gidişini seyretmeye başladı. Futbolcuların bu onurlu mücadelesini alkışlarken, şehrin atanmış ve seçilmiş yönetecilerini ve zenginlerini ise vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz.


2 [ YORUM YAZ ]:

Alper dedi ki...

Keşke "skor" basınımız da böyle takımlarımızı görebilse... Ama gözden uzak olan gönülden de uzak oluyor maalesef... Dilerim Erzurum başarır... Bir kez daha!

mal sahibi dedi ki...

nihayet beklenen oldu ve futbolcular ilk yarının son maçında eylem yaptılar ve ligin ikinci yarısında maçlara çıkmayacaklarını bildirdiler. ne mutlu takımı bu hale düşürenlere.