Galatasaray-1-0-Gençlerbirliği [Analiz]

Birkaç haftadır bir küskünlük vardı bende kötü oyuna tepki olarak. Fakat uzun süre küs kalamıyoruz tabi, başımın tacı, gözümün bebeği Galatasaray.

  • Makine işliyor. İlerde güzel paslar, beklerin oyuna katılımı, Hakan'ın stoperdeki başarısı, Caner'in beni utandırarak canını dişine takarak oynaması. Ama göbekte problem var. Mustafa Sarp'ın defansı düşünmemesi, Mehmet'in yalnız kalması. Buna Servet'in formsuzluğu da eklenince göbekten gelen ataklar kabus oluyor.
  • Caner Erkin'e bugüne kadar -yalan söylemeyeyim- çok küfür ettim. Gözümde gerçekten kötü bir futbolcu. Ama bu akşam çok güzel oynadı. Maçın yıldızı Caner'di. Umarım saman alevi değildir. Yürü be Caner.
  • Peki bir buçuk sene top oynamayan Uğur'un bu kadar güzel dönmesi? Bence çok güzel bir olay bu. Fakat bugün yine sakatlanarak çıktı. Mehmet de sakatlandı. Umarım bir şeyleri yoktur. Bu arada Batista'yı da anmadan geçmeyelim.
  • Hakan Balta beni hiç yanıltmadı. Galatasaray'daki üç büyük profesyonelden biri o, Emre Aşık ve Kewell'a beraber. Sol bekte de, sol açıkta da, stoperde de, ön libero da da. Hakan Balta her yerde.
  • Mustafa Sarp çok düzensiz ileri çıkmaya başladı. Mehmet'i çok yalnız bırakıyor. Düzeni bozuyor. Olmayacak işler peşinde. Ön libero kavramının özelliğine gel bak, bu adamların atağa katılması belli bir düzen içindedir. Ön libero ani atağı başlatır, kanat oyuncusuna ya da ileri dönük orta saha oyuncusuna pasını verir, deparla içeri girer. Ve de duran top organizasyonu olur. Ama ön libero oyuncusu her atakta gol koklamaz. Takım savunması mantığına aykırıdır. Bugün takım savunmasını bozan isim Mustafa Sarp'tı.
  • Arda-Kewell-Keita. Bu üçlü Galatasaray'ın silindir üçlüsü işte. İyi oynadıkları zaman gözüm yaşarıyor sevinçten. Ve formsuzluklarında/sakatlıklarında da gözüm yaşarıyor. Üzülüyorum.
  • ''Galatasaray'ın santrforu yok'' diyenler ne saçmaladığını bilmiyor açıkçası. Kewell'ı sadece kanat oyuncusundan ibaret sanıyorsunuz. Liverpool'da Baros'un partneriydi. Leeds'de her yerde oynadı, ileri uç dahil. Santrfor mu beğendiricez size?
Şimdi önümüzde lig arası var. Bu arada Baros ve Sabri dönecek takıma. Güzel gelişmeler bunlar. Bir de önümüzde Atletico maçı var. Büyük Kaptan'ın dediği gibi, Biz Zor Günlerin Adamıyız!

0 [ YORUM YAZ ]: