Maç Seçmek: Galatasaray-1-0-Panathinaikos [Analiz]

  • Haftalardır acımasızca eleştirdiğim Arda Turan bu maçta harikaydı. 2007'deki günlerine dönmüş gibiydi. Ama hala gözümde eski yerinde değil. Bu adam maç seçiyor.
  • Ağustos'ta, ''Ekim'de takıma girer, adapte olur ve faydası had safhada olur'' dediğim Elano Blumer bir türlü olmuyor. Bu maçta da olabildiğince tutuktu. Süper bir Keita varken her maçta Elano'nun 11 çıkması risk midir, bunu elbette Rijkaard bilir.
  • Bu maçın adamı elbette Mehmet Topal'dı. Sakatlandı, çıkayım ben derken Gökhan sakatlandı, stopere geçer misin dendi, geçti, oynadı. Çok da iyi oynadı. Galatasaray'ın ortada görünmeyen onca stoperinden de daha iyi oynadı. Servet, Gökhan Zan ve Emre Güngör'den bahsediyorum.
  • Sabri yine güzel bir maç çıkardı. Bu adamdan böyle bir futbolcu çıkamaz sanırdım ben, kumaşı iyi değil gibiydi, ama yeteneksiz futbolcu böyle güzel maçlar çıkaramaz. Bu maçta kestiği ortalardan sonra artık Sabri'nin ortalarına laf eden olursa küfür ederim arkadaş.
  • Mustafa Sarp çok hırslı, yüreğiyle oynuyor. Ama kimi zaman bu durum kendisi için bir handikapa dönüşebiliyor. Tekniğini ortaya koyamadığı anlar oluyor. Ama günümüzde orta sahaya en azından böyle bir topçu lazım. Kendisinin ne kadar lazım bir topçu olduğu da ağlara gönderdiği iki toptan belli.
  • Gökhan Zan yine sakatlandı. Şanssızlık mıdır kondüsyonsuzluk mudur bilemem.
  • Servet hiç iyi değil. Hatalarla oynuyor. Ayrıca yaptığı bazı hatalar çok amatörce.
  • Nonda sezon başındaki Nonda değil elbet. Ama yine iyi oynuyor bu adam. Baros sakatlandığında Nonda gibi bir alternatifimiz olmasaydı bu sezonu zor kapatırdık diye düşünüyorum. Ama 90 dakikayı tamamlamakta zorlanıyor. 33 oldu yaşı. İkinci yarılarda oyuna girebileceği yeni bir düzen nasıl olabilir diye düşünüyorum da, aslında o kadar çok şey var ki. Keita santrfora çekilip sağda Elano'yla başlanabilir. İkinci yarı yorgun savunmaların sultanı Nonda girer, Keita yerine geçer. Ya da Kewell ileri alınır, Serdar Eylik'le başlanır. Elano ileri konur, ikinci yarıda Nonda girer. Ama çok fanteziye gerek yok değil mi, mevcut duruma alışanlardan olmalıyız. Bu arada debide Baros'u sakatlayan Emre Belözoğlu, yine bir derbide sakatlandı ve ilk yarıyı kapadı. Futbolun adaleti.
  • Kewell hakkında yapılacak ne yorum var ki, her zamanki Harry Kewell. Hem hırsı hem profesyonel. Kaptan diyip adam yerine koyduğumuz adamların en az on katı adam.
  • Ayhan'ın iki maçtır bir düşüşü vardı ama o düşüşü sona ermiş gibi görünüyor. Bu maçta uzun zaman sonra sol kanatta oynadı. Ve beklediğimden daha çok etkiliydi. Kendine güveni gelmiş. İyi yolda.
  • Keita'nın neden 11 başlayamadığını anlamak güç. Büyük ihtimalle Elano'yu kazanma çabalarına kurban gidiyor. Ama beyhude çabalar bunlar.
  • Karagounis oyun olarak takdir ettiğim bir futbolcu ama yüzünden çirkeflik akıyor. Sahada Arda'yla kavga ettikten sonra maç bitince sarmaş dolaş olmaları beklediğim bir görüntüydü. Giorgos Karagounis'in şahidi Arda Turan.

Avrupa'da ikinci tura lider çıkmayı garantiledik. Kalan maçlardan çok umudum yoktu bu maça kadar ama böyle bir futbolla oynarsak baharı görürüz gibime geliyor. Ama kırgınım, Galatasaray'a yakışmayan tezgahlar, oyunlar var.


Sevgiler.

0 [ YORUM YAZ ]: