Mehmet Şansal Faciaları


Bu hafta Bank Asya 1.Lig'de şok bir sonuç alındı. Süper Lig'e çıkma adaylarından, sene başında çok güçlü bir kadro kuran Ç.Rizespor, lige bu sezon çıkan, çoğunluğu altyapısından yetişen futbolculardan kurulmuş Bucaspor'a 6-1 mağlup oldu. Ligi yakından takip edenler Bucaspor'un galibiyetine şaşırmaz ama fark da çok fazla. Bu skor bir yerde kalsın şimdi.

Ç.Rizespor'un yeni teknik direktörü Mehmet Şansal. Takımın başında 2.maçına çıktı. İlk maçında Rize'de, Mersin İdman Yurdu'nu 4-0 yendi. Herkes, tamam bu iş oldu derken, ilk deplasman maçında da bu skor alındı. İsmi bilinmeyen teknik adam için ne talihsiz bir başlangıç. Şu an tüm Rize halkı bu ismi tartışıyor.

Geçmişe dönelim. 2004-05 sezonu. Mehmet Şansal Eyüpspor'un başında. Rakip şimdinin Hacettepe'si, o zamanın Asaşspor'u. Ankara'da Lig B'nin sıradan(!) bir maçı. Genç oyunculardan kurulu ev sahibi, rakibini 6-0 ile geçiyor. Ligin henüz 5.haftası. Hoca tartışılıyor. Sonra ne oluyor?

Hoca takımda kalıyor. Üst üste 18 maç yenilmiyorlar. 4 beraberlik 14 galibiyet ile. Ligi şampiyon bitiremiyorlar. 62 puanla 3.sırada kalıyorlar. Ama heyacanı bütün semt yaşıyor.

Peki o gün 6 gol yedikleri, çoluk çocuktan kurulu Asaşspor'da kimler var?

6 golün 5 tanesini Mehmet Çakır atıyor, sağ bek Gökhan Gönül, stoperde İlhan Eker-Giray Kaçar, kalede Ferhat Odabaşı, forvette Bülent Kocabey.

İki olay arasında kurduğumuz bağlantı sonunda şu soruları sormak gerek:

1-) Rizeliler, hocaya sahip çıkacak mı?
2-) Bucaspor'dan kimler Süper Lig'de top oynayacak?

0 [ YORUM YAZ ]: