Turgut Doğan Şahin


Bu yazı biraz geç oldu. Aslında geç olması pek mühim değil ama olay tazeyken yazsak daha şık olurdu. Yaklaşık 2 hafta önce, Bank Asya 1.Lig'in 13. hafta maçında, Samsunspor deplasmanda K.Erciyesspor ile karşılaştı. Samsunspor, puan durumunda rakibi sayılabilecek Erciyesspor'u 5-1 yendi ve tabir-i caizse 6 puan kazandı. Bu galibiyetin kırmızı-beyazlı takım için başka bir anlamı daha vardı. 1 sene sonra deplasmanda alınan ilk galibiyetti bu.

Galibiyetin mimarlarından biri ise Turgut Doğan Şahin. Rakip fileleri 3 kez sarstı 90 dakika içinde. İşin ilginç ve güzel tarafı burada başlıyor ama önce bu çocuğu biraz tanıtalım.

Turgut, harika bir futbolcu fiziğine sahip, bileklerine de hakim bir genç yıldız adayı. 1988 doğumlu. 2 sezondur gençlerle bu ligde tutunmaya çalışan Karadeniz ekibinin en önemli futbolcularından. Genelde santrfor oynuyor, bazen sağ açık olarak da görebiliyoruz. Bu özellikleri nedeniyle Burak Yılmaz'a da benzetebiliriz.

Maalesef Burak'a benzeyen başka bir özelliği daha var. Kafa yapısı. Kafası başka yerlerde. Samsunspor'un en önemli futbolcusu olarak gözükse de, Samsun şehrinde pek sevilen bir isim değil. Nedeni de bazı huyları. Şahsen benim bildiğim bir şey yok ama Samsun'da konuşulanlar genelde bu şekilde.

Şimdi gelelim atılan 3 golün önemine. Turgut, 2 sezon sonra Samsunspor formasıyla hat-trick yapan ilk futbolcu. Bundan önceki son hat-trick, 2007-2008 sezonunda yapılmıştı. Samsun'da oynanan ve 7-5 biten Orduspor maçında Serkan Aykut 3 gol atmıştı.

Samsunspor'un deplasmanda hat-trick yapan son futbolcusu için ise 2000-2001 sezonuna kadar gerilemek gerekiyor. Bu sezon yıldızını parlatan ve sonrasında İstanbul'un yolunu tutan İlhan Mansız, Adana deplasmanında Adanaspor'a 3 gol birden atmıştı.

Peki bunda ilginç olan ne diyen çıkabilir. Eğer tarihin tekerrür edeceğine inanıyor veya tesadüflere büyük anlamlar yüklüyorsanız İlhan ve Serkan'ın Süper Lig'de gol krallığı yaşamış olması, Turgut'a ilgi göstermek için yeni bir nedeni daha ortaya çıkaracaktır.

Adını Samsunspor efsanelerinin adına yazdıran Turgut'tan artık daha büyük bir patlama bekliyoruz.

0 [ YORUM YAZ ]: