EFSANE KAPTAN: TEOMAN KORAY CİNEL


Teoman Koray Cinel. 01.01.1970 doğumlu bir futbol efsanesi. Aktif olarak futbol oynayan en yaşlı futbolcu. Şu an kendisinden 20 yaş küçük topçularla, kendisinden 5 yaş küçük bir teknik direktörün bulunduğu bir takımda kaptanlık yapıyor. kim mi o takım? Turgutluspor. Evet, Manisa'nın en büyük ilçesinin yıllardır ikinci ligde mücadele eden takımının 10 numarası, kaptanı, abisi, babası, orta sahasının beyni, gizli teknik direktörü. Kısacası her şeyi. 1985 de İzmirspor'da futbola başlayan Koray 1989 yılında Turgutlu'ya geliyordu ilk defa. 1994 yılına kadar takımda vazgeçilmez olarak oynarken aynı takımda Tolga Doğantez ve takımın şimdiki teknik direktörü Selahaddin Dinçel de forma giyiyordu.


Koray 25 yaşında Dardanelde soluk alıyordu. Bir yıl ayrı kaldığı Turgutlu'ya geri dönüyordu. yıl 1998 oluyordu ve Koray bu defa tecrübeli bir oyuncu olarak Aydınspor'a gidiyordu. 2 yıl Aydın macerasından sonra Sakaryaspor'a 30 yaşında transfer oluyor ve Tuncay Şanlı'nın kaptanlığını yapıyordu. 3 yıl boyunca kesik yemeden Sakarya'da forma giyiyor ancak bir türlü Süper Ligde oynamak ona nasip olmuyordu. 2003 yılında Turgutlu'ya geri dönüyordu, bir yıl oynuyor ama takım şampiyonluğu kaçırınca ertesi sezon yine ayrılık görünüyor ve aynı gruptaki Altınordu'ya transfer oluyordu. sezon ortasında Altınordu teknik direktörünü yollayınca Koray devre arasına kadar teknik direktörlük yapıyordu aynı zamanda. Aynı yıl Turgutlu şampiyon oluyor ama büyük kaptan bu başarılı kadroda yoktu ne yazık ki.


Yıl 2005 olmuştu ve Turgutluspor 3 yıl ayrı kaldığı 2.lige geri dönüyordu. Koray da yakıştığı yere, Turgutlu'ya geri dönüyordu. Artık o da Turgutluspor da istediği yerdeydi. Turgutluspor o sezon Fenerbahçe paf takımından gelen Özcan Kızıltan'ın getirdiği genç yeteneklerle play-off mücadelesi verirken o da takımın abiliğini yapıyordu. Yaşı hala ilerliyordu ama asla bırakmayı düşünmüyordu. Takım ekstra play-off larda Boluspor'a son dakika golüyle yenilirken büyük kaptan için gene ayrılık görünüyordu. 2006-2007 sezonu oluyor ve Koray da Özcan hocayla beraber Tarsus'a gidiyordu. Bir yıl başarıyla orada da oynuyor ancak ertesi sezon Tarsustaki hoca değişikliğiyle gözden düşüyor ve yedek kalıyordu. Büyük kaptana o yaşta yedek kalmak yakışmıyordu.


2007-2008 sezonunun devre arasında efsane ait olduğu yere 5. kez dönüyordu. Evet tekrar Turgutludaydı. 38 yaşındaydı ve ait olduğu yerdeydi. O sezon Turgutlu ligi ikinci bitiriyor ve o son sezonum diyerek 2008-2009 benim için son diyordu ama Turgutlu Devlet Hastanesinde karşılaşılan Koray belinden rahatsız olduğunu söylüyor ve ameliyat olmak zorunda kalıyordu ve ne yazık ki, ilk yarı son haftalara kadar forma giyemiyordu. Tekrar formasına kavuştuğunda 39 olmuştu artık. 2009 sezonu bitiyor ve ligi gene ikinci bitirirken akıllarda şu beliriyordu. Turgutlu'nun sevgilisi Koray bırakacak mıydı? Ancak başkan onu ikna ediyordu ve ondan 5 yaş küçük eski takım arkadaşı, yeni teknik direktörü de onu takımda görmek isteyince o da "varım" diyordu bir sezon daha. 2009-2010 sezonu başlıyor ve o yine 10 numarasıyla takımın başındaydı. Ligin ilk haftalarında Ege'nin yaz sıcağında 90 dakika durmadan koşuyor, çizgiden top çıkarırken, bir dakika sonra rakip kalede gol arayan bir forvet oluyordu. Ama en son Radikal gazetesine verdiği ropörtajda artık bırakacağını söylüyordu. Evet 41 den gün aldığı şu günlerde futbolunun son günlerinde o artık...


Peki Koray'ın bu yaşta hala tercih edilmesinin nedeni neydi? Koray her şeyden önce Turgutlu'dan kız almıştı ve istese de kopamazdı Kasabamızdan. Boşuna dememişler, "adama sormuşlar nerelisin diye, daha evlenmedim demiş" hesabı kopamamıştı bizlerden. O her şeyden önce abiydi, hiçbir zaman Koray olmadı, çarşıda, yolda, kahvede hep Koray Abi oldu. Futbolculara sahip çıkan bir baba oldu. İstanbul'dan Fenerbahçe Paf takımından gelen genç oyuncuları alıp onları yemeğe götüren bir babaydı. Takımda onun üstüne söz söylenemezdi. Kendisinden yaşça küçük hocaların olduğu yerde bunu sorun etmeden işine bakması onu Kaptan Koray yapan unsurlardı. Rıdvan Dilmen'e daha iki hafta önce sorulan soru neticesinde Rıdvan Dilmen O'ndan Yusuf Şimşek'le aynı özelliklere sahip, ara pasları mükemmel hak ettiği üst liglere gelememiş biri diye bahsediyordu.



O belki süper lig göremedi ama 130 bin nüfuslu bir ilçenin efsanesi oluyordu. Eyvallah Koray abi, seneye takımın başında seni görmek dileğiyle...

2 [ YORUM YAZ ]:

Uğur ! dedi ki...

güzel iş!

İlkin Nasirov dedi ki...

yetenekli birine benziyo