1.Lig 22.Hafta


Bakalım devam edebilecek miyim? Hafta hafta 1.Lig' hakkında, oynanan maçlar hakkında yazmayı deneyeceğim. Bu ilk hafta olsun, umarım süreklilik sağlarım.

Bank Asya 1.Lig'de hafta Mersin'de başladı. Mersin İdman Yurdu, Altay'ı konuk etti. İki takım da bu sene bekleneni veremiyor. Mersin, büyük hedefler koyup, güçlü bir kadro kurmuştu. Ama kurulan o kadronun forvetleri çok yetersizdi. O forvetsizlik onların geride kalmasına neden oldu. Bu haftanın başında ise Serhat Güller görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Altay maçında takımın başında Ergün Penbe vardı.

Mersin İdman Yurdu geçen haftalara göre daha istekliydi. Ama yine gol yollarında sıkıntı yaşadı. Takımın 9 numarasını giyen Sami, saç baş yoldurmaya devam ediyor. Serkan İrdem bir diğer forvet. Karıyeri boyunca 20 gol atmış bir forvet ki, kariyeri 10 seneye yaklaşıyor. İşin ilginci son 3 yılında Altay'a gol atmışlığı var. Bu senenin ilk yarısında İzmir'de Altay'ı 1-0 yendiler, golü Serkan attı. Bu hafta suskundu. Nedense en beğendiğim İdman Yurdu forveti Murat Uluç fazla forma şansı bulamıyor. 10 maçta atılan 3 gol iyi sayılır ama o maç sayısının 10 olması düşündürücü.

Altay ise düşüşe devam ediyor. Geçen hafta Karşıyaka'ya yenildiler. Fuat Yaman takımdan ayrıldı. Klasik Altay'da hoca değişikliği zamanı. Sezona Beşiktaş kökenli biriyle başlanır, sonra kendi evlatlarına sarılırlar. Geçen sezon Feyyaz Uçar ile başladılar, sonra yerine Tahir Karapınar gelmişti. Şimdi ise takımın başında altyapı hocası Zafer Bilgetay var. Bu ortamda, hoca değişikliği ve derbi mağlubiyetiyle bozulan morale rağmen deplasmandan alınan 1 puan iyi sayılır. Adanaspor, Konyaspor, Bucaspor, Karşıyaka gibi ilk 6 sıranın diğer takımları da puan kaybedince bu kayıp aslında bir kazanç da olabilir.

Altay'ın golü sezon sonu Galatasaray'a gidecek olan Musa'dan geldi. Mersin beraberliği Tunç ile sağladı. Altay savunmasının iki önemli ismi Yiğitcan ve Onur bu maçta yoktu. Yerlerine oyanayan Mehmet ve Ercan onları aratmadılar ki, bence maçın en iyileri onlardı.

Pazar günü Karabük'te Emenike şovu vardı. Nijeryalı 3 gol atarak, K.Erciyesspor'u yıktı. Bu sezon ikinci defa hat-trick yaptı ve 12.golünü attı. Artık gol krallığının zirvesinde o var.

İki takım da maça başlamadan önce ikinci yarılarda 10 puan toplamışlardı. Son 4 haftanın en iyi takımları karşılaşıyordu yani. Fakat Karabükspor sadece son haftaların değil, tum sezonun en iyi takımı. Hatta son 1 senenin en iyisi. İvmelerini geçen sene yakaladılar. Takımda, diğer takımlarda olduğu gibi Süper Lig kaşarı topçular yok. Sadece Bülent Ataman ve Burak Akdiş'i sayabiliriz. Onlar da "takımın abisi" kontejanı için gereken isimler. Sertan Vardar, Şenol Akın, Hakan Söyler, Bülent Bal, Engin Aktürk gibi isimler Süper Lig'i pek tatmamış isimler. Doludizgin gidiyorlar. 10 dakikada maçı 2-0 yaptılar. K.Erciyesspor ne zaman gol atsa, onlar bir tane daha attılar. Seneye Süper Lig'de bir Karabük deplasmanı olacak.

K.Erciyesspor ise ligde kalma yarışına son ana kadar dahil olacaktır. İyi top oynuyorlar, iyi kadroları var.

Haftanın en önemli maçlarından biri Bolu'da oynandı. Çıkan sonuç oldukça şaşırtıcı. Boluspor, Bucaspor'u 4-1 mağlup etti. İki takım arasında bu kadar güç farkı yok. Boluspor, Mustafa Uğur ile birlikte iyi top oynamaya başladı. 7.sıraya kadar yükseldiler. Play-Off yarışına bir kez daha dahil oldular. Çukurova'nın Hakan Şükür'ü, Ömer Yalçın 1 gol 1 asist ile maçı koparan isim oldu. Erman Ergin ve Serdar Samatyalı takıma ağırlıklarını koymaya başladılar. Bu ikilinin katkısı çok fazla. Sürekli hücumu düşünen bir takım var.

Bucaspor da öyle. Ama eksikler can sıkıyor. Sakatlar, cezalılar, kadro dışılar, ara transferde ayrılanlar. Buna rağmen hala zirve yarışındalar. Ne kadar sürüdürebilirler belli olmaz. Fakat iç saha maçları onlar için büyük avantaj. Buca Arena'da yenilmedikleri takdirde, Süper Lig'e doğrudan çıkabilirler.

Hacettepe-Adanaspor maçı hakkında fazla yorum yapmaya gerek yok. 0-0 sona eren keyifsiz bir maç. Hacettepe, sürpriz puanlar almaya devam ediyor. Ama asıl önemli olan puanları, puan tablosunda çevresinde olan rakiplerinden almak zorundalar. Mesela bu hafta oynayacakları Samsunspor maçı gibi.

Adanaspor ise ligin en çok berabere kalan takımı olarak puan saçmaya devam ediyor. 8 kere berabere kaldı, 5 tanesi 0-0 sona erdi. Savunmaları çok iyi, ama forvet hattı bekleneni veremiyor. Geçen senenin yıldızları Mbilia ve Emre Aktaş bu sene suskun. Sağ açık Kibong'un sakatlığı takımı beklenenden daha fazla etkiledi. Son 3 maçta takım sadece 1 gol attı. O golü de son sıradaki Kocaelispor'a, iç sahada 1992 doğumlu Okan ile atabildi. Bu maçın en etkili isimi de Okan oldu. Oyuna girince maça hareket getirdi. Ama gol gelmedi.

Kartalspor-Konyaspor golsüz sona eren bir diğer maç. Pozisyonu da yok. İki takım da kan kaybına devam ediyor. Konyaspor'un son 5 maçta, Kartalspor'un ise son 9 maçta 1 galibiyeti var. Kartalspor için bu durum alışılmış. Yine üst sıralara çıkılan bir ilk yarı ve sonra düşüş. Ama Konyaspor için bu lig bile çok yabancı. Daha fazla kalmak istemiyorlarsa derhal toparlanmak zorundalar. Bunun için de çok yanlış bir kararla yolladıkları Hüsnü Özkara'nın yerine getirecekleri teknik adamı belirlemeleri lazım.

Karşıyaka'nın Gaziantep BB Spor'a yenilmesi herkesi şaşırtsa da, aslında çok da sürpriz değil. Bunun 3 somut nedeni var. Birincisi güneydoğu ekibi gayet güzel top oynuyor. Top rakipteyken sert ve baskılı, kendilerindeyken, hızlı ama sakin, kısa ama dikine. İkinci neden Karşıyaka'nın rakibine şansının tutmaması. Aralarında oynadıkları son 5 maçta da Karşıyaka rakibine üstünlük kuramadı. Üçüncü neden ise Karşıyaka'nın derbi rehavetinde olması. Pazartesi günü Altay'ı yenen takım, bu hafta puan kaybı yaşadı.

Gaziantep BB Spor, ikinci yarı başladığından beri K.Karabükspor maçı dışında bütün maçlarını kazandı. Lidere direnebilen takım bu ligde pek yok zaten. Üstelik, Karabükspor'a kendi sahasında puan kaybı yaşatan tek takım Gaziantep BB Spor'du. İlk yarıda oynanan maç 2-2 sona ermişti.

Ligin bence en iyi top oynayan takımlarından biri olan Orduspor, ihtiyacı olan 3 puanı Bilal'in golüyle kazandı. Hakettiği yerde değil Orduspor. Tek sıkıntısı forvetsizlik. Onu da ikinci yarıda çözdü aslında. Ama yine de beklenen puanları alamıyorlar. Dardanelspor'u yenmek 3 puan değil 6 puan kazandırdı.

Samsunspor ise doludizgin. Kocaelispor'u 4-0 yendiler. Son 7 maçta 5 galibiyet aldılar. Toplam 26 puanın 15'i bu son 7 maçtan. Ligde kalmayı başarırlar, belki Play-Off'da oynarlar. Ama bunun için üst sıra takımlarından puan almak zorundalar. Bu hafta Hacettepe ile oynadıktan sonra sırasıyla, Boluspor, Adanaspor, Bucaspor, Giresunspor ve Altay ile oynayacaklar. Samsunspor'un gerçek gücünü o periyotta görebileceğiz.

Kocaelispor ise maalesef işini zora sokmaktan bile daha zora soktu. İlk yarıdaki başarı hikayesi yarıda kaldı. Takımın başına dün Coşkun Demirbakan getirildi. Geçen sene Diyarbakırspor'u Süper Lig'e çıkaran, geçen sene yılın teknik direktörü seçilen Coşkun Demirbakan ne kadar katkı yapacak merak konusu. Takım dibe vurmuş durumda, toparlamak çok zor.

Haftanın kapanış maçına olaylar damga vurdu. İki Karadeniz takımı Giresunspor ve Ç.Rizespor, Rize'de karşılaştı. Taraftarlar, futbolcular, yerel gazeteciler, teknik direktörüler, başkanlar herkes birbiriyle kavga etti. Maçı kazanan ev sahibi Ç.Rizespor oldu. Ç.Rizespor 6 maç aradan sonra kazandı. Haftayı 3 puanla kapatarak rahat nefes aldı. Giresunspor ise yenilmesine rağmen hala Play-Off yarışına ortak olabilecek konumda.

Haftanın Oyuncusu: Emanuel Emenike
Haftanın Teknik Direktörü: Cemal Gürsel Menteşe
Haftanın Golü: Erman Ergin
Haftanın Takımı: Boluspor

Çok uzun oldu galiba. Bakalım her hafta yazabilecek miyim?

1 [ YORUM YAZ ]:

Uğur ! dedi ki...

vay! çok güzel olmuş. memleketin bucaya dört tane çakmasından bile daha sevindirici bir durum bu. umarım daha da devam edersin.