Avrupa'da Cumartesi



Almanya'da Herta Berlin artık Bundesliga II'ya doğru yol almak için bavulunu toplamaya başladı.
Evlerinde Mainz'ı da yenemediler. Tabii onlara eşlik etmekte hevesli olan Hannover, Bremen'den 5 yedi. Hannover, Enke'nin ölümünden beri ligde maç kazanamadı. Nünberg'de hevesle mağlup olmaya devam ediyor; Mönchengladbach'a 2-1 mağlup oldular. Münih ve Leverkusen ise zirvede omuz omuza kapışıyorlar. Münih, Dortmund'u 3-1 geçerken Leverkusen'de Kurtlar'ı 2-1 ile geçti; Eren ve Robben'den birer gol geldi. Sonra olarak Ruud'a bir parantez açmak gerekiyor. Oyuna girdikten sonra 2 dakika içerisinde 2 gol birden attı ve Hamburg'a 3-1'lik galibiyet getirdi.

İngiltere'de bu hafta PL yoktu FA Cup'ta Chelsea, Cardiff'i 4-1'le geçti. Aralarında ezeli rekabeti olan ( bende perşembe günü Mert Aydın'dan öğrendim ) Southampton evinde Portsmouth'a farklı yenildi; 4-1. FA Cup'ta bu gün süpriz olmadı diyebiliriz City'nin beraberliğini saymazsak eğer. Wenger'in itiraz ettiği Delap yine asistini yaptı(!) taç atışından. Birmingham, Derby'i geçerken, WBA ve Reading ise bir kez daha karşılacaklar.

Fransa'da zirvenin ortağı Montpellier evinde geçen hafta Auxerre'e 5 atan Grenoble'yi tek gol ile geçti. Grenoble'de geldiği gibi gidecek anlaşılan o. Marsilya ve Monaco haftanın zor maçında II. Louis'de karşıya geldi. Galip gelen Marsilya'nın golleri penaltı ve rakibin 88'de kendi kalesine attığı gollerle çok kritik 3 puanı kaptı. Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya çalışan Lyon'da evinde Lens'i Delgado'nun 77'de attığı gol ile mağlup etti. Fenerbahçe'nin rakibi Lille evinde küme düşme hevesli Boulogne'yi Obraniak'ın 2 gol attığı maçta 3-1 ile geçti. Fransa'da 2 maçta gol olmadı; Nancy ve PSG, Le Mans ve Sochaux. Valenciennes'de 90'da bulduğu gol ile Nice'i 2-1 yendi.


El Madrigal'de olaylı geçen ve 3 kırmızı kartın çıktığı maçta Villareal, bask takımını 2-1 ile geçti. Goller Capdevila ve Nilmar'dan cevap Gabilondo'dan geldi. Kartlar; Godin, Martinez ve Orbaiz'e çıktı. Patates tarlasında oynanan ve ilk yarısı epey bir sıkıcı geçen maçta Real Madrid işini 7 dakikada halletti. Casillas, Madrid formasıyla çıktığı 500. maçında kalesinde gol görmedi. Barcelona'nın da zorlanıp 2-0 galip geldiği Xerez karşısında goller Ronaldo(2) ve Arbeloa'dan geldi. Xerez ise La Liga'da figüran rolü oynamaya devam ediyor! Şampiyonlar Ligi'ne direk katılmak için Sevilla ile çekişen Valencia, Sporting'de 2 puan bıraktı. Valencia 1 puanı 76'da Mata ile kurtardı.

Şampiyonlar Ligi çekişmesinde bulunan 2 takımın maçında Roma, Palermo'yu 4'ledi! Roma iç sahada arka arkaya 8. galibiyetini aldı. Goller Brighi(2), Baptista ve Riise'den geldi, tek cevabı Miccoli verebildi. Mor Menekşeler'in işi iş gibi çünkü son 5 haftadır kazanamıyorlar ve sadece 1 puan alabildiler. Son 3 maçta da gol sevincini yaşayamadı Fiorentina. Palermo'nun da kaybetmesiyle Sampdoria için kıyak bir hafta olabilir.

1 [ YORUM YAZ ]:

İlkin Nasirov dedi ki...

Çok iyi yorumlamışsın. Ayrıca beni kırmadığın için de teşekkürler...