Gemisini Taşıyan Kaptan





Türk Telekom Kaptanı Hüseyin Beşok ile basketbol,taraftar,aile ve milli takıma dair güzel bir sohbet gerçekleştirdik.
Hüseyin Beşok'u tanıyarak başlayalım.Basketbola nasıl başladınız?
Basketbola biraz geç başladım.16-17 yaşlarımda,lise dönemimde Manisa Vestel'de başladım.Daha sonra Pınar Karşıyaka'da oynadım.A takım seviyesinde Efes Pilsen'e transfer oldum.7 sene Efes Pilsen'de oynadım.Sonrasında 2 sene İsrail Maccabi Tel Aviv'de oynadım.İsrail'den sonra 1 sane sakatlık sakatlık dönemim oldu.Hırvatistan'da tedavi gördüm.Tedaviden sonra 2 sene Fransa'da oynadım.1.Sene Lion'da Erman Kunter'in takımında oynadıktan sonra 2.sene Le Mans'a transfer oldum.Le Mans'da şampiyonluk yaşadım.Fransa'dan Polonya'ya Prokom Trefl'e transfer oldum.Sonrasında 2 sene Galatasaray ve bu sene Türk Telekom...
Türk Telekom'a geliş nasıl oldu?
Türk Telekom'da bana her zaman bir transfer teklifi oluyordu.Ama benim yurt dışında olmam ve şartlar uygun olmuyordu.Daha sonra Galatasaray'daki antrenörüm Murat Özyer Türk Telekom'a transfer olunca onunla beraber bende Türk Telekom'a geldim.
Bu hafta Türkiye Kupası maçları başlıyor.Türk Telekom ilk maçında Fenerbahçe Ülker ile karşılaşacak.Bu maçla ilgili bir ön görü alabilirmiyiz?
Fenerbahçe Ülker çok güçlü ve çok zor bir ekip.Bizde bu sıralar kötü oynuyoruz.Kötü mağlubiyetler aldık.Güçlü bir ekip ile ilk turda karşılaşmak biraz zor görünüyor.Ama biz iyi bir ekibiz.Bizim gibi iyi ekipler için güçlü takımlarla oynamanın daha fazla konsantre sağlayacağına eminim.Bu maçı kazanıp bir çıkış sağlama amacı içindeyiz.Fenerbahçe Ülker maçı bizim için ekstra bir konsantre olacak ve yenip tur atlamak istiyoruz.
Türk Telekom'un Avrupa kulvarındaki durumunu kaptan olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?
Son maçta -bizim elimizde olmayan bir maçta- İspanyol Bilbao takımı deplasmanda St. Petersburg takımını yendi ve Avrupa'da bir üst tura çıktık.Avrupa'da çok kötü dönemde yakalandık.İlk 3 maçımızı kaybettik.Hala şansımız var ama biz zor yolu seçtik.2 Tanesi deplasman 1 tanesi içerde 3 tane maçımız kaldı.Bie üst tura çıkmamız için 3te3 yapmamız gerekiyor.İmkansız değil.Bunu başaracak güçteyiz.İlk maçımız Kızıl Yıldız deplasmanı.Gerçekten iyi bir ekip.Onları orada yenersek bir şansımız var.
Geçtiğimiz hafta Türk Telekom-Beşiktaş Cola Turka maçında çıkan olaylar oldu.Bu olaylarla ilgili yorumunuz nedir?
Sporun içinde kazanmakta var,mağlubiyette var.Bizim kötü bir günümüze denk geldi ve seyircilerimize yaşatmak istemediğimiz kötü bir mağlubiyet yaşattık.Ama onlarında daha sağduyulu olmaları lazım.Spor salonlarında kavgaya ve şiddete yer yok.Hepimizin aileleri geliyor.Çocuklar geliyor.Taraftarımızı biraz daha sağ duyulu olmaya davet ediyorum.
Milli Takımımızın önünde 2010 Dünya Şampiyonası var.Milli takımımızın sizce şansı nedir?
Milli takım üzerine herkes yorum yapıyor.Ama iyi iş yapabilecek bir kadromuz var.Gerçekten kaliteli oyunculardan kurulu bir takım.Türkiye'deki bir Dünya Şampiyonasında herkesin daha özverili oynayacağına,kendi saha ve seyircimizin önünde avantaj sağlayacağımıza ve iyi bir atmosferde ilk 4 e gireceklerine inanıyorum.
Bogdan Tanjevic milli takım konusunda eleştirilen bir antrenör oldu.Hüseyin Beşok'un bu konuya bakış açısı nedir?
Başarısız olduğunuz zaman mutlaka eleştiriliyorsunuz.İstenmeyen adam konumuna geliyorsunuz.Sporda başarısızlık-başarı odaklı iş yaptığımız için başarılı olmak gerekiyor.Bu taraftarın,medyanınve kulüplerin ortak isteği.Tanjevic'in geçmişte yaptıkları ortada.Ama Fenerbahçe Ülker'de olsun milli takımda olsun takımlar hedeflerden biraz uzaklaştığı için tepki çekiyor.Bunuda ben normal karşılıyorum.
Kariyeriniz boyunca "gitmemeliydim" dediğiniz bir takım var mı?
Açıkçası yok.Hiç bir zamanda olmadı.Benim en büyük şansım sakatlandıktan sonra dahi gittiğim takımları seçme imkanım oldu.
Unutamadığınız bir maç var mı?
Kariyerimde unutamadığım çok maç var.Efes Pilsen'in Koraç Kupası aldığımız dönem var.Koraç Kupası yılı Panionios maçında son saniye attığım bir basket var.Altyapıda Ümitlerde Türkiye'de yapılan bir Avrupa Şampiyonasında son saniyede 2 tane faul kaçırmıştım.Fransa'da ve Polonya'da yaşadığım şampiyonluklar var.Tek tek sıralamaya kalksak seçmek zor.Sevdiğimiz bir işi yapıyoruz ve aklımızda bütün maçlardan görüntüler kalıyor.
Abinizle (Faruk Beşok) karşılıklı oynadığınız maçlar nasıl geçiyordu?Neler hissediyordunuz?
Abimle karşılıklı çok maç oynadık.İyi mücadele ettiğimiz maçlar oldu.İki kardeşin sahada karşılıklı mücadele etmesi bence güzel duygular ...
Aynı takımda oynadınız mı?
Pınar Karşıyaka da oynadık.Ama abim daha çok oynuyordu.Ben gençtim.Pek oynama fırsatı bulamıyordum.
Çocuklarınızın ilerde basketbolla ilgilenmesini istermisiniz?
2 Oğlum 1 kızım var.Oğullarımın basketbolcu olmasını isterim.Ama kızımın basketbolcu olmasını istemem.Voleybol oynamasını daha çok tercih ederim.
Kızlara voleybol daha mı çok yakışıyor?
Ben kızlara basketbolu pek yakıştıramıyorum.Ama tabi bunu bilemeyiz.Ben basketbolcu olduğum için çocuklarımda olacak diye bir şey yok.
İstanbul ve İzmir'den sonra deniz olmayan bir kente alışabildiniz mi?
İzmir'de iklim olsun,deniz olsun herşey çok farklı.Ankara çok güzel bir yer.Benim umduğumdan daha büyük bir şehir.Büyüme konusunda İstanbul'a yaklaşmış.İzmir biraz daha küçük.Ankara'da bir yeşillik,orman görmek zor.İzmir'in doğa güzellikleri çok fazla.Ama her şehrin kendine göre güzellikleri var.
Hüseyin Beşok'un bundan sonraki hedefleri neler?
Oynadığım takımda kupa almak,başarılı olmak istiyorum.Galatasaray'da bazı başarılara çok yaklaşmıştık.Türk Telekom'da da Türkiye Kupası almak ya da şampiyonluk yaşamak istiyorum.Oynadığım takımlarda her zaman hedefleri yükseltmeyi seviyorum.Hedef Türkiye'de bir kez daha kupa kaldırmak.
Teşekkürler Kaptan...

2 [ YORUM YAZ ]:

Uğur ! dedi ki...

ebru bu nefis bir röportaj. bayıldım. sırada kim var kobe mi? yok artık lebron james! :)

ebruli dedi ki...

beğendiğine sevindim... sırada kim var inan bende bilmiyorum ;)