Takımına sahip çıkamayan şehirler!







Alt liglerimizde birçok şehir takımı can çekişiyor, göz göre göre eriyip gidiyor, ama ne atanmışlar ne de seçilmişler el atıyor ve destek çıkan da olmayınca takımlar alt liglerden daha da altlara, amatör kümelere düşüp gidiyor.





Bu sezon 3 örnek var ki, can çekişen, göz göre göre eriyen takımlar. Beceriksiz yönetimler, saçma transfer politikaları, dost ahbap ilişkileriyle yapılan transferler... Sayılacak neden çok. Ama futbolu seven her birey elbette üzülüyor bu can çekişerek ligden düşen koskoca şehir takımlarına. Geçen sezon Ege'nin battaniyesiyle meşhur 200.000 nüfuslu Uşak şehrinin takımı, ligden çekildi ve maçlara dahi çıkmadan amatör kümenin yolunu tuttu. Oysa aynı takım daha 3 sezon önce Bank Asya'da oynayan, Kupa'da Fenerbahçeye rakip olan takımdı. O Uşakspor şimdi mahalle takımlarıyla oynuyor.



Bu sezonki, üç takım ise ligden çekilen Erzurumspor, ligden düşmesi neredeyse kesin olan Malatyaspor ve tüm as oyuncularını devre arasında kaybeden Kahramanmaraşspor.


Erzurumspor göz göre, tüm çabalara rağmen koskoca Büyükşehir Belediyesine sahip şehirde sahip çıkan olmadığı için birkaç futbolcunun çabasıyla ligde var olmaya çalıştı ancak ilk devre sonunda futbolcular haklı olarak "bizden buraya kadar" dedi ve takım ligden çekildi. Şimdi hükmen mağlup sayılan maçlara çıkamayan ve gelecek yıl da 3.lige katılıp katılmayacağı muallak olan bir Erzurumspor var.


Bir diğer örnek ise kayısı kent Malatya. Geçen yıl Bank Asya'da ilk yarıyı gayet iyi bir şekilde bitirmesine rağmen 2. devrede seri mağlubiyetlerle alt lige düşen Malatyaspor için bu sezon da tam bir kabus oldu. İlk devre sadece 12 puanla kapandı ve kümede kalma neredeyse mucize oldu. Devre arasında birçok transfer yapıldı ancak önceki borçlar bir türlü ödenemeyince takım lisans çıkaramadı ve şimdi yola 1990, 1991, 1992, 1993 doğumlu Malatyalı çocuklarla devam ediyor yola. Gelecek yıl aynı ilin belediye takımıyla birlikte 3. ligde mücadele edecek.


Son örnek ise lige geçen sezon tekrar dönen Kahramanmaraşspor ise ilk yarıda iyi bir form grafiği sergilerken devre arasında birçok oyuncusu maddi sorunlardan dolayı kulüpten ayrıldı ve takım sadece 3 oyuncuyu ikna edemediği için transfer yasağını kaldıramadı ve alt yapısında oyuncularla yola devam etmek zorunda kaldı. Düşünün ki, ilk yarıda Gökhan Aslan, Lokman Atakol ve Serdar Yılmaz gibi üç tecrübeli kaleciye sahip olan takım şu anda 1993 doğumlu çocukları kaleye geçirip maçlara devam ediyor. Malatyaspor'un düşmesinin neredeyse kesin olduğu ligde kadrolarını takviye eden Diskispor ve Elazığspor'dan önce düşme ihtimali en yüksek olan takım olarak görünüyor. Son 3 takımın küme düşeceği düşünülürse Kahramanmaraşspor'un işi çok zor.


Son olarak hesapsız kitapsız işler yapmaktansa ufak paralarla iş yapacak genç oyuncularla yola çıkmak, kazanılan iki maçla eldeki topçuları yollamamak şu anda sayılabilecek çözümlerdir. Gönül ister ki, hiçbir takımı buraya yazmayalım bu şekilde ama maalesef böyle bir gerçek var ve bu gerçeğin değiştirilmesi başarılı yönetimlerin elinde olan bir şey...

0 [ YORUM YAZ ]: