Unutulmayanlar #7 -Appiah-



Zico dönemininindeki Fenerbahçe'nin vazgeçilmezi olan Gana'lı yıldız Stephen Appiah 1980 (29 yaş) doğumlu. Defansif orta saha mevkiinde oynamaktadır. Appiah daha genç yaşlarında Galatasaray'ın alt yapsında oynamış ama beğenilmeyip gönderilmişti. Sonralar Udinese, Parma ve Brescia gibi orta italyan klüplerinde top koşturmuştu. O, dönem Yuventusda yıldızı daha da parlamıştı Appiah'ın. Ama Yuventus büyük skandalın ardından ikinci lige düşürülünce bir çok futbolcu gibi o da transfer listesine eklenmişti. 2005-2006 sezonunda 4 milyon euro bedelinde Fenerbahçe'ye transfer olan Appiah o dönem Gana millisinin kaptanıydı. 2006 Fifa Dünya kupasında takımının 2. tura çıkmasında baş rolü O oynamıştı.
Fenerbahçe'deki ilk resmi maçı 5 Ağustos 2005 tarihinde oynanan Gençlerbirliği - Fenerbahçe, süper lig maçıydı. .Özellikle ilk geldiği sezon takımın en iyi oyuncusu olarak göze çarpmıştı. Kariyeri boyunca gerçektende isminin hakkını veren Gana'lı bir çok önemli maçlarda güzel performans ortaya koyarak taraftarında sevimlisine çevrilmişti. 23 Ağustos 2006 da oynanan şampiyonlar ligi ön eleme rövanş maçında Dinamo Kiev karşısındaki oyunu çok beğenilmişti. Ayrıca bu maçta bir de gol atmıştı. 2006-2007 yılının başlangıcında Ingiltere'nin Portsmouth klübüne transferi speküle edilmişti. Fenerbahçe 100. yılında koyduğu büyük hedeflerinde Appiah'a ihtiyacı olacağını düşündüğü için transferi reddetmişti.
100. yıl şampiyon kadroda yer alan futbolcu damarlarındaki sorun nedeniyle 2007-2008 sezonu ikinci yarısını kapatmak zorunda kalmıştı. Sonradan yabancı kontenjanı nedeniyle anlaşması dondurulmuştu. Yerine transfer edilen şili'li Maldanado oynadığı 17 maçta takıma uyum sağlayamadı ve hep eleştirildi. 2008/2009 sezonunda takıma dönmesi dört gözle beklenen futbolcu son yaptığı açıklamada idmanlara başladığını oynayabilecek durumda olduğunu ama fiziksel idman yapmak zorunda olduğunu ve gelecek sezon kesinlikle Fenerbahçe'de oynamak istediğini belirtmişti. Ama 2008-2009 sezonunun başında iyileşen Appiah yabancı kontenjanının dolu olması nedeniyle serbest bırakıldı. Bu sezon italyan ekiplerinden Bologna'yla anlaşan Appiah eski formuna dönmek için elinden geleni yapıyor.

0 [ YORUM YAZ ]: