Kimyamın uyuşmadığı bloglar - TOP 5 (GS)


   Bir ara uçan hollandalı yapmıştı. Bence blogların kendi içlerinde birbirlerini eleştirmelerini sağlaması açısından güzeldi bu adım. Gerçi biraz yarı makaraydı o. Şimdi de ben bunu yapmak istiyorum. Genelde Galatasaray ağırlıklı bir liste çıkardım ki kendimde Galatasaraylı olduğum için önce kendi eşrafımızı eleştireyim istedim. Kıstasım ise hepsinin popüler bloglar olmasıydı.  Bunu yaparken amacım şu; bir blog düşünün ki her kesim tarafından okunabiliyor. Blog basını dendiğinde Ariel Ortega, Uçan hollandalı, Ekşi bjk, Çoban salata, Petit'in yeri, Ultras movement, Aceto gibi tuttuğu takımlarını belli eden ama farklı takımı tutanların da okumaktan rahatsızlık duymadığı bloglar olmalı. Mesela maç sonrası hemen klavye ile salvolarını çalıştırarak bilmem hakeme, bilmem rakip kulüp başkanına laf yetiştirenler olmamalı. Fikirlerini beyan etmeli elbette ama sinirlerini zaptedebilmeli blog yazarları. Aşağıdaki blogların top yekünü bu sıfatları taşımamak ile beraber kendi fikirlerim olduğunu belirmek isterim.

1- Chao Gray

Kendisi ile Hakan Şükür konusundaki fikir ayrılıklarımızı klavye kavgasına bir müddet dönüştürsekte sansür zihniyeti ile anti-demokratik bir zemin oluşturunca noktalandı. Futbol dışı yazılarının hastasıyım.Özellikle sinema. Futbol konusunda ise ne kadar eleştirilirsen o kadar işini iyi yapıyorsundur yanılgısında. Kendisinin Fenerbahçeli olmasını çok isterdim. İnanılmaz popüler ve sonuç endeksli yazılar yazan bloglardan birisi. Ama bir o kadarda ilgi görüyor.

2- Sportif Cümleler

Kendileri ile hiç bir sorunum yok. Ama blog zihniyeti bu olmamalı. Yani popüler havadisleri zaten mynet gibi sitelerden okuyabilirler. Blog dediğin alternatif basın olmalı, onlara benzeyen değil.

3- Penne Arabiata

Aceto Balsamico var zaten. Bu fazlaymış gibime geliyor.

4- Footballove.com

Esasına bakarsanız blog camiası ile tanışmam Footballove ile başladı. Hatta blogumun ilk ismi footbollove.com dan esinlenilerek ugursfootballove'dı. Neredeyse hergün girerdim. Fakat nedense fazla havalı geliyor artık. Ama el alışkanlığı yinede uğruyorum çoğu kez.

5- Artemio Franchi

Franchi'ye fazla bir takıntım yok. Aslında çokta beğenirim. Milliyetçi asla değilim ama mor menekşeleri bu kadar sahiplenmesini anlamıyorum. Taa Türkiye'den İtalyan hakemlerine selzenişlerinin ise hastasıyım. Bunu neden yapıyor bu adam?

p.s: Sizinde varsa belirtin be yau!

61 [ YORUM YAZ ]:

Adsız dedi ki...

Kimya o kadar uyuşmamış ki blogumun ismini bile yanlış yazmışsın. Eleştirilere geleyim; çok üzüldüm ben açıkçası. Beni tanımayan birisi şu cümleleri okusa, ağzımla ne tutarsam tutayım yaranamam artık. Başta şaşırdım ama zihnimdekini okuyabilen birisi olduğunu hatırlayınca bu kadar kesin hükümler verebilmeni anladım tabii ki sonradan. Şu cümleleri bir açıklamanı rica edeceğim:

"Futbol konusunda ise ne kadar eleştirilirsen o kadar işini iyi yapıyorsundur yanılgısında. Kendisinin Fenerbahçeli olmasını çok isterdim. İnanılmaz popüler ve sonuç endeksli yazılar yazan bloglardan birisi."

Bunları hakaret olarak kabul ediyorum. Artık nasıl nitelendirirsen nitelendir beni ama bu kelimeler beni anlatmıyor. Hele ki Fenerliliği bana yakıştırman, hatta Fenerli olmamı "çok istemen" acı verici...

ebruli dedi ki...

evet bence de chao gray gerçekten ayıp etmiş rahmetli Canaydın'a...
Pennearabiata hakkında diyeceğim tek bi şi olabilir blog yazmaya başlamama neden olan blogtur onun için bloglar içinde benim için ayrıcalıklıdır ya :D ;)

Burak Eren dedi ki...

Basın gibi hareket ettiğimizi düşünmüyorum ki, alternatif basın olma gibi de bir hedef yok. Blog zihniyeti ile de bir alakamız yok :) Biz sevdiğimiz işi yapıyoruz, böyle yapmayı seviyoruz ve göründüğü kadarıyla bizi de böyle seviyorlar :)

Liste için teşekkürler ama. Hoşuma gitti Dutchman'ın ardından bu listede de yer almak. Sonuçta takip edilmesek bu listelerde işimiz ne.

Can dedi ki...

Öncelikle bloglardaki yazıların doğru düzgün Türkçe ile yazılması lazım. Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz demişler.

Google'a bir "Selzeniş" istersen. Bir ikinciside sevmediğin adamın blogunun adını bari doğru yaz; Chao Grey olmasın o?

Tanımadığın insanlar hakkında ahkam kesmek hiç olmamış; kişilerin görüşleri kendilerini ilgilendirir. İnternet alemi için sosyal bir kontrat imzaladığımı hatırlamıyorum.

Uğur ! dedi ki...

cağo nicini yanlış yazıp yazmamanın ne önemi var. Bunu hatırlatarak etkili girişlerden birini yapmayımı tasarladın. Seninle en demokratik alanda konuşuyoruz şu an. sansürün olmayacağı bir yerdesin. sanırım bu sana bir hayli yabancı bir durum. Hatırlarsan bir yorumumu yayınlamamıştın. kendini demokratik olarak adlandırırsan eğer o yayınlamadığın yorumu bir postta yayınlamaya ne dersin ? bunu yapabilirmisin? fenerli olmanı elbetteki isterdim. popülist zihniyette galatasaray sayfası ne kadar az olursa o kadar iyi.

ayrıca yayınlanmış ve kişilerin okuyacağı bir postu güya ben bu yazılanlardan biri olsaydım zaten alın okuyun demezdim mantalitesiyle twitter da ilan vermenide gösteriş özgüveni olarak adlandırabilirmiyiz? Madem bu kadar özgüvenlisin sansürlerini biraz azaltsan ya.

Adsız dedi ki...

Hangi yorumunu yayınlamadım hatırlayamadım. Aklında kaldıysa yaz buraya, ben hatırlamıyorum. Twitterdan adam da topladığımız yok, birçok şeyi paylaştığım gibi bu olayı da paylaştım o kadar. "Sansürlerim" iddiası da halen havada duruyor, örneklendirsen ve o kadar demokratik olduğunu iddia ettiğin bu blogda benim isteklerime de saygı gösterip o cümleleri bir açsan ne güzel olacaktı... Mesela neden popülist olduğumu bir söylesen, nerede yasakçı olduğumu bir göstersen...

Yasakçı, faşist, anti-demokratik. Bu zihniyetteki insanların en büyük işi nedir biliyor musun? Ötekileştirme. Aynen senin "Keşke Fenerli olsaydın" sözünde yaptığın gibi.

Ayrıca, etkili giriş yapmayı da çok severim huyum kurusun...

Uğur ! dedi ki...

CAn@

Kişileri eleştirdik ki bize böyle geldi. Kendini bana böyle aksettirdi mesela. Ben bunu böyle hissettim ki eleştiriyorum. Kişilerin karakterini eleştirmiyorumki onu tanımam gereksin. Tamamıyle somut bir şeyleri eleştiriyorum. Dostumu yada çok sevdiğim somut bir markayı illa desteklemem lazım, bugun ona yarın bana mantalitesiyle gidersek çok işimiz var demektir. cahaonun sitesindeki takma chao dalgana bak diyenlerden pek farkın yok.

ayrıca futbol dili ve edebiyatıyız ama türk dili ve edebiyatı ilk önceliklerimiz arasında değil. ha hata yapmak istiyormuyuz hayır elbette. ama sen selzenişi r olmadan algılayamıyorsan yada grey deyince 20 tane caho yoksa bunlara takılman yaftalamadan öteye geçmiyor.

İlkin Nasirov dedi ki...

Footballove-nin de ismini görmek beni sevindirdi. Koko B. Ve Muzo B. Yönetiyor orani. Bu yakinlarda bizim blogu arkadash listesinden çikarip atdilar. Koko B. Arkadashdan sebebini sordugumda ise güya benim bir yorumum arkadasha hosh gitmemish. Sonuçta her kes kendi fikrini söylüyor. Senin cahil biri oldugun ortada koko b.
Birde ben bir sheyi anlamadim. Fenerli olmak pis bir shey mi?

Uğur ! dedi ki...

sana adam topluyorsun demedim ama kendi resmini çizdin. okuldadamı böyleydin. daha olay yayılmadan bakın arkadaşlar uğur bana ne demek istiyor hadi söyle arkadaşlara uğur ben kötüymüşüm. yapma bunu dostum yapma bunu. güya her eleştiriye açıksın ama külahıma anlat. hangi yorumu yayınlamadığını biliyorsun çağo. hadi iki dakklığına saf ayağına yatalım arda tugay postu kardeş gıırey..

Adsız dedi ki...

Arda-Tugay postuna yorumunu bekliyordum ben senin. Yazdın gelmedi demek ki, senin herhangi bir yorumunu reddetmedim ben. Öyle olduğunu düşündüysen yeniden yazsaydın ya da e-mailden sorsaydın keşke...

Adsız dedi ki...

Ayrıca o "adam toplama" lafını da senden çıkmış gibi addetmedene gerek yok. "Twitterda yazdık da adam mı topladık sanki ne bu heyecan?" manasındaydı o tabir.

Bir de, bu sinir nedir? "Güya her eleştiriye açıksın ama gel külahıma anlat."

Senin külahınla ne işim olur benim yahu? Kimseye bir şey ispatlamaya çalıştığım yok; sınırlarım belli dedim, eleştiriye tahammülüm "şunu yap, şunu yapma, şunu niye yazdın, niye küfrettin" dendiği zamam ortadan kalkar dedim. Zira eleştiriden fazla özgürlüğe müdahale oluyor bunlar.

Anlamak zor bu kinini. Kaç tane adamla iletişime geçtim bir tartışmanın ardından, hepsiyle de anlaştık. Keşke sen de söylememe rağmen buraya yazmak yerine bana doğrudan söylemeyi tercih etseydin...

KoKo B dedi ki...

@Ilkin nasirov; Aslında hiç cevap vermeyecektim havalıyım ya(!)
Ben sana e-mail ile efendi gibi neden listeden çıkardığımı açıkladım. Ne siteni kötüledim ne de başka birşey yaptım. Yorumunun hoşuma gitmediğini söylemedim olayı saptırma lütfen. Yorumun dost bir site yazarının yapmayacağı küstahlıktaydı..
Cahil olduğum fikrine de nereden vardın onu çözemedim... Bu kelimeyi senin türkçe konusunda biraz cahil olmana bağlıyorum.

İlkin Nasirov dedi ki...

Yahu ben bile Fenerli olarak üzüldüm Canaydin gibi centilmen birisinin vefat etmesine. Neler yazmish blogunda. Ugurcum fenerlilik bile yakishmaz bu Chao Grey isimli adama . . .

Adsız dedi ki...

İlkin Nasirov,

Giyotini kurun madem, kaderimiz buymuş...

Uğur ! dedi ki...

sevgili çağrı sevgili hocam uzun bir yazıydı nasıl olurda aynı duygusal tepkililer tekrar yazabilirim. zaten yaklaşımların ters. bi olmuşluk bi tepeden bakış. girişteki klişe bizi bilen zaten biliyor gereksizliğin. ikinci defa harflere takılman bunlar hep dengim değilsin tripleri. seni bu hale destekçilerin mi getiriyor. sitene yapılan yorumlara bak allah aşkına.
Sallama, boşver. Sanal alem, yalan alem tarzı yorumlarla dolusun benimde eleştirdiğim bu zihniyet işte.
yorumum elbetteki geldi. yapma bunu.

Can dedi ki...

Algım çok zayıftır benim. Türk Dili ve Edebiyatı'nın konunuz olmaması bir yana insanın kendi dilini bu kadar kötü kullanması, hem de bunu yazarken yapması acı ama. Ne desem bilemedim şimdi.

Zaten "takma Çağrı" diyenlerden biri benim. Ki takmaması da lazım. Sizinkisi gibi bir görüş onunki de. Sizinkine uymayınca "ooo çok ayıp" demek mi gerekir?

Alternatif basın hikayesi de ayrı bir komedi zaten. Blog kişisel bir alandır. İstediğini yazarsın, okumak isteyen okur. Messi'nin kontrat haberini Marca'dan önce mi veriyorsun? Hepimiz blog yazıyoruz, beslendiğimiz yerde basın. Ortalıkta olmayan bir şeyi veren yok zaten. Kendi görüşlerimizi sunuyoruz sadece. Zaten olayın aslı bu.

Somut bir şeyi eleştiriyorum kısmına da takıldım. Pankartlarla protesto mu edildi Çağrı toplum tarafından? Fikrin temellendiriliş noktasını bilmeden adama "yanlış yaptın arkadaşım" diyorsun. Abesle iştigal geldi bana.

Yine de algı zayıf bende ondandır belki.

Uğur ! dedi ki...

bide şu CAN sitenin geçmiş yorumlarına baktım da bayağı sıkı savunucularından. yoksa oda mı sensin?? yada seni sende yaşıyor gibi. twitterdayım yettim der gibi.

Can dedi ki...

Biz Travis ile Tyler Durden ız. Sabuncuyuz.

Çağrı ile ne alakası var durumun. Ben olaylar ile ilgili argümanımı sunuyorum ortaya. Aynı argümanları Artemio Franchi'de de bulabilirsin. Olay milletçe blogları algılayış biçimimizde.

Çete olduk iyi mi.

İlkin Nasirov dedi ki...

Bende senin tarafindayim Ugur. Seni tek görmesinler. Ama ben gerçegim. . .

Adsız dedi ki...

Allah Allaah; ben gelmedi diyorum, sen inanmıyorsan yapacak bir şey yok. Yazıda baştan aşağı bok attığın yetmezmiş gibi şimdi de yalancı yaftası yapıştırdın. Kendin çal kendin oyna madem arkadaş, umrumda değil. O kadar alttan aldık halen zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun be! Bu nedir yahu, yorumum elbette ki geldi diyorsun. Nasıl inandırayım ben seni şimdi? Gel yeniden yaz diyorum, duyguları bahane ediyorsun. Bak ben bu yazdıklarını yıllar sonra okusam da aynı duygularla yazarım, bence yayınlanmadığını sandığın bir yorumu sen de hatırlarsın ama ben senin bana yaptığın gibi peşin hükümle yaklaşmayarak hatırlamadığın ihtimaline inanacağım, diğer ihtimal sadece bir tahmin olarak kalacak.

Yaklaşımım tersmiş; yahu bundan alâ anti-demokrasi mi olur? Sen kim oluyorsun da benim yaklaşımımın ters olduğuna karar verebiliyorsun ki? Bi olmuşluk bi tepeden bakış olsaydı umrumda bile olmazdı bunlar hiç merak etme.

firat selcuk dedi ki...

benim tek bir sorum olacak, sen tuttugun takımı sahiplenmiyor musun? galatasaray'ı savunmuyor musun her sartta? yoksa her fırsatta tuttugun takıma giydirecek yer mi arıyorsun?

ben galatasaray'ı nasıl tutuyorsam fiorentina'yı da tutuyorum.. tuttugum takımı sahiplenmek de en dogal hakkım..

italya'da hakemler bizdekinden de daha sert ve yogun sekilde elestiriliyor, gundemden dusmuyorlar.. bir serie a takımı hakkında yazıyorum, serie a'da hakemler gundemdeyse benim blogumda neden olmasın?.. hepsini gectim, fiorentina puan kaybetmis, verilmeyen bir golu var top cizgiyi yarım metre gecmis, zil takıp oynayayım mı bu durum yuzunden? hakemden bahsetmeyip de ne yapayım?

veya iki bayern macındaki skandaldan sonra tum avrupa ovrebo'yu konusurken ben susup alakasız seylerden mi bahsedeyim?

ben galatasaray icin ne hissediyorsam fiorentina icin de aynısını hissediyorum.. kendince elestirdigin seylerin aynısının galatasaray yuzunden sana yapıldıgını dusun.. ister misin? sanmıyorum.. o zaman boyle amacsız isler yapmamak gerek.. mantıklı bir elestiri yapmak gerek..

ayrıca sen takmasan da okuyu icin dil onemlidir.. "selzenis" dedigin vakit herkes serzenis demek istedigini anlar ancak bu bir eksiktir, hatadır.. ya da elestirdigin blogun adını yanlıs yazıyorsan bu konuda kendini savunmayacaksın.. boyle bir post yazıp bir ise giristiysen evvela karsındaki adamın adını dogru yazıp saygı gostereceksin.. istedigin kadar aksini iddia et, dili iyi kullanmadıgın zaman 10 okuyucu gelecegine 2-3 okuyucu gelir sana.. ha yine de umrunda degilse benim hic umrumda degil..

İlkin Nasirov dedi ki...

Koray:
sen ingilisceyi bir ingiliz kadar iyi bile bilirmisin? Ben Azeriyim ve kendi dilimde hiç hata yapmam. Türkceyi kimse bana ögretmedi. Ben kardesh blogun yazari olarak hep senin yazilarina süper diyemem. Ben düshündügümü yazdim hep. Evet sen türkceyle ingilisceyi ayiramiyacak kadar cahilsin. . .

Adsız dedi ki...

İlkin Nasirov;

Olay bu raddeye gelmesin. Futbol Dili ve Edebiyatı vs. Chao Grey, Artemio Franchi vs Sevenleri Derneği diye bölünmesin kimse.

Size göre yanlışımız neyse söylensin, ama eleştiriden kin kusmaya geçilmeden. "Popülist bu zaten" denmeden. Her şeyin sebebi belli oldu işte, Tugay ve Arda postuna yazılan yorumu yayınlamamışım. Yahu adam o kadar önyargılı ki, "yorum gelmedi" diyorum "geldi geldi yapma şimdi" diyor. Bu mu sizin demokratik ortamınız? Bana baştan "yalancı sahtekar" yaftasını yapıştırın da tam olsun madem. Blogger'da haftalarca sorun vardı, gelen yorumları yayınlayamıyordum, iyice sapıtmıştı blog. Birçok kişi de aynı dertten muzdaripti; aynısı yine olmuştur, yorumu gelmemiştir. Benim yalan söylediğimi ima etmek ilk yaklaşım mı olmalı?

İlkin Nasirov dedi ki...

Franchi:
bir harf hatasi bu sonuçta. Bu kadar büyütme

Uğur ! dedi ki...

franchi

geçmişte penne ile bu konuda bir takışmanız olmuştu. bir ideoloji tutturmuş gidiyorsun. ne yani biz borgesi ilk zamanlarda kötü türkçesine rağmen okumuyormuyduk. bi kere işin kolayıdır bu türkçeyi iyi kullanıp kullanamamaya takmak. ve emin ol öle sizin kadar takanda yok. ben takmıyorum mesela enazından buda benim dünyam. fikrin ve düşüncenin önemi vardır benim için. bu detaylarda neyin nesi. ayrıca fiorentinayı galatasaray kadar sevmek hala saçma geliyor bana, kurufasülye yenen bir ortamda risotta yemek gibi ortama gitmiyor işte. ve işin aslı bu bence böyle. beni anlıyormusun bence.

bu kadar esneksizlik yakışmıyor.

Uğur ! dedi ki...

twitter lobisi iyi işliyor bu arada...

Can dedi ki...

Aynı cümle içerisinde fikrin ve düşüncenin öneminden dem vurup Fiorentina'yı tutmayı saçma bulmak.

Kesin malım.

Bu arada Twitterım yok.

Arkhe dedi ki...

Cesur bir yazı.

Ben hayatta uğraşmazdım.

İlkin Nasirov dedi ki...

Chao Grey:
tabi sorunlarimizi dostluk içerisinde çözelim. . .

KoKo B dedi ki...

@ilkin nasirov; Ohoo sen hala "senin bütün yazılarına süper diyemem" diyorsun. Hiç anlamamışın beni hala cahil filan diyorsun. Gereksiz gerginleşesim yok akşam vakti.
Benden sana tavsiye; madem Türkçe'ye tamamen hakim değilsin. Kendi dilinde yaz, kendi dilinde oku, kendi dilinde yorum yap. Hem yanlış anlaşılmazsın hem de derdini daha güzel anlatırsın.

firat selcuk dedi ki...

ugur,

turkce'yi duzgun kullanmayı takmıyorsan blogunun adı "futbol dili ve edebiyatı" olmayacak.. mantık bulamam ben bunda..

sacmalamanın alemi yok.. senin de galatasaray'ı tutman bana sacma geliyor diyeyim, olur mu?

senin galatasaray'ı tutuyor olman nasıl sana gore gayet dogalsa, sacma degilse, benim icin de fiorentina'yı tutmak gayet dogal ve normal..

ortada bir sacmalık varsa senin mantıgındır, zekandır.. kimse kusura bakmasın..

kuru fasulye yenen ortamda risotta yemek gibi bir ornege ise oturdugum organımla guluyorum, daha otesini yapamam..

İlkin Nasirov dedi ki...

Koray:
hiç bana cevap verme. Haksiz ve havalisin ya !

Adsız dedi ki...

İlkin Nasirov;

Ne dostluğu? Anlayışla, sağduyuyla, empatiyle dostluk çok farklı kavramlar. Yüzünü görmediğim, sesini duymadığım adamla ne dostluğum olur yahu? Saygı yeter de artar.

Uğur ! dedi ki...

can

çağo gırey ile sırt sırta çarpıştığınız geçmiş yorum arşivine girdirtme şimdi beni. senin için bir fikir, bir mantık yok senin için kayıtsız şartsız ben bu adamı desteklerim arkadaş mantelitesi var.
sende ulan ibneye haddini nasıl bildirdik diyebilecek insan potansiyeli var.
görüyorum...

twitterin yok öyleyse varsın.

firat selcuk dedi ki...

ugur,

bir de, seni anlamıyorsam ve burada seni anlamayan tek kisi ben degilsem bu senin problemindir.. kendini anlatamıyorsan ifade edemiyorsan benim oturdugum yerden yapacak bir seyim yok..

İlkin Nasirov dedi ki...

Koray:
beni hiç kimse yanlish anlamiyor. Türkceye hakim degilim demedim. Burda Azeriden çok Türk var. Komutanim bile türk. . .

İlkin Nasirov dedi ki...

Chao Grey:
sanal alem dostlugu, blog kardeshliyi anlarsin ishte. . .

Alper dedi ki...

Bildiğim tek bir şey var, bu post eğer bu sitede değil milyonların takip ettiği bir sitede olsa 0 yorum alırdı.

Can dedi ki...

Bak ben ne savunduğumu söyledim yukarıda ama olay inatla bana geliyor. Algıma laf attın önce, şimdide kişiliğime girdin.

İstersen uzanayım çocukluğumu anlatayım sana. Fikir, mantık yok demişsin ki talihsizliğin büyüğü olmuş. Ben sana malım diyorum sabahtan beri.

Had bildirme derdim yok ne haddime hatta. Fikir beyan ettim sadece; iki taraf var, ben öbürünü mantıklı buldum.

İlkin Nasirov dedi ki...

Franchi:
bana göre fiorentinani böylesine sevmen dogrudur. Ama mesela galatasaray-fiorentina maçinda hangi takimi tutarsin?

Uğur ! dedi ki...

can

iki taraf var ben diğerini mantıklı buldum diyorsun, hep mi diğerini haklı buluyorsun bu damı gol değil be abi bu damı goldeğil.

adamın sıkı yağverlerindensin diye gördük duyduk işittik. ama sen 2 kere 2 eşittir 5 diyorsan doğrudur elbette.

Adsız dedi ki...

Can! Demedim mi "sessizce hallet, kafasına sık" diye! Yine eline yüzüne bulaştırdın be adam!

Uğur ! dedi ki...

franchi

ben teşhis diye buna derim, blogun adı futbol dili ve edebiyatı ise dikkat etmelisin arkadaş.. yani başka bir isim kullansaydım takmayacaktın yani. eee bu durumda biz isimden mi kaybediyoruz. blog ismin harika derlerde inanmazdım demek bu kadar hazımsızlık yaratıyor hımm bu iyi bir şey galiba

ayrıca ben senin fiorentinalı olmana takmıyorum sadece fazla yapmacık geliyor görüşümü bildiriyorum. aşırısı tuhaf geliyor. ama kalın çizgilerim yok sev yani banane. bu benim düşüncem.

bide trübün çekmeye uğraşma, eleştirenler zaten eleştirdiklerim. ne bekliyorduk ki zaten.

burası aslında bana ait dedi ki...

selamlar,

ben muhtemelen tanımadığınız biriyim. 10 dakika öncesine kadar bu blogun yazar grubundaydım fakat zaman/mekan derken aktif olmaya fırsat bulamadım.

uğur,

uzun zamandır söylemek istediğim şeyler vardı, fırsatını bulmuşken söyleyeyim. blog acayip karışık birader. imleci nereye sürsem ce-ee diye kuş böcek çıkıyor. yemin ediyorum bilgisayarımı kastırıyor blog. and içiyorum bak, ekmeğe el basıyorum. fazlalıkları atıp sadeleştirirsen daha iyi olur diye düşünüyorum.
blogun her tarafında isminin olması, bütün linklerin senin sosyal paylaşım ağlarındaki profillerine çıkması tahammül edilebilir, ama sevmediğin blogların listesini yayınlaman pek hoş olmamış. kişisel meselelerimi kendi blogumda yazıyorum ben mesela, zaman bulmuş olsaydım futbol ile ilgili genel konuları buraya yazacaktım.
ve ayrıca, üzülerek söylüyorum ki popülizm yaptığını düşünüyorum. belli bir okuyucu kitlesi olan blogları hedef seçmişsin ve şimdiden 34 tane yorum olmuş postta. daha önceki postlara yorum geliyor muydu? ı-ıh. bar çıkışı kulvarında rakipsiz olduğunu iddia eden az ünlülerin yaptığından farksız olmuş, aykırı ol, parsayı topla. pozitif veya negatif ayrımı yapma.

ters bana bana şeyler. her fırsatta eleştirdiğim bir hareket üstelik. bu yüzden burda daha fazla durmak istemedim.
son olarak,

'lafı uzatma sadete gel efendi ol canımı ye terbiyesiz şimdi yaz ve git hadee..'

sırf bunun için bile bu bloga tekrar uğramayacak adamlar vardır emin ol. küstahça, komik değil, bilakis rahatsız edici. ona da bir ayar çekersen tartışma çıkarmayacak, infial yaratmayacak postlara da üç-beş yorum alabilirsin.

türkçe yazım konusunda da arkadaşlara hak veriyorum açıkçası. dili çok garip şekillere sokuyorsun ve bu yazdıklarının ciddiyetini azaltıyor. 'esneksizlik' mesela. acayip bişey.

teşekkürler.
üstte yazan arkadaşların bloglarına da uğruyorum ara sıra. onlara da selam çakayım dedim gitmeden.
hepinize iyi çalışmalar. umarım 'galatasaray şampiyon!' yazarsınız sezon sonu bloglarınıza.

Can dedi ki...

Valla matematik okuyorum 5 edebilir 2x2. Belli olmaz hiç. Neyse.

Seninle aynı fikirde olmayabilir insanlar. Ortaya bir takım fikirler atıyorsan, o fikirleri destekleyeceksin. Destekleyemiyorsan kusura bakmayacaksın; bir kere daha söylüyorum olayın Çağrı ile bir alakası yok.

Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçe'dir. Sen bunu takmamazlık yapamazsın. İki gün sonra vay efendim ülke elden gidiyor dersin. Yozlaşmanın nereden başladığından bihabersindir ama.

Terbiyesizlik sınırlarında geziniyorsun, bende işi geyiğe vuruyorum. Zira komik olan biten. Ama işin tadını kaçırma. Yaverlik falan. Şahsına laf etmiyorum, inatla bana geliyor laf. Varsa görüşümle ilgili katılmadığın nokta belirtirsin.

İlkin Nasirov dedi ki...

Chao Grey:
Onda sıkacak yürek yok

Adsız dedi ki...

:). dışarıdan bakınca çok komik duruyor şu tartışmalarınız..
sen benim yorumu onaylamadın abi. ahuhaha

Adsız dedi ki...

İlkin Nasirov;

Şakayı anladın da mı böyle dedin; anlamadın da mı?

İki durum da vahim gerçi.

Dostluk, kardeşlik falan diyorsun ama yukarıda bana Fenerliliği bile yakıştıramamıştın (!), şimdi de adamı yüreksiz yaptın. E hani nerede dostluk? İnsan dostuna böyle yapar mı? Alınıyoruz birer dostun olarak haberin olsun.

Şöyle yeniden bir baktım da...

Yahu usta sen ne yaptın?

firat selcuk dedi ki...

ugur,

ha senin kalın cizgilerin olsa sevmeyecegim yani tuttugum takımı? emredersin.

konustukca daha sacma bir hal alıyorsun, burada kesiyorum muhatap olmayı, daha da cevap verip kendini rezil etme..

yolum buralara dusmuyordu, 2-3 ayda bir ugruyordum, sanmıyorum bir daha ugrayacagımı.. zira elestiri de yapsan evvela saygı lazım, gerisi bos..

Can dedi ki...

@İlkin

Bakü güzel yerdir. Her ne kadar 10 dakika sonra Bakü'ye düşeceğiz dendiğinde korkmuş olsam da. Çağrı'nın söylediği bir alıntıdır; konu ile alakası yoktur. O yürek yoktur ama bende haklısın. Sıkmak falan. Gereksiz işler bunlar. Silahla mertlik olmaz zaten; haksız mıyım?

L dedi ki...

o değil de, şu "yorumunuzu bırakın" ın altındaki cümle harika. sırf bunun için bu blogun müptelası olurum ben. oldum bile hatta.

Uğur ! dedi ki...

franchi demişki

yolum buralara dusmuyordu, 2-3 ayda bir ugruyordum, sanmıyorum bir daha ugrayacagımı.. zira elestiri de yapsan evvela saygı lazım, gerisi bos.

bu kibir insanı öldürür franchi, seni övelim her gün gel olurmu? bunu istermisin paşam? illa gel... Dahada yazmam diyor. lafı çakar giderim diyorsun yani. dinlemem ötesini. ne demokrat bir şeysin sen öyle.. siz yokmusunuz biyciler ah siz yokmusunuz..

Uğur ! dedi ki...

can

matematik okuduğunu da araya sıkıştırdın yani, oysaki blogger bilgilerinede yerleştirmişsin ne gerek vardı.

türkçeyi yanlış kullanınca devlet elden gidiyor demek. bunu nacizane bir poposu boklu bir blog mu vesile olcekkk. doğrusu gücümün farkında değildim.

bi gün chao da yeter ulan savunma beni diyecek acaba ne zaman...

İlkin Nasirov dedi ki...

Can:
haklisin. . .
Chao Grey:
ben artik olanlari unutalim manasinda dedim. Güya anlamiyorsun ha?

Can dedi ki...

Vay arkadaş yattım kalktım hala Çağrı'yı savunma diyorsun ya. Adam kaç yaşında yahu.

Ben işin dalgasındayım sen diyorsun araya sıkıştırdın falan. Yukarıda da adımı vererek yazı yazmışsın zaten.

Söylediklerimden kafanda bir şey kurup yepyeni fikirlerle geliyorsun her seferinde. Benim buraya yazdığım ilk yorumu git oku. Ben Türkçe'yi doğru kullanmamanı ve sevmediğini söylediğin insana yaptığın saygısızlığı yazdım oraya. Bu genel geçer bir durumdu.

Bu yazdığım son yorum; zira zerre bir şey anlatma derdinde olmadım geceden beri ama sürekli "senin gibi" kalıbı ile karşılaşıyorum. Sen kimsin arkadaşım? Ne biliyorsun hakkımda? Ne hakla bana bir takım yaftalar yapıştırabilirsin? Dün akşam söyledim kantarın topuzunu kaçırdın iyice. Neymiş benim gibi olan bir söyle hele.

Hayatında görmediğin insanlarla ilgili ahkam kesip saygı görmeyi bekliyorsun. Kendi yazar arkadaşın benim yaptığım eleştirilerin aynısını yapıyor, sevimli gözükmek için post atıyorsun, "böyle eleştiri yap canımı ye" diye. Geceden beri hiçbir şeyin değişmediği şu "yorumunuzu bırakın" yazısının altındakilerden belli.

Dil ile ilgili söylediklerini aman deyim başka yerde söyleme. Hele bana gösterdiğin tepkiyi sakın gösterme. Zaten sana son yorumum olmasının sebebi o laflardır; 2 satır kitap, gazete okumayan adamın yazdıklarından da hayır gelmez.

Yani tartışma olmadığı için aramızdaki bende Fırat gibi düşünüyorum. Sen kumdan kale falan yap kendi kendine burada.

Adsız dedi ki...

Adamların totoları fena kalkmış,biri değincede çıldırmışlar.

Cenky dedi ki...

Güzel sözlerin için teşekkürler Uğur. Ancak şu tartışma ortamını görünce içim burkuldu. Blog kardeşliğine inanan bir adam olarak yara aldım.

Umarım bu tatsızlık en kısa sürede sona erer.

Smt dedi ki...

Post nerden tutsan elde kalıyor da benim takıldığım nokta penne ile ilgili.

"aceto varken buna gerek yok."

şaka bir tespit.

sana niye gerek var acaba?anlatsan da dinlesek..

Adsız dedi ki...

chao grey o kadar itici ki gsli olmama rağmen uyuzum. tarafsız olmak zorunda değil, böyle bi iddiası da yok zaten ama selçuk yula resmen. onlara çatıp kendin aynısı olunca komik oluyorsun.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Disaridan mudahil oluyorum evet.

Ben bu post'u okudugumda "masum bir elestiri" olarak algiladim. Fakat hem elestirenin, hem de elestirilenin sonraki tutumu; bana hic de masum olmadigini gosterdi, ve hatta elestiriden cok suclama tadinda oldugunu.

Biri burada "iyi ki elestirmisin x siteyi, onlar beni arkadas blog listesinden cikarmisti" diyor. Bunun adi Turkce'de "sap ile samani karistirmak"tir. Eylem ile eylemi gerceklestiren kisiyi ayiramayan zihniyet yanlois bir zihniyettir. Ayni zihniyet "Anayasa Paketi mi? Oyum kesin evet/hayir, ama akaeti bilmiyorum" seklinde de tezahur eder.

Bu diyalogda esas killandigim ise (evet yuz metreden killanabilen bir adamim, zira bunu gercek hayatta da goruyor ve yasiyoruz); tartismanin en bastaki noktadan tamamen kopup, sirf kisilerin birbirlerinin egolarini alt edebilme mucadelesine donusmesi bir yerden sonra.

Bu blog'un yazari bu 5 blog'u elestirmis, sonra birisi gelip "Arkadas senin de Turkcen bozuk" demis -ki evet, tespitte haklilik var, de kelimesinin surekli birlesik yazimi cogu kisinin dikkatini dagitabilir mesela-. Simdi o elestiri ise bu elestiri. Lakin bu arguman donup dolasip "Turkiye Cumhuriyeti'nin dili Turkcedir"e gelmis. Nasil bir durumdur bu, cok enteresan.

Bu blog bir mizahi elestiri yapmis, hakaret yok. Elestirilenler alinmis, benzer -ve hatta daha hafif- uslupla yanit vermisler. Elestiriyi ilk yapan ise mizahi falan koyverip -hatta ilk derdi mizah degilmiscesine- atlamis.

Bence en bastan acik acik yazin "Blog Idmanyurdu hepiniz topsunuz" falan diye de, en azindan niyet belli olsun. Zira yroumlarda "Bunlarin gotu kalkmis, bunlar havalanmis" (niye?) gibi ifadeler goruyorum.

Saygilar.

Uğur ! dedi ki...

Ne kadar tartışılsa da mevzu, akabinde kişiler eleştirilere tahammülsüzlükte gösterseler sonuçta bir küfürün asla girmediği bir yer şu amatör blogcuların yeri. bu yüzden insanlar içlerini döktüler dökmeye de devam edecekler.. bende dahil elbette. bütün blogerlara teşekkürler..