Rize-Manchester


Resimdeki kaleciyi tanıyor musunuz? Bence tanımalısınız, çünkü Türkiye'de top oynamışlığı var. Hafızanızı fazla zorlamanız da gerekmiyor, çünkü 2007-08 sezonunda, yani sadece 2 sene önce oynadı Türkiye'de.

Sezonun ilk maçında Galatasaray ile karşılaştı, kalesinde 4 gol gördü. Galatasaray'ın oynadığı ilk maçta gol atan yabancıları listesine giren Lincoln maçın ilk golünü atmıştı. Sonra Volkan Yaman yaklaşık 2.5 sene sonra Galatasaray'ın ilk frikik golünü filelere yollamıştı. Kral Hakan Şükür iki gol daha atıp, bu fotoğraftaki abimizin Türkiye'deki ilk maçında kalesinde 4 gol göremesine neden oluyordu. Bu bilgileri verdim ki belki hatırlamanız kolaylaşır.

Fotoğraftan anlaşılacağı gibi Huracan kalecisi(ydi.) Geçmiş zaman kullanıyorum, çünkü artık bir Premier Lig kalecisi. Kim bu?

Ç.Rizespor'un Kolombiyalı kalecisi David Gonzales. O zamanlar Kolombiyalı kaleciler modaydı. Mondragon, Cordoba, Luis Martinez gibi Kolombiyalılar'ın arasında eklenmişti. Samet Aybaba'nın Leandro ve Riberio ile beraber getirdiği Gonzales, kupa maçları dahil 36 maç oynadı. Çok gol yemesine rağmen başarılı bir sezon performansı sergilemişti. Samet Aybaba takımdan ayrılınca ve takım bir alt lige düşünce yollar ayrıldı. Ç.Rizespor taraftarları, onu gönderen kişi olarak eski başkan Kadir Çakır'ı gösteriliyor. Giderken herhangi bir bonservis ücreti alınmadı.

Ve işin ilginç tarafı şimdi ortaya çıkıyor. Ç.Rizespor için "yetersiz" adledilen Gonzales, Manchester City'e 1.500.000 sterlinlik bir bonservis bedeliyle transfer olmuş. Bu dakikadan sonra yazıyı sonlandırmak gerekiyor sanırım. Premier Lig maçları izleyenler Gonzales'i izlemeye devam edecekler. Ç.Rizespor ise Bank Asya 1.Lig'de en çok gol yiyen 3.takım olarak küme düşme hattının 4 puan üzerinde ligde kalma uğraşı içinde.

2 [ YORUM YAZ ]:

mal sahibi dedi ki...

bu kaleci mükemmel bir kaleciydi. ancak kalecilerin başarısı genellikle önündeki defansla orantılıdır. martinez de çok iyi kaleciydi. ama gelebilecekleri en kötü takımlara geldikleri için; maalesef ayrılmak zorunda kaldılar.

Alper dedi ki...

Martinez çok acayip bir kaleciydi. Anlaşılamadı. Bir de Gençlerbirliği'nin şilili bi' kalecisi vardı FM'de onunla UEFA kupası şampiyonu olmuştum. Örümcek Adam idi lakabı...