Süper Lig'de Haftanın Panoraması


Süper Lig'in 24. haftası istenmeyen görüntüler, klasikleşen mağlubiyetler, klasikleşen beraberlikler ile geçti...

Birlik ve Beraberlik İçinde...

Üç yıl önce Aykut Kocaman'lı Ankaraspor lig sonunda beraberlik rekortmeni olurken 1-1'li 0-0'lı sonuçların çokluğu dönemin başkanının dikkatini çekmiş ve 0-0'lık Konyaspor maçından sonra "Birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam ediyoruz." diyerek ince bir mesaj vermişti. Sonrasında Ankaraspor kümede kalmış lakin bir sonraki sezon ilk 8 maçta 1 puan alabilmişti.

Şimdi aynı yoldan Ankaraspor orijinli Ankaragücü geçiyor. İkinci devre başlayalı aldığı seri beraberliklerle ligin şimdilik beraberlik bazında birincisi; 11 beraberlik. Bu haftaki Antep maçında da 0-0'a yatmayı "başardılar".

İşin asıl ilginç yanı o dönemin Ankaraspor'un "gölge" başkanı Ahmet Gökçek, şimdi Ankaragücü'nün "asil" başkanı... Yoksa 'keramet' başkanda mı?

Nötralizasyon

8 galibiyet, 8 beraberlik ve 8 mağlubiyet. 28 atılan, 26 yenilen gol. Ligin en nötr ekibiyle tanışın: Gaziantepspor. Sıralamayı ise maalesef tutturamamışlar "şimdilik" 9. sıradalar...

Düşme Hattı Kapışmaç

Düşme hattındaki takımların birbirleriyle yaptıkları maçlarda süt dökmüş kedi olduklarına daha önceleri de çokça şahit olduk. Manisa - Denizli maçı da bunlardan biriydi, yenişemediler, 0-0'a "bağladılar".

Yarıda Bile Bırakmadılar

16. dakikaya kadar "sabredilen" Diyarbakır - Bursaspor maçında şık olmayan görüntüler vardı. Her yerde polisler, futbolcularda polis kaskları, içeri nasıl sokulduğu belli olmayan ekmek büyüklüğünde taşlar... Can güvenliğini sağlayamayan bir federasyon, makul davranamayan bir hakem triosu... Neresinden tutsanız elinizde kalan bir maç. İşin ilginci yarıda bile kalmadı... Çeyrekte kaldı. Bu "ilk" çeyrek Diyarbakır'ın son çeyreği olur mu dersiniz?

Son Gülen...

Ligin bu sezonki en erken golünün atıldığı maçta bir Yılmaz Vural klişesi gerçekleşti ve son dakikada en erken golü atan taraf gol yiyerek galibiyeti bir kez daha tepti. Makukula'nın gol attığını söylemeye ise gerek yok...

Gollü Galibiyetler

Beşiktaş'ın (hükmen) 3-0'lık Ankara galibiyetiyle birlikte Trabzon'un 3-1'lik Gençlerbirliği galibiyeti ligin bu haftaki en gollü galibiyeti oldu. İşin dramatik kısmı ise, öne geçen taraf Ankara ekibiydi...

Golü Bulan...

Golü bulan kazanacaktı diye malumun ilanını yaptı Mehmet Özdilek maçtan sonra. Haftalardan sonra kazanan bir Fenerbahçe var. Kim derdi ki bu kadar kolay bir galibiyetle Daum koltuğu sağlama alacak? Şimdilik Aykut Kocaman için teknik direktörlük yolu kapalı gibi duruyor ama kim öle, kim kala?

Eski Şehre Eski Adet

Eskişehir'in Süper Lige çıktığından beri yaptığı en büyük istikrarlı hareket olan "Galatasaray'ı yeniyoruz" harekatı bir kez daha başarılı oldu ve 2-1 gibi bir skorla zirve yarışında önemli sayılabilecek bir üç puanı rakibinden kaptı aldı...

Haftanın Şey'leri

... takımı | Trabzonspor

Etkili bir oyunla özlenen bir galibiyet aldılar. Umut Bulut gene gol attı. Beş sarı kartın olduğu, gergin sayılabilecek bir maçtı, gerginlik tabii ki Diyarbakır'ın gölgesinde kaldı.

... oyuncusu | Koray

4 yıldır attığı tek 2 golü Galatasaray'a atması onu haftalardan sonra Fenerbahçe'yi galibiyete taşıyan Santos'un önüne koymaya yeter de artardı bile...

... maçı | Diyarbakırspor - Bursaspor

Yapılanıyla, yapmayanıyla yaşanılanıyla yaşanılmayanıyla; daha uzun sürelerin "maçı" olacağa benziyor. Çirkinlikler kötü, ancak çirkinlikleri dile getirirken sergilenen ırkçı tavır daha kötü.

... balonu | Diyarbakır Seyircisi

Açıklamaya gerek yok. Keşke her şey pankartlardaki kadar pembe olsaydı...

5 [ YORUM YAZ ]:

Serdar Nalçakar dedi ki...

fortis türkiye kupasında bu sene oynanan altay-eskişehirspor maçına bak bakalım koray arslan kaç gol atmış. araştırmayıcı gazeteci seni.

Uğur ! dedi ki...

dediğin gibi fortis türkiye kupası. dikkatli okuyucu seni

Alper dedi ki...

Ligi kast etmiştim, "Koray Arslan'dan özür diliyoruz"

Serdar Nalçakar dedi ki...

"4 yıldır attığı tek 2 golü "
lig ibaresi nerede sayın uğur! kaldı ki bu ibareyi kullanmasa bile koray yalnızca iki sezondur süper lig'de forma giyiyor.

neyse zaten yazan da özrünü dilemiş :P

Uğur ! dedi ki...

seni şöle alsam ben

http://fanatik.ekolay.net/Idmanda-bile-iki-golum-yoktur_3_Detail_245_167430.htm

sağlıcakla kal..