Basketbolda Haftanın Panoraması


Beko Basketbol Ligi'nde 27.hafta zorlu ve seyir zevki yüksek karşılaşmalara tanık oldu.Karşılaşmalar 1.ligde kalma mücadelesi veren takımlar için zorlu geçerken ligin ilk sıralarında Fenerbahçe Ülker dışında mağlubiyet alan takım olmadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi-Pınar Karşıyaka:75-70
27.Haftanın ilk karşılaşmasında kazanmaya hevesli bir görüntüyle başlayan takım Pınar Karşıyaka'ydı.Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Asım Pars oyunu ile göz doldurdu.Öyle ki sorunlu olduğu faul atışlarında bile iyi bir yüzde ile oynadı.Mersin Büyükşehir Belediyesi 2.çeyrekte hareketlenirken Pınar Karşıyaka'da düşüş oldu.Her iki takımda savunma ağırlıklı oynadı.Karşılaşmanın son çeyreği ilginç sayılara ve ilginç top kayıplarına sahne oldu.Seyir zevki yüksek karşılaşmayı kazanan takım ise Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu.

Oyak Renault-Kepez Belediyesi:94-82
Haftanın 2.karşılaşmasında da Mersin Büyükşehir-Pınar Karşıyaka maçındaki gibi seyir zevki yüksek bir tempo vardı.Uzun süre birbirine üstünlük kuramayan iki takımda galibiyete istekli oyunlarıyla dikkat çekti.3.Çeyrekte hareketlenen takım ev sahibi Oyak Renault olurken Kepez Belediyesi farkın çok açılmasına izin vermedi.Ama son çeyrekte Oyak Renault sayı farkını arttırdı ve bu çeyrekteki pozitif oyunu ile kazanmasını bildi.

Beşiktaş Cola Turka-Fenerbahçe Ülker:83-68
Son maçlarını kazanamayan Beşiktaş Cola Turka ile çıkışta olan Fenerbahçe Ülker derbisinde galibiyet ibresi Fenerbahçe Ülker'i gösterse de Beşiktaş Cola Turka Fenerbahçe Ülker'i 83-68 skor ile geçerek herkesi şaşırttı.Karşılaşmanın en skorer ismi attığı 18 sayı ile Engin Atsür oldu.

Bornova Belediyesi-Erdemir:65-78

Hafta içi iki oyuncusunun trafik kazası geçirmesinin moral bozukluğunde çıkan Bornova Belediyesi Play Off'a girme çabasında olan Erdemir'i konuk etti.Erdemir etkili bir oyun sergileyen takım görüntüsünde,karşılaşmadan galip ayrıldı.

Aliağa Petkim-Banvit:73-90

Bnavit galibiyet serisine İzmir deplasmanında Aliağa Petkim'i de mağlup ederek devam etti.Ligde Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in ardından 3.sırada yer alan Banvit'in Play Off'ta neler yapacağı merak konusu...

Darüşşafaka Cooper Tires-Efes Pilsen:71-97
Efes Pilsen düşme hattının en sonunda olan Darüşşafaka Cooper Tires ile karşılaştı.Karşılaşma beklendiği üzere Efes Pilsen galibiyeti ile sonuçlandı.Darüşşafaka Cooper Tires 1.ligde son günlerini yaşıyor diyebiliriz.

Türk Telekom-Galatasaray Cafe Crown:87-74
Karşılaşma ilk 3 çeyrekte Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde geçti.Ama Galatasaray Cafe Crown hücumdaki başarısını son çeyrekte gösteremeyince yenilmekten kurtulamadı.Sarı kırmızılıların maç boyunca en iyi yaptıkları tartışmasız savunmalarıydı.Ama sadece iyi savunma yetmedi.Türk Telekom hücumlarının çoğundan sayı ile dönmeyi başarınca karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan takım oldu.

Haftanın Oyuncusu:Derbideki başarılı performansından dolayı(18 sayı,6 rib,7 as,2 tç) Engin Atsür(Beşiktaş Cola Turka)
Haftanın Takımı:Kötü zamanlar geçirmesine rağmen derbide güçlü rakibine karşı iyi direnç göstermesinden dolayı Beşiktaş Cola Turka
Haftanın Antrenörü:Oyak Renault için kritik bir karşılaşmada doğru değişimlerle galibiyetin hazırlayıcısı olduğu için Yücel Platin(Oyak Renault)

6 [ YORUM YAZ ]:

Alper dedi ki...

Yeni yazı dizimiz hayırlı olsun, ama etiketi de basketbol panoraması yaparsak şukela olur.

Uğur ! dedi ki...

vay vay vay. Harikasın. topu rövoşatayla yavaşça bıraktın filelere ebru yada daha amiyane tabirle üçlüğü potaya gönderdin. bu büyük süpriz için teşekkürler

Alper dedi ki...

Eheh kim önerdiyse çok hayırlı bi' iş yapmış

İlkin Nasirov dedi ki...

bence de super bi yazi olmush. . .

ebruli dedi ki...

beğendiğinize sevindim :)
ama belirtmek gerekir ki bu güzel sayının asisti alper den geldi çok şık bi pas verince bende değerlendirdim :D

Uğur ! dedi ki...

gol olur!