Basketbolda Haftanın Panoraması


Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker-Aliağa Petkim karşılaşması ile başlayan 28.hafta geride kalırken Play Off mücadelelerinden çok alt sıralardan kurtulma mücadeleleri nefes kesti.

Aliağa Petkim Şapkadan Tavşan Çıkaramadı
Fenerbahçe Ülker:87-Aliağa Petkim:76
Haftanın ilk karşılaşması ligde kalmaya çalışan Aliağa Petkim ve ligin 2.si Fenerbahçe Ülker arasındaydı.Aliağa Petkin ligde kalma maratonunda önemli bir yara alırken Fenerbahçe Ülker derbinin acısını çıkardı diyebiliriz.İlk 3 çeyrek başa baş geçerken Fenerbahçe Ülker son çeyrekte maçı koparmayı başardı.

Heyecan Fırtınası
Erdemir:101-Oyak Renault:102
28.Haftanın 2. ve tartışmasız en heyecanlı karşılaşmasında Erdemir Oyak Renault'u konuk etti.Karşılaşmanın ilk yarısı 46-39 skor ile ev sahibi üstünlüğünde geçildi.Play off savaşını evinde bırakmayan Erdemir Oyak Renault'u zorladı.Ama 2.yarı Oyak Renault üst üste sayılarla maça ortak olmasını bildi.Karşılaşmanın 3.çeyreği tavşan kaç tazı tut gibi geçti.Her iki takımda devamlı 3 sayılık şutlar denedi.Erdemir aradaki farkı açmaya çalışsa da Oyak Renault buna izin vermedi.Son saniyesine kadar heyecan içinde geçen karşılaşmada galip ayrılan takım Hakan Köseoğlu'nun orta saha yakınlarından son saniyede bulduğu olağanüstü sayısı ile uzatmada belli oldu ve galip ayrılan takım 101-102 skor ile Oyak Renault oldu.

Denk Güçlerin Karşılaşması
Pınar Karşıyaka:83-Türk Telekom
Üst sıraları ilgilendiren karşılaşmada Pınar Karşıyaka maça istekli başladı.Ribaundlarda üstünlüğü olan takımda Pınar Karşıyaka idi.Ama Türk Telekom sonraki hücumları ile skoru lehine çevirebildi.Türk Telekom'da son transfer olan Goran Jeretin takıma iyi adapte olmuş görüntüsündeydi.Türk Telekom'un basit hatalarını iyi değerlendiren Pınar Karşıyaka farkı giderek açan takımdı.Her iki takımdanda karşılıklı hataların geldiği dakikaları Pınar Karşıyaka en az hasarla atlattı.Türk Telekom sonraki hücumlarda hırsı ile dikkat çekti.Ama Pınar Karşıyaka'dan çok şık bloklar geldi.Türk Telekom her maçta olduğu gibi bu maçta da ribaundlarda zorlandı.Pınar Karşıyaka'da da hatalı yürümeler çok sık oldu.Pınar Karşıyaka zaman zaman baskılı savunması ile Türk Telekom'u yıldırmayı başardı.Türk Telekom'da deplasman fobisi devam etti ve Pınar Karşıyaka 83-74 galip ayrıldı.

Darüşşafaka Cooper Tires Kan Kaybetmeye Devam Etti

Darüşşafaka Cooper Tires:59-Antalya Büyükşehir Belediyesi:71
Ligden düşen Darüşşafaka Cooper Tires Antalya Büyükşehir Belediyesi karşısında da bir varlık gösteremeyince yenilgiden kaçamadı.

Tofaş "Galibiyetlere Devam" Dedi

Tofaş:64-Mersin Büyükşehir Belediyesi:60
Ligin genç takımlarından Tofaş galibiyetlerine devam etti.Bornova Belediyesi ile lige ilginç renkler katmaya devam eden Tofaş Türkiye Kupası Finalisti Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 64-60 geçti.

Efes Pilsen Durmuyor
Kepez Belediyesi:64-Efes Pilsen:99
Haftanın bir diğer karşılaşması Efes Pilsen-Kepez Belediyesi arasındaydı.Karşılaşma beklenilen sonuçla sonlanırken Kepez Belediyesi düşme potasından kurtulma çabasında büyük bir yara aldı.Efes Pilsen çok rahat bir galibiyet ile play offu bekliyor.

Süpriz Dolu Derbi
Beşiktaş Cola Turka:84-Galatasaray Cafe Crown:95
Derbiye oynamayacak diye açıklanan ama oynayan oyuncular damgasını vurdu.Beşiktaş Cola Turka cephesinde Brad Newley'in ayrıldığı söylenildi.Ama Brad Newley Galatasaray Cafe Crown'a karşı oynadı.Galatasaray Cafe Crown'da da
Darius Washington sakat sakat sahaya çıktı.Ama gösterdiği performans sakatlığın onu hiç etkilemediğini gösterdi.Galatasaray Cafe Crown 20 sayı geriye düştüğü derbide galip gelmesini bilen takım oldu.

Banvit Şaşırttı
Banvit:71-Bornova Belediyesi:91
Ligde 3.lüğü garantileyen Banvit sahasında Bornova Belediyesi'nden ağır ve beklenmedik bir yenilgi aldı.Bornova ligin başında "asansör takım olur mu olmaz mı" tartışmalarına yanıt vermeye devam etti.

Haftanın Oyuncusu:Oyak Renault maçının son saniyelerinde orta sahadan isabetli bir şut atan Hakan Köseoğlu(Erdemir)

Haftanın Takımı:Derbide 20 sayı geriden gelip kazanmasını bilen Galatasaray Cafe Crown

Haftanın Antrenörü:Erdemir-Oyak Renault maçındaki centilmence sarılmasıyla Ahmet Çakı

5 [ YORUM YAZ ]:

Alper dedi ki...

Git gide daha iyi oluyor bravo.

Uğur ! dedi ki...

bi öncekini beğenmemiş ebru, göster şuna gününü!

ebruli dedi ki...

@brokoli beğendiğine sevindim benimde gitgide hoşuma gidiyor bu panorama olayı maç yazılarından daha çok sarmaya başladı desem yeridir
@uğur beğenmemezlik değildir o ya :) olumlu düşünmeye çalışayım dimi ama ;)hani ekip ruhu adına ;)

Uğur ! dedi ki...

carpe diem diosun

ebruli dedi ki...

aynen öle diyorum hatta başka bir deyişle önümüzdeki maçlara bakalım da diyebiliriz :D