Basketbolda Haftanın Panoraması


Beko Basketbol Ligi'nde ilginç bir hafta geride kaldı.Ligin dibinde olan takımlar ligde kalmak aşkıyla maçlarını kazandılar.Ligden hangi takımın düşeceği son maçlarda belli olacak.

Banvit'e Nazar Değdi
Oyak Renault:89-Banvit:82
Ligin play off öncesi son maçlarında galibiyet yüzü göremeyen Banvit Oyak Renault karşısında da şanssızlıklara ve sakatlıklara boyun eğdi.Ama Banvit için kötü haber Barış Özcan'ın da sakatlanması oldu.Play offlara 3.lüğü garantilemiş olarak giren Banvit bu süreçte Barış Özcan'sız zorlanacak gibi görünsede antrenör Orhun Ene'nin bu durumdanda pozitif oyun sergileyen bir takım çıkarabileceğine inanılmıyor değil.Oyak Renault cephesi için ligde kalmak ise garantilendi.

Teknik Faullerin Maçı
Türk Telekom:76-Tofaş:67
Tofaş genç kadrosuyla Türk Telekom'a zor anlar yaşattı.Türk Telekom Tofaş hücumlarına yanıt vermekte zorlanınca ilk çeyrek çekişmeli geçti.Maçı isteyen takım kesinlikle Tofaş iken Türk Telekom rakibini hafife almış bir görüntü sergiledi.Ama 3.çeyrek uyanmış bir Türk Telekom vardı ve öne geçmeyi başardı.Ama Tofaş maçtan kopmadı.Tofaş hücumda aksadığı dakikalar yaşasada Türk Telekom bu dakikaları iyi değerlendiremedi.Çok fazla teknik faul çalınan karşılaşma 76-67 Türk Telekom üstünlüğünde sonuçlandı.


Galatasaray Cafe Crown Şaşırttı

Galatasaray Cafe Crown:76-Aliağa Petkim:83
Düşme potasından çıkma hedefinde olan Aliağa Petkim "mutlak galibiyet" parolası ile çıktığı karşılaşmada geriden geldi ve galip ayrıldı.Aliağa Petkim ligde kalmak için önemli bir adım atarken Galatasaray Cafe Crown hala düşme potasında.

Play Off Provası
Bornova Belediyesi:77-Fenerbahçe Ülker:71
Bornova Belediyesi Beko Basketbol Ligi'ndeki ilk senesinde play offlara kalmayı başararak farkını ortaya koyarken Fenerbahçe Ülker bu takıma yenilmekten kaçamadı.Bu karşılaşmanın ilginç tarafı play offda bu iki takımın karşılaşabilecek olmalarıydı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Stressiz Kazandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi:88-Darüşşafaka Cooper Tires:78
Mersin Büyükşehir Belediyesi ligden düşmüş olan Darüşşafaka Cooper Tires ile karşılaştı.Haftanın en stressiz karşılaşması olma özelliğine de taşıyan 2 karşılaşmadan biriydi.

Efes Pilsen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni Üzdü
Efes Pilsen:115-Antalya Büyükşehir Belediyesi:69
Normal sezonu lider bitiren Efes Pilsen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni farklı bir skor ile geçti.Haftanın stressiz geçen diğer karşılaşmasıydı.

Kepez Belediyesi 1.Ligde Kalmayı Zorluyor
Kepez Belediyesi:83-Erdemir:66
Hafta sonu kazanmak zorunda olduğu bir maça çıkacakolan Kepez Belediyesi Erdemir'i yendi ama rahatlayamadı.Alt sıradan kurtulma şansını son haftaya bırakan Kepez Belediyesi'nin Banvit'in de moral açısından kaybetmeye tahammülü olmadığı haftada ne yapacağı merak konusu.

Beşiktaş Cola Turka Bu Hafta Mutlu
Beşiktaş Cola Turka:93-Pınar Karşıyaka:78
Beşiktaş Cola Turka inişli çıkışlı grafiğine devam ettiği bir hafta yaşadı.Ama 4.lük için çekiştiği Pınar Karşıyaka'yı mağlup etmeyi başardı.

Haftanın Antrenörü:Kepez Belediyesi'nde olumlu işler başaran ve "acaba ligin başından itibaren takımın baş antrenörü olsaydı neler olurdu"sorusunu basketbolseverlere sorduran Aziz Bekir

Haftanın Takımı:Geriden gelip kritik bir maç kazanan Aliağa Petkim

Haftanın Oyuncusu:Galatasaray Cafe Crown karşısında Aliağa Petkim'i ateşleyen Kaan Üner

0 [ YORUM YAZ ]: