El Clasico ve Rıdvan


   Süpriz olmadı ve favori Barça Madrid'i 2-0 yendi. Galatasaray'ın Fenerbahçe fobisine benzer bir durum oluşmuş Madrid tarafında. Maça kıpkırmızı bir surat ile başlayıp öylede devam ettiler. Hani klasik derbilerin sonrasında en çok inanan ve isteyen kazandı denir ya geçin o işleri. Yok öle bir şey. Maçın ritminde kim sakin kalırsa o alıyor, tabi seri ve form durumlarına ilaveten o anki özgüvenler de pay sahibi olmaktalar. Ronaldo 1 aydır Messi'nin altında eziliyor. Bu maçı kendisi için bir ispat vesilesi görmüş. İşte bu şartlanma en basit faydaya bile müsade etmiyor. Messi zaten rahat. Maç esnasında  hep maç sonrası psikolojisi vardır o anki oyunu etkileyen. Düşünün Ronaldo'nun psikolojisini. Adam Madrid'e geliyor 90 bin kişi sadece karşılamaya gelmiş. Diğer sansasyonel transfer Kaka'da maçta sakatlığı dolayısıyla yok. O olsa belki psikolojik olarak kendisini rahatlatacak. Ama tek beklenti o. Messi'nin futbol stratejisi sakinliği, yeteneğine güvendiği içinde saha dışında ekstra bir şeyler yapmıyor. Hoş görünme derdi yok. Ronaldo  ara sıra ''dünyanın en iyi birinci, ikinci, üçüncü futbolcusu benim'' gibi ilerde kendisine yük bindirecek açıklamalarda bulunuyor mesela. Olayın bu boyutlara gelmesindeki ufak ama çarpıcı detaylar bunlar. Tek yol kazanmak psikolojisi becerileri bastırıyor. Bu galibiyetin temelinde bunlar vardı.

Rıdvan Dilmen. Böyle bir futbol yorumculuğu istemiyorum ben. Sıkıldım artık bu adamın sonuca, başarıya endeksli konuşmalarından. Alex'i bir maç övüp diğer maç yeren ve bunu her seferinde yapan bir yorumcumuz . Bir seferinde tamam artık eleştirmeyeceğim  gibi kendi kendine sözler veren bir zat. Pedro golü atınca Messi'den sonra en iyi oyuncu oluyor mesela. Xavi iyi oynayınca dünyanın en iyi orta saha oyuncusu. Evet gerçektende öle belki ama e zaten biliyoruz hocam. Messi olağanüstü bir futbolcu diyor hala. Jo için yenildiği maç sonrası eğleniyor diyor mesela. Sanki harpten gelen bir asker Jo.Bi futbolcu düşmeye görsün hemen ikinci tekmede ondan geliyor, bir futbolcu gol mü attı bu nasıl bir muhteşem vuruştur, kolay değil çalışmadan olmuyor Ercancığım oluyor.  Sezonun ilk yarısındaki El clasiconun skorunu bilmeyen de bir zat aynı zamanda. Murat kosava o an son 10 yıldaki El clasico maçlarının skorlarını ve golü atan oyuncuları falan sayıverir mesela dakikalarını ise bilir ama söylemez, ben büyüğüm ego tatminleri yoktur adamın. Abi yorumcumu yok Ntv'de. Murat kosova, Güntekin Onay, Ersin Düzen, Mehmet Demirkol gibi adamlar varken kim bu Rıdvan. Maradona espirisini çözememiş bir adam yorum yapıyor biz dinliyoruz bizim neyimiz eksik arkadaş. Güntekin Onay'ı bile zırvanadan çıkarmıştır da aynı zamanda. Ütopik mitopik düzenden biz anlamayız falan der mesela adama canlı yayında. Midem bulanıyor artık. Yeter Ntv düşürme çizgini, bi sen vardın..

2 [ YORUM YAZ ]:

gillerprensi dedi ki...

vallahi hiç böyle düşünmemiştim rıdvan hakkında söylediklerini düşününce haklısın. rıdvan'ın yeri tv8'de bizim stadyum starda ahmet çakarların yanı ya da. yani üslubu zaman zaman oralara varıyor. ama şöyle de bir gerçek var ntv bile olsa izlenir olmak başlıca dert. eğriye eğri doğruya doğru benim gençliğimdeki erman ve şansal ne idiyse gençler için şimdi rıdvan ve güntekin o. herkes maç sonrası onların yorumlarını bekliyor!!

İlkin Nasirov dedi ki...

Barcelonanın bundan eski fotosunu bulamadınmı Uğurrrr....