İntikam soğuk yenen bir yemek değil miydi? 3-2


   Hafızalarımızı zorlayalım yetmedi google'a başvuralım yıllar 1999'u göstersin, şampiyonlar ligi finali Manu ile Bayern karşı karşıya. Bayern Basler'in Schmeical'ı frikikten avlaması ile 1- 0 öne geçer. Devamında atak olan taraf yine kırmızı Münihlilerdir. Mehmet Scholl'nün aşırtması direğe takılır, ardından Janker'in altıpastan rövaşatası üst direkten geri döner. Manu taraftarlarının o sıralarda okudukları ettahiyatular etkisini gösterir ve Manu korner kullanacaktır. Bayern ceza sahasında kimi ararsan var. Kalaci Schmeical'dan tutunda ManU'lu futbolcuların ebeveynlerine kadar. Derken o karambolde Sheringham golü yazar. Dakika doksan oysaki, futbolun adaleti o gün işe gelmemiş. Madem uzatmaya gitsin karşı tarafa yazık olacak derken yine korner, bu sefer Schmeical pirince gideyim derken evdeki buğdaydan olmayayım diye nöbette ama gol olursa da taklayı kıble yönüne mi atsam diye düşünmekte de aynı zamanda. Derken Schmeical taklayı atıyor  Soljkajer'in insafsızca vurduğu top gol oluyor çünkü.  Böyle final olmaz olsun diyor Almanlar ama ManU'lulara her yer Londra o dakkadan sonra, amaaaaa taa ki bugune kadar. Old Trafford ancak bu acıyı yaşayarak empati yapabilirdi.

    Yer Londra. Tarih biraz önce. ManU hızlı başlıyor. Yok valla oynamayacak denen Rooney bile teşrif etmiş yetmiyor dakka iki de verdiği pası 'yüzü yabancı gelen' Gibson asiste dönüştürüyor.(Bu Gibson'da kim) 1-0. ManU taraftarı saldırın saldırın saldırın tezahuratını türklerden izinsizce çalıp ingilazca söylemeye başlayınca iyice gaza gelen 'gırmızı' şeytanlar Nani'nin benim hep halı sahada atmak isteyipte atamadığım bir şekilde tersten plaseleyerek 2-0 yapıyor. İlk yarı bölece bitiyor bilindiği üzre. O kendini biliyor ile mesen muhabbeti yaptığım sıralarda maç 3-1 olmuş. Nani double yapmış, Olic ümitleri tazelemiş. Geri geldiğim de maç hakkatende izlenir bir niteliğe çoktan bürünmüştü. Sanki Uğur gel maçı izlenebilir bir niteliğe soktuk diyordu birileri (bknz:the god). Efendime söyliyeyim ismini kopyala yapıştır yapmadan yazamayacağım Geowyns isimli blogun sahibi kızımızın tahminlerine verdiğim nacizane tahminlerim yandakiler gibiydi. Barça, (bu sefer)Bayern, İnter, Bordo. Lyon oyun bozanlık yapmasa blog camiası yeni müneccinini bulmuş olacaktı.Neyse maça dönersek 3-1 iken Rafael çıkmasa bile Bayern golü bulacaktı zaten. Futbolda en demoralize durumdur ikili eşleşmelerde. Aggarete olayı dır bu durumu yaratan. Çünkü ecnevi topraklarda bilindiği üzre bir gol 2 gol aynı zamanda. İngiltere'ye karşı hep Almanya'yı tutan Uğur için Robben'in yine 99'da ki gibi kornerden gelen topa bu enfes volesi çok şey ifade etmekle birlikte darısı kadıköy'e demekten başka bir temenni de bırakmadı. Evet bir gün Kadıköy içinde bir soğuk yemek yazısı yazmak temennisi ile...



Bu nasıl bir gol yarabbi..

6 [ YORUM YAZ ]:

Drama Queen dedi ki...

ManU'dan haz etmesem de, 99 Nou Camp'ı yaşamış bir insan olarak hiç bir maç o günün intikamını alamaz diyorum. O acı elemekle falan silinecek acı değil..

Uğur ! dedi ki...

fakat 99 da kornerden atılan goller ile 2-1 yapılmıştı. bugun de yine kornerden gelen topa bu nefis vole ManU'nun evinde ters bir dejavu yaşatmadı mı diyorsun?

carnesir23 dedi ki...

golu atan gibson degil miydi?

Uğur ! dedi ki...

yeah, thanks

Muratonovic dedi ki...

ilk golde avlanan schumaher degil de schmeical olmasi lazim sanki ..

Uğur ! dedi ki...

o zaman ikinci golde avlanan kesin şumaher :) thank you boy, for your help!