Birinci Maçların Ardından

Dünya Kupası'nda 8 grupta da ilk maçlar sona erdi. Takımların oldukça kontrollü ve risksiz oyun anlayışıyla maça çıkmaları, izleyenleri memnun etmedi. Oynanan 16 maçın 13'ünde maçtan sonra güzel futbol, güzel goller değil, aksine baş belası vuvuzelayı konuştuk. Grupların ikinci maçlarında umarız vuvuzela sesini unutturan, kulak için değil, göz için futbola tanıklık ederiz.

Dünya Kupası'nın ilk gününde A Grubu maçları oynandı. Ev sahibi Güney Afrika'nın, Meksika'yı yenmesi halinde gruptan çıkacağını iddia etmiştim. Mphela'nın şutu 5 cm sağdan gitseydi iddiam sürecekti ama olmadı. 1 1 biten karşılaşmanın ardından Fransa ve Uruguay'ın da bulunduğu A grubunda iki takıma da şans veremiyorum. Grubun diğer maçında ise Fransa ile Uruguay arasındaydı. İki sağlam defans yapan takımları karşı karşıya getiren maçta sadece vuvuzela sesi vardı. Bu grupta hem Uruguay'ın hem de Fransa'nın kalan maçlarını kazanacağını düşünüyorum.
B grubunda ise ilk maç G.Kore ile Yunanistan arasındaydı. Çok kötü bir Yunanistan,çok iyi bir G.Kore vardı. Maç 2 0 bitti. İkinci maçlar öncesinde Guney Kore'nin bu galibiyetle gruptan çıkmak adına çok büyük avantaj yakaladığını düşünüyorum. Arjantin ise mutlak favori olarak çıktığı maçtan Nijerya karşısında kazansa da oynanan futbol tartışma konusu oldu. Tangocular 1 0 kazandı. Nijerya ise hedef santrfor sıkıntısı çekiyor.İşleri çok zor.

C grubunda İngiltere tanıdık İngiltere. Abd karşısında alınan beraberlikten sorumlu tutulacak durum Capello'nun kaleci tercihidir. Green'in yaptığı hata İngiltere'nin gruptan çıkmasını sağlayacaktır James faktöründen! Cezayir Slovenya karşılaşması ilk maçların en sönük, en kötü maçı olarak olarak görüyorum. Slovenya'nın piyango golle galip gelmesi Slovenya için çok önemliydi.Bakalım neler yapacaklar.

D grubunda Sırbistan, Gana karşısında bana göre sürpriz bir mağlubiyet aldı. Gana Dünya Kupası'nda ilk çalınan penaltıyla Sırbistan'ı yenmeyi başardı. Sırbistan'ı çok zor bir Almanya maçı bekliyor. Almanya'ya futbolseverlerin teşekkür etmesi gerekir. İlk maçların sonunda 16 maçın içerisinde, en iyi futbolu, en çok gol atanı Panzerler oldu. Avusturya ise Gana maçını bekliyor.

E grubunda Portakallar sahnedeydiilk olarak. Onlar da istenilen seviyede oynayamadılar ama Robben'in dönmesiyle Japonya maçında daha etkili olacaklardır.
Danimarka da Kamerun mücadelesini bekliyor. Danimarka iki maçını da kazanacak güçte. Japonya - Kamerun maçı da oldukça zevksiz bir mücadeleydi. Japonya'nın kazanacağını düşünmüştüm. Kazandılar ama çok kötü bir Kamerun karşısında. Hollanda maçında Japonlar bakalımneler yapacak.

F grubunda İtalya Paraguay maçı beklediğim gibi berabere bitti. İtalya Pirlosuz olmuyor. Bu maçtan da zevk alamadık. Paraguay forvetlerdeki zenginliğini kullanmalı. Kulübede dünyaca ünlü forvetleri tutacak kadar etkili bir hücum hattı yok! İlk maçların en dramatik maçında sıra Slovenya - Yeni Zelanda maçı. Slovakya 1-0 kazanıyor derken Yeni Zelanda attığı golle ilk puanını almayı başardı. Slovakya çok büyük avantaj kaybetti.

G grubunda ölüm grubundayız. Fildişi Sahili fizik üstünlüğünü Portekiz'e karşı da kullandı ama futbol yine kötüydü. Bu maçın berabere bitmesi, ikimnci maçların çok zevkligeçeceğine işarettir. Brezilya ise kapalı kutu K.Kore'yi zor da olsa geçmeyi 2 1 yenmeyi başardı. Turnuvanın en az gücü olan takımı denmesi daha doğru olan K.Kore'nin mücadelesini çok beğendim. K.Kore Portekiz maçını izlemek büyük bir sürprize tanıklık etmek olacaktır.

H grubunda ilk maçların sürprizi İsviçre yaptı. Avrupa şampiyonu apoletli İspanya'yı yenmeyi başardılar. Eren Derdiyok'u izlemek büyük bir keyid benim için. İspanya ne yapar ne eder gruptan çıkar ama 2.sırada tamamlaması güzel eşleşmelere vesile olacaktır.Şili ise çok önemli bir galibiyet aldı. Honduras karşısında A.Sanchez çok etkili oynadı. Şili - İsviçre maçı zevkli geçecektir.


Gruplarda bu gelişmeler yaşandı. İyi futbol yoktu belki ama daha çook maç var.
Enteresan notlar da vardı ilk maçlarda.
İşte onlardan bazıları:

Yunanistan Dünya Kupası tarihinde hala gol atamadı, puan alamadı.
Ekol ülkeler Fransa, İtalya, İngiltere ve Portekiz ilk maçlarında berabere kaldılar.
Almanya dışında 2 ve üzeri gol atan olmadı.
2 gol atan futbolcu çıkmadı.
Slovenya Avrupa kıtasında maç kazanan ilk takım oldu.
Slovakya'nın Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü Vittek attı
Oynanan 16 maçta 13 takım gol atamadı.


İlk maçların:
Oyuncusu : Lucas Podolski, Eren Derdiyok, Tim Howard
Golü : Tshabalala ( Güney Afrika)
Sıkıcı maç : Cezayir - Slovenya
Hakem hatası : Slovakya - Yeni Zelanda Vittek'in golü ofsayt
Hayal kırıklığı : İspanya

0 [ YORUM YAZ ]: