Tbl Play Off Final Panorama




Fotoğraflar:Vedat Yangın
2009-2010 Türkiye Basketbol Ligi zaman zaman soru işaretli,zaman zaman süprizli,zaman zaman heyecanlı ama genelinde basketbolseverler için keyifli bir sezonu geride bıraktık.Sezon içindeki heyecanlı maçlar bir yana play off karşılaşmalarıyla nefes kesti.Fenerbahçe Ülker sırasıyla Bornova Belediyesi ve Banvit'i mağlup ederek,Efes Pilsen ise Erdemir ve Beşiktaş Cola Turka'yı mağlup ederek finale yükseldiler.

Fenerbahçe Ülker Şampiyon

Final serisinin ilk 2 karşılaşması Efes Pilsen'in ev sahipliğinde Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynandı.İlk maçta Efes Pilsen'de finale hazır olmayan bir görüntü varken Fenerbahçe Ülker kazanmaya odaklanmış bir görüntü içindeydi.İlk karşılaşma Fenerbahçe Ülker lehine sonuçlandı ve seri 1-0 gelişti.
Serinin 2.karşılaşmasında ilk dakikalardan itibaren Efes Pilsen ağırlığı vardı.Kazanmaya istekli Efes Pilsen karşısında Fenerbahçe Ülker çok fazla etkili olamadı ve seride durum 1-1'e geldi.
Serinin 3.ve 4. karşılaşmaları Fenerbahçe Ülker'in ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleşti.Efes Pilsen Fenerbahçe Ülker'i zorlasa da kritik zamanlardaki kritik hataları ile sonucu lehine bitiremedi.Fenerbahçe Ülker Abdi İpekçi Spor Salonu'nda taraftarının desteğini de arkasına alarak Ayhan Şahenk Spor Salonu'na seride 3-1 önde olarak gitti.
Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki karşılaşmada Efes Pilsen'in üstünlüğü dikkat çekiciydi.Karşılaşmada Fenerbahçe Ülker'e savunması ile zor anlar yaşatan Efes Pilsen bu maçın galibi olarak seriyi 3-2 ye getirdi.
Fenerbahçe için final anlamı taşıyan Efes Pilsen içinse devam-tamam maçı olan Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada maçın başından itibaren Fenerbahçe Ülker üstünlüğü vardı.Taraftar desteğinide hisseden ve hissettiren Fenerbahçe Ülker Efes Pilsen'in öne geçmesine bile izin vermeden 2009-2010 Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonu oldu.

Final Serisinin Enleri

En İyi Oyuncu:Roko Ukiç'e yaptığı muhteşem savunmalarıyla Sinan Güler(Efes Pilsen)
En İyi Antrenör:Bogdan Tanjeviç'in yokluğunda takımın gerek teknik liderliğini gerekse ağabeyliğini en iyi biçimde yapan ve takımı şampiyonluğa taşıyan Ertuğrul Erdoğan(Fenerbahçe Ülker)
En centilmen Oyuncu:İtirazlarını bile sakin gerçekleştiren Ömer Onan(Fenerbahçe Ülker)
(Sizinde seri ile ilgili enleriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum)

2 [ YORUM YAZ ]:

Uğur ! dedi ki...

en'ler iki tanıdığa gitmiş.... şike war :)

ebruli dedi ki...

yalnız orada 3 tane en var ayrıca isteyen enlerini belirtebilir yahu ;)şike demiyelim ama azcık torpil var kabul :D