Ve bir şampiyonayı daha devirmiş olup...

    Şampiyonalar  yada sezonların başlamasına yakın bende sürekli bir heyecan olur, ha başladı ha başlayacak, başlasa da futbola doysak felan. He sorsan uğur'a Dünya kupasında yada koca sezonda  kaç maç izledin kardeşim? vereceğim cevap 4 yada 5 olur böle hakkkını verip doksan dakka hiç ayrılmadığım tividen. Evet bana atış serbest şu dakkadan sonra, hakediyorum da doğru. Koskoca FDVE admini futbolla bu kadar ilgili işte. Ama bi şekilde yıllar sonra bile hatırlarım çoğu şeyi. Kadroları 5 sene sonra sorun bana ehım ehım eee cevaplıyım... Kimler ikinci tura çıktı, kimler hangi gruptalardı. Çeyrek finaller ve yarı finalleri ise yeğene sorsan bilir onların havasını atmaya gerek yok :)




   Velhasıl kelam futbolsuz da bir hayat düşünemiyorum. Yani pek izleyemesem bile şampiyonanın devam ettiğini bilmek beni rahatlatıyor. Türkiye'de düzenlenecek basketbol şampiyonası var sırada. Spor bizim sadakatli ve itaatkar sevgilimiz aslında. Bizi olduğumuz gibi seven, bizi anlamaya çalışan ve de samimi. İyi günde kötü günde. Muhafazakar insanlarda futbolu seviyor, sosyalistlerde. Dincilerde, ataistlerde. Dahi olanlarda, cahil olanlarda. Demek ki  futbol herkesi kucaklıyor. Sosyal hayatta birbirleri ile anlaşamayan, farklı siyasi görüş ve idolojide, farklı zeka düzeylerinde, zıt ekonomik düzeylerde ki bu çeşit ve renkli yığın bir stadta aynı takımı destekleyebiliyorlar. Ve gayette iyi anlaşıyorlar bu zaman zarfında. İşte futbol bu. Bir topun arkasından dünya koşuyor. Gol demek için.

   Vee bir final daha oynanacak, bir şampiyona daha sona erecek bugun. Garip duygular içindeyim, ertesi gün futbolsuzluğa uyanacağız bir müddet. İspanya mı? Hollanda mı? İspanya şampiyonayı kazanırsa Xavi-İniesta efsane olacaklar. Ki bu jenerasyon son 5 yılın canına okudu. Barcelona'da ki altın çağlarını Dünya şampiyonu apoleti ile taçlandırlarsa adları siyam ikizleri gibi ölene dek bir anılacaktır. Diğer tarafta şampiyonaların şerefli ikincisi Hollanda. Nitekim Portakalları dünya şampiyonalarında total futbol ile özdeşleşen iyi futbolla andık durduk bunca zaman. Ve iyi oynadılar, hep kaybettiler. Şimdi ki jenerasyonları daha defansif ve kontrollü. Başarının kolay yolunu bulmuş gibiler. Oynadıkları güzel futbolun ceremesini alamamalarının kaymağını bunca yıl yemelerine rağmen bu şampiyonayı kontrollü futbol ile kazanarak mağluptur bu yolda galip pozisyonuna düşeceklerini biliyorlar mı acep?



  Şahsen finalde ki favorim Hollanda. Nedeni ise İspanya son avrupa şampiyonluğu ile gelmesinin bindirdiği yükün akabinde, duble yapma artı stresi onları kasar ve favori olmalarından hallice fazlaca gergin olacaklarını  varsayarsak  huzursuz bir gece onları bekler düşüncesindeyim.  Öyle ki AŞ apoleti ile çıktıkları ilk maçın ağırlığını kaldıramayıp İsviçre'ye yenilmişlerdi. Ama şuda varki en azından finaldeler, bundan kelli kaybedersek dünyanın sonu değili ayaklarını yere basıp idrak edebilirlerse onlara her yer trabzon o dakkadan gayri. Psikolojik bir durum şu final olayı. Hollanda kupayı Amsterdam'a götürür derim ve noktalarım.  Futbol bu sefer 22 kişinin oynadığı ve bi şekilde Almanya'nın kazandığı bir oyun olmayacak neyseki. Hoşçakal vuvuzela...



P.s: Vuvuzela demişken, ben sevdim bu aleti. Tam Türk fanatizminin alışkanlığına lazım bu çalgı. Yurdum insanının koro halindeki küfürlerini başka türlü asla bastıramazsın. Zamanla da küfür etmeyi keserler. Al sana otokontrol, alsana RTÜK..!


                              
P.s: Video'da bonus olsun.

1 [ YORUM YAZ ]:

Pele dedi ki...

Favorim İspanya renginden ötürü =)