İspanya'nın Sneijder'i Yok

11 Temmuz geldi. Final maçı bugün.
Afrika'nın en büyük stadında oynanacak.
Hollanda kimseye çaktırmadan finale kadar gelmeyi başardı. Kimseye çaktırmadan diyorum. Çünkü kimse Hollanda'nın finale kadar gideceğini beklemiyordu. Herkes Arjantinliydi Messi var diye! Herkes Brezilyalıydı 5 kupa kazandı diye!
Berabere bile kalmadan gelen Portakallar Dünya kupasını evine götürecek gibi geliyor bana.
İspanya'da her şey kötü başladı. Herkes neler oluyor dedi ama grupta kalan 2 maçı da rahat kazandılar. 2. turdaki rakip Portekiz'di ve Portekiz'in çağ dışı futbolundan yararlanarak çeyrek finalde Paraguay'ın rakibi oldu. Unutulmayacak anlar yaşadığımız maçta gülen taraf Boğalar oldu. Yarı finalde İspanya'yı turnuvanın en dişli takımı bekliyordu. Almanya karşısında Puyol'la kafa golü bularak finale adını yazdırdı.
İki takım da haketti.

Bu maçı analiz edelim

İki takım da dünya kupalarında ilk defa karşı karşıya geliyorlar.
Finalde denk gelmesi de enteresan.
İki takımda da cezalı oyuncu bulunmuyor olması biz futbolseverler için güzel bir haber.

İspanya'nın en büyük özelliklerinden biri oyun başladığı andan itibaren karşı alanda pas trafiği yaparak etkili olmaya çalışmak. Bu maçta da ilk 15-20 dk İspanya'nın kontrolünde geçeceğini söyleyebiliriz. Ramos'un ileriye çıkışlarını göz önüne alırsak 3 5 2 gibi bir oyun anlayışı içerisinde olucaklardır. Sergio Ramos'un etkili çıkışları Van Bronckhorst'un bu maçta çakılı sol bek oynamasını gerektiriyor. Kanat atakları bakımından sağ tarafı çok etkili kullanıyorlar. Dolayısıyla Hollanda defansınının sol kanadı ve De Jong'un çok fazla hücuma çıkmasını beklemek yanlış olur. İspanya için de aynı şey geçerli. Hollanda'nın en büyük silahı Robben'i Capdevilla marke edecektir. Aynı zamanda Xavi Alonso da o bölümü doldurarak Robben'i durdurmaya çalışacaklar. Ağır birsol bek olan Capdevilla'nın Robben'i durduracağını pek sanmıyorum. Bugün Robben'in günü olabilir. David Villa'yı durdurma işi de Van der Wiel'e düşüyor. Çizgiye yakın oynadığı zaman neler yaptığı çok iyi bildiğimiz Villa'yı bence güçlü bir defans hattı bekliyor. Robben'in işi Villa'dan daha kolay.
Hollanda'nın İspanya'ya karşı en büyük artısı İspanya'da Sneijder tarzı bir oyuncu olmaması. Sneijder skorcu 10 numara olarak Hollanda'nın bu maçta çok şey beklediğim bir isim. Onun boş koşuları ve Van Persie'yi kaçırması İspanya'nın beklediği en büyük tehlike. İspanya'nın Sneijder'i yok dedik ama Xavi Alonso gibi bir orta saha var. Yine uzaktan şutlarla etkili olucaktır. Top rakipteyken işi çok zor olucaktır ama hucümdaki pas trafiğinin sonunda etkili bir şut gol getirebilir.
Gelelim Van Persie'ye bu turnuvada hiç beğenmedim onu. Çok ofsayta düşüyor ve eskisi gibi gol pozisyonlarına giremiyor. Puyol ve Pique'nin arasında kaybolacaktır. Pedro ise çok heyecanlı bir oyuncu. Bu maçta ilk 11 oynaması gerekir bence ama görünen o ki Pedro'yla başlayacak Del Bosque. Onun da fazla etkili olacağını pek sanmıyorum.
Yorumlarımdan da anlaşılacağı gibi kazanan takım orta sahasıyla kazanacak.( Villa'nın çizgiye yakın oynadığı düşünürsek)Kuyt ve Pedro'dan extra bir şeyler beklemiyorum.
Kalede ise Casillas ve Stekelenburg güven veriyor. Yan toplarda en beğendiğim kalecilerden biri olan Stekelenburg Forlan'dan yediği golde Jabulani'nin azizliğine uğramıştı. Bu maçta da olabilir. Fakat daha dikkatli ve gününde bir Stekelenburg görebiliriz.
İlk golün geç geleceğini düşünüyorum.İkinci yarının başlarında gelebilir. Hollanda'nın atacağını düşünüyorum. Bu İspanya'nın oyun anlayışını değiştirmez belki ama Hollanda golden sonra güçlü savunmasıyla kapanacaktır. Elia mutlaka 60'tan sonra oyuna girmeli. Ramos'un yorulacağını göze alırsak Elia gibi çok suratli ve yetenekli bir oyuncu olan Elia o bölgeyi koridor yapabilir. Öne geçtikten sonra almak ilerde top tutmaya ve pozisyon bulmaya yarayabilir. İspanya ise Fabregas'ı mutlaka kullanmalı.
Maçta tek golün olacağını o da Hollanda'dan geleceğini düşünüyorum. İspanya mutlak favoridir. Ama Hollanda'da gününde bir Robben ve Sneijder işi bitirecektir.
Hollanda da alırsa İspanya da alırsa hak eden kazanacaktır. Kupa yine Avrupa'ya gidiyor. Birkaç gün önce Avrupa futbolu nereye gidiyor yazısı yazmıştım. Ama gelin görün ki 4 yarı finalistin 3'ü Avrupa kıtasından. Bakalım İspanya mı Hollanda mı
Zevkli bir mücadele bekliyorum. Pozisyonlu, sert ve heyecanlı.
Hakem Howard Webb çok doğru bir tercih hatasız tamamlayacak. Bol kartlı bir final olucaktır.

Bu da benim tahminim
Hollanda 1 İspanya 0
Gol : Arjen Robben


Herkese iyi seyirler.

1 [ YORUM YAZ ]:

Black Pearl dedi ki...

Iyi tahmin ama malesef Robben elindeki firsati degerlendiremedi :(