Ve Duble gelir!



     İstikrar önemli şey. Danimarka ve Yunanistan gibi şampiyon olmak var, birde Fransa ve İspanya gibi. İlk ikisi başarının emek ürünü değil tesadüfi olduğunu sonraki şampiyonalarda devamını getiremeyerek gösterdiler. Fransa ve İspanya ise buralara kolay gelmediklerini ispatladılar, biri vakti zamanında biri de bugün olmak üzre . Bir şampiyona kazanımından sonraki gelen turnuvayı da almak mantelite ve seviye olarak bir şeyleri aşabilmektir. Hollanda belki kaybetti ama inanın kazansaydılar imajları adına daha bir eksi olacağını da unutmamalılar ve sevinmeliler. Bu kadar defansif ve katil bir futbol anlayışı onlara hiç yakışmıyor. Biz onları Cruyf, Neskens, Gullit, Rijkaard ve niceleri ile hatırlamak isteriz. Sneijder, Robben ve de  yüz karası Van Bommel gibi yeni yetmeleri, güzelim Hollanda sempatikliğini resmetmiyorlar. Keybederken de kazanılır, kendi tarihlerine bakarlarsa örneklerini görecekler zaten. Futbolculara bir kaç satırbaşı yapabiliriz şimdi, sonrada uyuyalım bi zahmet..

İspanya cephesi: 

Casillas: İspanya futbol tarihinin en büyük kalecisi olmak nasıl bir duygu? Ona sormalı bugünden itibaren..

Puyol: Kaptan tabirini neden herkese yakıştırıyoruz ki. Eğer herkes kaptansa Puyol nedir? Eğer Del Bosque'ye şunu sorsalar; Puyol'u oynatma maça 12 kişi başla?  O evet demeyecektir, peki sadece o mu?

Ramos: Futbol Mondiel'de gençken senin tanıtımlarını izlemiştim, Carlos'un formasını sana verdiklerinde  Madrid'in yeni efsanesi olacağın söyleniyordu. Ben de bunu düşünüyordum. Senden bi cacık olmayacağı anlaşıldı...

Xavi: Oyuna hükmetmek sen ile güzel. Tıpkı savaş tanrıları gibi sende futbol tanrısısın..

İniesta: O kadar emeğine karşın kaymağı  yine Villa yeseydi ve sen yine mütevazi takılsaydın bu sefer fazla olurdu. Taçlanman şarttı artık. Noktayı senin koyman harkulade..

Del Bosque: Türkiye'de Beşiktaş'ı çalıştırırken saygıdeğer diğer meslektaşların gibi memleketine değerini  ispatlamana zaman vermeden gönderdiler seni. Ve bunu yapmaya yine devam edecek olmaları seni rahatlatır mı bilmem ama seni anlayan ve değer veren insanlarda barınıyor halihazırda bu topraklarda.

Hollanda cephesi

Sneijder: Ben çözemedim bu adamı, orta sahadan şut çekip durdu. Eee diğer herkes niye geldiki, mahalle maçı mı oynuyorsun? Finalde olduğunu idrak edememen ve bu taşmış özgüvenin  de neyin nesi? Ve kimsenin maç içersinde sana veryansın etmemesi daha bi abesle iştigal. Hasan Şaş zamanlarına yetişseydin mukayese eder bu kadar kızmazdık adanalıya..

Arjen Robben: Cidden seviyordum seni, uçan hollandalı felan diyesim geliyordu. Flying Dutcman modundan İbrahim Üzülmez seviyesine evrilmen bir yıldız götürdü benden...


Van Bommel: Hollandalı olsam bir vatandaşım olarak utanırdım senden, futbolsever olarak utanmak şu an yapabileceğim en iyi şey, keşke elimden daha fazlası gelseydi..

Total futbolun anavatanı Hollanda milli takımı: Hiç iyi bi intiba bırakmadı bende bu Hollanda. Evet bu Hollanda'yı hiç sevemedim. Kupa kazanamamaları ise tesellim oldu. Kalbimizde sempati duyduğumuz tek futbol sistemi olan total futbol mantalitesinden taviz verdikleri bir turnuvada şampiyon olup her şeyi berbat edeceklerdi. Neyseki total futbol hala yaşıyor...


THE END

5 [ YORUM YAZ ]:

Adsız dedi ki...

carlos değil tabi ama bi cacık olmaz ramos gibi adam için komik oldu , adam şuan dünyanın en iyi 4 sağbekinden biri

Uğur ! dedi ki...

kime göre neye göre?

Adsız dedi ki...

sen nediyosun ya ramosdan cacık olmaz mı bırak bu işleri yaaa

Adsız dedi ki...

ramosdan nası cacık olmaz açıklasana bi

Uğur ! dedi ki...

ben böyle anlatsam size bi gün, sizde uzun uzun dinleseniz. fakat bi isminizi açıklayın önce. argümanınız var ama isminiz yok. emek vericem ama neye? kime? değmeli değil mi?
bu adsızların hepsini toplayınca bir kişi mi ediyor yoksa? böyle daha etkili mi oluyor? delirteceksiniz birgün..