Efes Pilsen World Cup Bitti Sıra Dünya Şampiyonasında



Efes Pilsen World Cup 2010 Efes Kızları'nın muhteşem dans gösterileriyle,organizasyonun vazgeçilmez sponsoru Efes Pilsen'in turnuvaya özel tişört ve şapkalarının dağıtımıyla ve basketbol akrobasi gösterileriyle tam bir şölen havasında geçti.Zaman zaman aksilikler de olmadı değil.Turnuvanın 2.günü skor board ve 24 saniye saatlerinde arızalar oldu.
Turnuvada son karşılaşma millilerimiz ve Arjantin arasında oynandı. Dünya Şampiyonası'nın favori takımlarından olan Arjantin turnuvayı şampiyonluğu ile sonuçlandırdı.Karşılaşma gerçekten seyir zevki yüksek ve çok çekişmeli geçti.Öyleki maç tam bitti derken uzatmaya gitti.Ankaralı basketbolseverler de sanki bu karşılaşmayı bekliyorlardı.Ben Ankara Arena!'yı Efes Pilsen World Cup boyunca ilk defa tam anlamıyla dolu gördüm ve şunu anladım ki Ankara Dünya Şampiyonası'nda millilerimize tam destek verecek.
Evet,şimdi sıra Dünya Şampiyonası'nda...İlk aşamada rakiplerimiz Çin,Fildişi Sahili,Yunanistan,Rusya ve Porto Riko.Millilerimiz ilk maçına 28.Ağustos-cumartesi günü Ankara Arena'da saat 21.00 da Fildişi Sahili karşısında çıkacak.Bu karşılaşmanın favorisi 12 Dev Adamımız.Fildişi Sahili karşısında -seyircininde desteğini arkasına alarak- pozitif bir basketbol sergileyeceklerini düşünüyorum.
Sanırım sonraki maçlar çok daha yüksek tempoda geçecektir.Özellikle Rusya ve Yunanistan karşılaşmaları seyirciler için izlemesi keyifli karşılaşmalar olacakken millilerimiz için tansiyonu yüksek geçecek karşılaşmalar olacaktır.Ankara'daki son güne kadar galibiyetle gelmek Çin gibi yine zorlayabilecek bir rakibin karşısında avantaj sağlayacaktır.
Tabi bunların hepsi hazırlık turnuvalarına ve kağıt üstüne bakılarak söylenebilecek varsayımlar.Fakat kesin olan bir gerçek var ki herkesin gönlünden geçen dilek aynı olacak.Ankara'dan galibiyetlerle ayrılıp,İstanbul'a hem moralli hem avantajlı bir şekilde 12 Dev Adamımızı -finale doğru- uğurlamak.

Şampiyona programı şöyle:

29.Ağustos.2010-Pazar
16.00 Çin-Fildişi Sahili
18.30 Porto Riko-Yunanistan
21.00 Türkiye-Rusya
31.Ağustos.2010-Salı
16.00 Rusya-Fildişi Sahili
18.30 Porto Riko-Çin
21.00 Yunanistan-Türkiye
1.Eylül.2010-Çarşamba
16.00 Çin-Rusya
18.30 Fildişi Sahili-Yunanistan
21.00 Türkiye-Porto Riko
2.Eylül.2010-Perşembe
16.00 Porto Riko-Fildişi Sahili
18.30 Yunanistan-Rusya
21.00 Türkiye-Çin

0 [ YORUM YAZ ]: