Wow wow wow.... look at that bag.

Bayanlar bu reklama, adama ve dialoglara bayılıyorlar. Amaç ve araç kendileri sermayede öle ham maddede. Güç ise karşı cinslerinde. Eee ne kaldı bayılacak? İşte en düşünülmesi gereken olay ve mantık budur, fakat günümüz Türkiye'sin de bu bizi şaşırtıyor mu? hayır elbette..Erkeklerin ise idolüdür bu model... vay anam vaydır anlayacağınız.. Reklamdaki dialoglar iğrençtir. Beğeneni ise çoktur. Sorunda burada başlar... Arz ve taleptir. O zaman herşey normaldir.. O zaman sorun da ortadan kalkar :) Vay vay vay çantaya bakkk, hep klişe klişe klişe.....




behlül: Mavi is increased. This is fashion.
Guy: you understand this work, hm?
behlül: Yes ofcourse, I've done modeling work, you know
Guy: It's like you've been in Paris or somewhere.
behlül: nowadays the central point is here, friend. The central point for fashion is Istanbul. Believe me.
Guy: and Mavi is the leader?
behlül: Indeed. They've been saying that they were getting bigger, nowadays they're becoming much bigger.
Wow wow wow.... look at that bag.


Arda'da halkçı bir duruş yok.. Peki olması şart mı? evet... neden because he is a captain hemde benim Galatasaray'ımın..


P.s: Yazıda eleştirdiğim Tatlıtuğ'un kendisi değil behlül modelidir. Bu pazarlamanın  tutması, rağbet görmesidir.. Çok eşliliği modern göstermek bu anlayışı normalleştirmektir.

3 [ YORUM YAZ ]:

just dedi ki...

peki ama arda'nın yanındaki behlül değil kıvanç tatlıtuğ ve adam o rolü oynadı diye de öyle yaşıyor yanılgısına düşmek yanlış.daha bir kaç hafta önce de ezelde bambaşka bir karakterdi.yani adam oyuncu,bir reklamda da oynayabilir,çok adi bir adamı da oynayabilir, bir beyefendiyi de oynayabilir.Buradan yola çıkarak arda'nın halkçı olup olmadığına bir kanıt sunmak bence yanlış.Ama 23 yaşında porsche'ye binen insanlar bunlar ne bekleyebiliriz ki belirtmek istediğiniz manadaki halkçılık anlamında.Zira halkçılık kavramı da günümüzde her kavramın yaşadığı değişim sürecini geçirmektedir.Unutmayalım ki her futbolcu gibi arda da bu işi para kazanmak için yapıyor.bu gerçek tabi ki bazı değerleri(örneğin Galatasaray'lı duruşu)yok saymak değildir.Bu durumda Arda'yı eleştirirken (para var huzur var mantığı olan bir ülkede) biraz empati yapmak gerekir.Ya siz napardınız?

Uğur ! dedi ki...

Elbette arda'danin yasam tarzi tatlitug ile benzesir AMA orada yanindaki Adam behlul ve etkileridir. Kameralarda kaptanimi o markayla gormekte beni uzer. Seni belki uzmez

Uğur ! dedi ki...

Ulu orda agzini kapatarak konusmasi tuzu biberidir