O artık bir yıldız olmuş!


  Florida'nın Orlando kentinde devam eden final serilerinde, yapılan antrenmanların ardından, oyuncular basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Türkoğlu hakkında açıklamalarda bulunan Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant, ''Orlando'nun bu seneki performansında, Hido kuşkusuz en çok katkı yapan oyuncuların başında geliyor. Eğer günündeyse onu durdurmak çok güç'' dedi.

   Hidayet'in her noktadan şut atabilen bir oyuncu olduğunu söyleyen Bryant, Türk oyuncunun Magic'in beyni olduğunun altını çizdi.
Lakers'ın bir diğer yıldızı İspanyol oyuncu Pau Gasol de milli oyuncunun, kendisi gibi finallerin ilk beşte başlayan Avrupa kökenli basketbolcularından olduğunu ifade etti.

   Gasol, ''Amerikalı oyuncuların hemen hepsi kolej basketbolu kökenli. NBA'e hazırlık gibi olan kolej basketbolu tüm Amerikalılar için büyük avantaj. Avrupa'dan gelen basketbolcular için buraya adaptasyon kolay değil. Hidayet yıllardır bu ligde ve kariyerinin en üst noktasında bulunuyor'' dedi.

  Lakers'a önceki sezon Magic'ten gelen Türkoğlu'nun eski takım arkadaşı Trevor Ariza ise Hidayet için, ''Türklerin Jordan'ı son iki sezondur inanılmaz oynuyor. Geçmiş yıllarda aynı takımdayken de çok iyiydi, ama artık o bir yıldız olmuş'' ifadelerini kullandı.

 Final mücadelelerinde milli basketbolcuyu savunan Ariza, ''Onu durdurabilirsek biliyoruz ki Magic'i durdurmak çok daha kolaylaşacak'' diye konuştu.

  Kaliforniya ekibinin oyun kurucusu Derek Fisher ise Hidayet'in savunma oyunundaki üstün yeteneklerine dikkat çekerek, Türk yıldız olmasa Magic'in finallerde mücadele etme şansının az olacağını kaydetti.
   
   Los Angeles takımının kenardan oyuna girmesine rağmen en çok süre alan oyuncularından olan Lamar Odom da milli basketbolcunun çok yönlü bir oyuncu olmasının önemini vurguladı.

  Odom, ''3 sayı yüzdesi iyi, içeri girip sayı yapıyor, savunması kuvvetli, asist ortalamasında takımının en iyisi. Bir oyuncudan istenebilecek tüm özelliklere sahip. Umarım onu durdurabiliriz'' dedi. kaynak:ntvmsnbc

0 [ YORUM YAZ ]: