Unutulmayanlar #4 -Hagi-

hagi.jpg

Georghe Hagi süper ligde oynayan en üst seviyeli ve ünlü futbolculardan biriydi.

O, Real Madrid'de ve Barcelona'da oynamış ender futbolculardan oldu. 6 defa Romanya'da yılın futbolcusu seçildi kariyeri boyunca. Hagi Barcelona'ya transfer olduğunda uzun süren sakatlıkları nedeniyle orda tutunamamış ve Galatasaray'a transfer olmuştu.

O dönem Fatih Terim'in teknik direktör olduğu kulüpte, Hagi tarih yazacaktı. Uefa Kupası'nı ve Avrupa Süper Kupası'nı kazandıktan sonra Türkiye'de bir kahraman gibi görülüyordu. Kendi ülkesinde de çok sevilen futbolcu hala takımın en skorer ismi olarak kalıyor.

Eski Fransız futbolcu Luis Férnandez Hagi hakkında "Adeta şaraba benziyor, yaşlandıkca daha da iyi oynamaya başladı" demişti. Evet, artık 35 yaşını dolduran futbolcu 2000 yılında en iyi dönemini yaşıyordu. Ama yaşı çok ilerlemişti ve 36 yaşında futbolu bırakma kararı aldı.

2001 yılında Galatasaray'la son maçına çıktı. Bundan sonra Romanya'ya dönüp antrenörlüğe başladı. Ama Türkiye'de ona olan sevgi hala bitmemişti. 2003 yılında antrenör olarak Bursaspor'da çalışmaya başladı. 2004 yılında ise antrenör olarak yeniden Galatasaray'a döndü. Ama antrenörlüğü, futbolculuğunun yanında sönük kalıyordu. Türkiye Kupası final maçında Galatasaray Fenerbahçe'yi 5-1 yendikten sonra istifa etti.

Hagi şimdi kendi ülkesinde bir futbol okulunda genç futbolcular yetiştiriyor...

0 [ YORUM YAZ ]: