Derbiye doğru... Bu sefer daha az söver misiniz?


 Özhan Canaydın'ın vefatı bu derbinin tansiyonunu oldukça düşürdü esasına bakılırsa hatta önemlilik derecesi yine çok yüksek olmasına rağmen. Kaybeden taraf Galatasaray olursa prestijden çok şeyler götürecek. Nitekim tarihinin en yıldızlı kadrosuna sahip bir Galatasaray Fenerbahçe'ye yine yenilmiş olacak. Fenerbahçe ile imtihanlarında karnesi zayıf olan Galatasaray için batı cephesinde yeni bir şey yok anlamı demek bu. Bursaspor'un yenilmiş olması kaybedeni öldürmeyeceği için geçen yıl ki kadar gerilimli bir derbi izlemeyeceğizi varsayabiliriz. Kupa maçındaki tarihi alkış jestine cevap olarak Galatasaray taraftarı yarın akşam daha az sövebilir mi acaba? Maçın gidişatında ne olur bilinmez ama bu jesti yapmalıyız. Gidişatında belli olmaz dememde ki kıstas elbetteki bir taşkınlığın çığırdan çıkarmaya yetiyor olduğunu yıllarca görmemizden icabet. Peki şimdi yaşanabilecek varsayımlara geçelim..

Bursaspor'un puan kaybettiğini düşünürsek bu maçtan sonrada hayatın devam edeceği bilincinin futbolculara daha inandırıcı geleceği için akabinde gerilimden uzak zevkli bir derbi izleyeceğimizi düşünüyorum. Zevkli maçların yüksek getirisi goller oluyor elbette, ya da genelde..

Kadıköy'de ki maçta Fenerbahçe'nin becermek istediği ve de becerdiği strateji Galatasaray'ın yıldız oyuncularını sinirlendirmekti, şimdi  bu olasılığı hesaba katan bir takım olacak karşılarında ve daha sakin oynayarak bireysel yeteneklerini daha ön plana çıkartabilecekler. 

Rijkaard'ın takıma sakin olmayı bu sefer daha yaptırımlı uygulatacağını ve dizginleri elinde tutacağını düşünüyorum. Nitekim ilk maçta kaptan Arda başta olmak üzere taraftarlık duygusu ağır basarak duygularını kontrol edemediler.

Maça siyah forma ile çıkacak Galatasaray bu sefer sanki daha iyi motive olacakmış hissi uyandırıyor. Karşısındaki kanaryada o çok sevdiği sarı-kırmızı rengi arayacağa benziyor.

Fenerbahçe hafta arasında maç yaptı fakat ne deplasmana gitti nede maçta çok yoruldu, bir idman havasında geçtiği için onlar adına daha faydalı geçtiği kanısındayım. Deplasmana gelecekleri için daha hazırlıklı olmalarını da sağlayacaktır bu durum mental olarak.

Galatsaray'ın bu sefer kazanacağını düşünüyorum, belli mi olur belki bu sefer farkta gelebilir, ben 7-0 diyorum :)

0 [ YORUM YAZ ]: