Şampiyonluktan Küme Düşme Potasına


Şu sıralar birçok kişi Sivasspor'un önlenemez düşüşünü konuşuyor. Evet, geçen sezon son haftalara lider giren ve herkesin gönlünde ayrı bir yer edinen takımıydı Sivas. Ancak bu sezon işler bir türlü beklenildiği gibi gitmedi ve takım bu hafta kendi sahasında Gençlerbirliğine mağlup olunca düşme potasına girdi. Neyse zaten bu konuyu birçoğumuz biliyor. Biz de alt ligler uzmanı-gerçi Tunç Kayacı ve Cevdet Ünüvar varken bize uzmanlık düşmez ama-olarak Çaykur Rizespor'u inceleyelim dedik.


Önceki sezon ligden düşen Rize ekibi geçen sezon lige şampiyonluk parolasıyla başlamıştı ancak beklentiler boşa çıkmış ve takım ligi orta sıralarda bitirmişti. Bu sezon ise takımın başına Oktay Çevik'i getiren yönetim süper lig deneyimi olan birçok oyuncuyu kadrosuna kattı ve lige şaşalı bir giriş yaptı. Kaleci olarak Bursaspor'dan tecrübeli Yavuz'u transfer eden takım, defans için de geçen sezon Diyarbakırspor'u süper lige çıkaran kadroda yer alan Ulaş Ortakaya'yı transfer etti. Beşiktaştan Mehmet Sedef kiralandı. Sakaryaspor'dan süper lig tecrübeli Hasan Yiğit takıma dahil edildi. Orta saha için Diyarbakırspor'dan Fenerbahçe paf'tan yetişme Mithat Yaşar'ı transfer eden kulüp, yine aynı takımdan Gaziantepspor, Kocaelispor gibi kulüplerde oynayan Engin Öztonga'yı transfer etti. Beşiktaş'tan Kenan Özer ve Sakaryaspor'dan Dikhate de kiralanan diğer oyunculardandı. Kemal Aslan da takıma dahil edilmişti. Forvet içinse Özgürcan Özcan transfer edilmişti.


Lige beklenildiği gibi fırtına gibi başlayan Rize ilk haftalar mükemmel gidiyordu. Ancak ne olduysa o zaman ligin lideri olan Konyaspor içeride 2-1 mağlup edildikten sonra oldu ve takım bir buhran içine girdi. Arda arda mağlubiyetler geldi. Kartal, Ordu, Karabük ve Karşıyaka maçlarından ard arda puansız ayrılan takım Mersini içeride 4-0 yenip rahatlıyordu ancak sonra yine kötü bir gidiş devam ediyordu. Deplasmanda Bucaspor önünde 6-1 lik hezimet yaşayan takım içerideki son maçında gençlerle maça çıkan Kocaelispor'a puan kaptırıyordu. Bu arada teknik direktörlüğe de Mehmet Şansal getirilmişti. Devre arası Kaleci Yavuz takımdan ayrılırken Yerine Ankaragücü'nden emektar kaleci Zafer Özgültekin getirildi. Ayrıca nokta transfer olarak Ersin Güreler(Diyarbakır), Erhan Küçük(K.paşa), Celil Sağır(Malatyaspor) ve Yunus Ceylan(Adanaspor)takıma dahil edildi.


Ligde ikinci devra başladı ve takım yine beklentilerden uzak kaldı. Hacettepe ile içeride berabere kalan, ardından da Boluspor'a yenilen takım içeride yine berabere kalıyordu Adanaspor maçında. Samsun deplasmanından eli boş dönen ekip içerideki maçta Giresunspor'u yenerek bir nebze olsun umut saçıyordu. Ancak bu da yalancı bahardı. Altay'a deplasmanda yenilen takım içeride kendisinden alt sıradaki Antep Belediyespor'a karşı iki penaltı kaçırdığı maçta 2-1 yenilen ekip ertesi hafta Erciyesspor'a da mağlup oldu. Geçen hafta ise içeride kendisinden alt sıradaki Dardanelspor'a karşı 3-1 mağlup duruma düştüğü maçta beraberliği zor kurtardı. Bu akşam ise kendisi gibi lige süper başlayan ancak ligin ikinci yarısında büyük bir düşüş yaşayan Konyaspora karşı uzatmmalarda karşılıklı gelen gollerle 1 punı kurtaran ekip şu an sondan üçüncü sıradaki Dardenelspor ile arasında sadece 2 puan var ve düşme adaylarından biri.


Son olarak Rizespor lige geçen sezonun şampiyonu Diyarbakır ve geçen yılın küme düşen takımı Sakaryaspor ağırlıklı bir ekip kurarak yola çıktı. Ancak görüldüğü üzere şampiyon olan Diyarbakır değil de küme düşen Sakaryaspor'un akibeti Rize'yi bekliyor. Düşmemek için son ana kadar direnecekler. Futbol garip bir oyun gerçekten. Sezona şampiyonluk nidalarıyla başlayan ve liderlik yaşayan bir takım belki de sezon sonunda kümede kaldığı için sevinecek. Şu sıralar Ümit Kayıhan'la devam eden takım sezon sonunda ne yaşayacak göreceğiz.Hadi bakalım laz uşaklar, siz bu liglerin rengisiniz.

0 [ YORUM YAZ ]: