Basketbolda Haftanın Panoraması


Beko Basketbol Ligi'nde normal sezon geride kalırken Darüşşafaka Cooper Tires ve Kepez Belediyesi lige veda eden takımlar oldular.Şampiyonluk için mücadele edecek 8 takım ise play off heyecanına başlanmak üzere geri sayıma başladı.

Kepez Belediyesi'nden Buruk Veda
Banvit:77-Kepez Belediyesi:61
Karşılaşma Kepez Belediyesi için iyi başlamıştı.Karşılaşmada ilk 3 çeyrek Kepez Belediyesi adına olumlu geçerken Banvit son çeyrekte hem savunmada hem hücumda iyi işler yaparak haftanın en stresli maçında galip gelmesini bildi.
Normal sezonu 3.sırada tamamlayan Banvit'in play offtaki rakibi Pınar karşıyaka oldu.
İlk iki maçını kendi evinde oynayacak olan Banvit Pınar Karşıyaka ile 0-0 berabere olan bir seriye başlayacak.

Efes Pilsen Play Off Provasında Rahattı
Erdemir:78-Efes Pilsen:87
Efes Pilsen normal sezonun son haftasında play offta da rakibi olan Erdemir ile karşılaştı.Play off için bir prova niteliğinde olan bu karşılaşma Efes Pilsen'in üstünlüğü ile sonuçlandı.
Efes Pilsen-Erdemir play off serisi 1-0 başlayacak.


Galatasaray Cafe Crown Ligden Kopmadı

Galatasaray Cafe Crown:100-Bornova Belediyesi:67
Galatasaray Cafe Crown için çok stresli geçen bir karşılaşmaydı.Galatasaray Cafe Crown geçen haftalarda Fenerbahçe Ülker'i yenen Bornova Belediyesi'ni 100-67 skor ile geçerken sportif umutlarını gelecek sezona taşıdı.Bornova Belediyesi ise normal ligi 7.sırada bitirerek play offta Fenerbahçe Ülker'in rakibi oldu.Bu seri 0-0 berabere başlayacak.

İzmir Derbisi Büyük Abinin
Pınar Karşıyaka:108-Aliağa Petkim:90
Pınar karşıyaka için rahat geçen maçta stresli taraf Aliağa Petkim'di.Ligden düşme stresini son haftaya kadar yaşayan Aliağa Petkim için sonuç mağlubiyet olsa da ligden düşmemesi teselli oldu.

Beşiktaş Cola Turka Başkent'e Kilitlendi
Beşiktaş Cola Turka:77-Tofaş:71
Beşiktaş Cola Turka ligin genç ekiplerinden Tofaş'ı galibiyet ile geçerken normal sezonu 4.sırada bitirdi ve Türk Telekom'un play offta rakibi oldu.Beşiktaş Cola Turka-Türk Telekom serisi 1-0 başlayacak.

Oyak Renault Direnemedi
Haftanın belkide en stressiz karşılaşması ligde kalmayı garantileyen Oyak Renault ile lig 2.si Fenerbahçe Ülker arasında geçti.İlk çeyreklerde gel-gitler olsa da Fenerbahçe Ülker bu durumu lehine sonuçlandırmasını bildi.Fenerbahçe Ülker de artık play offta Bornova Belediyesi ile karşılaşacağı seriyi düşünmeye başladı.

Belediye Derbisi Mersin'in
Antalya Büyükşehir Belediyesi:75-Mersin Büyükşehir Belediyesi:91
Haftanın bir diğer rahat maçı da Mersin Büyükşehir Belediyesi üstünlüğünde geçildi.Mersin Büyükşehir Belediyesi kendi adına galibiyet ile bitirirken Antalya Büyükşehir Belediyesi bu sezon ki düşüşünün nedenlerini sorgulamaya başlamıştır sanırım.

Darüşşafaka Cooper Tires Herşeye Rağmen Savaştı
Darüşşafaka Cooper Tires:82-Türk Telekom:90
Ligden düşen ilk takım olan Darüşşafaka Cooper Tires ilk 3 çeyrekte varlık gösterememesine rağmen Türk Telekom'u son çeyrekte zorladı.Ama Türk Telekom galip gelmeyi başararak Beşiktaş Cola Turka ile play off serüvenine başlayacak.

Haftanın Antrenörü:Kepez Belediyesi karşısında geriye düşen takımını çok iyi yöneterek galibiyetin baş mimarı olan Orhun Ene

Haftanın Oyuncusu:Takımı ligden düşme potasındayken çıktıkları karşılaşmada verdiği sayı pasları ile göz dolduran Barış Güney

Haftanın Takımı:Ligden düşmesi çok önceki haftalarda belli olmasına rağmen maçlarında mücadeleden vazgeçmeyen Darüşşafaka Cooper Tires

Play off karşılaşmaları 28 Nisan 2010 Çarşamba günü başlıyor.Program şöyle:
28 Nisan Çarşamba
18.30 Banvit–Pınar Karşıyaka (Banvit Kara Ali Acar) (0-0)
20.30 Fenerbahçe Ülker–Bornova Belediyesi (Abdi İpekçi) (0-0)

29 Nisan Perşembe
18.00 Efes Pilsen–Erdemir (Darüşşafaka Ayhan Şahenk) (1-0)
20.00 Beşiktaş Cola Turka–Türk Telekom (Beşiktaş Cola Turka) (1-0)

0 [ YORUM YAZ ]: