'Gelenek' geldi ve çattı

                                                                           Taksim
                                              
    El clasico bu akşam oynanıyor. Geç saatte oynanmasını ise ertesi günün çalışan kesimin genelinin izinli olması dolayısıyla affettiriyor. Bir nevi futbolun allstar'ı aslında bu gelenek. Nba allstar organizasyonunun saat olarak Avrupa'yı  memnun etmemesi El clasico saatininde Abd'yi tatmin etmemesi ile karşılığını bulsa da Abd'nin spor zevkinin bunu önemseyeceğini de hiç zannetmiyorum. Fakat Nba Allstar için aynı takmamazlığı Avrupalıların yaptığını da düşünmüyorum. Takıyoruz Nba olmuyor böle! 


    Genelde Fenerbahçe'nin gelenekselleşen galibiyetlerinden sonra El Clasico başlıkları da klasik olmuştur. Hatta yaratıcılık yoksunluğu sebebiyeti ile de baymıştır. Bu espriyi yapan bu basın bazen ise Galatasaray - Fenerbahçe derbisini Barça-Madrid derbisinden bile üstün görmüştür ama galibiyet manşetlerinde bile özenmişlerdir bu yakıştırmaya. Nasıl bir üstünlükse bu oda ayrı bir yazı konusu. Madem üstün görüyorsun neden oradan alıntı yapıyorsun. Real Madrid şampiyonluğu garantilediği bir el clasico öncesi Nou Camp'ta Barça seyircisi tarafından alkışlanarak sahaya çıkıyorken bizim çakma El Clasico'da ancak bir vefat olayı ile bu başarılabiliyor akabinde ise büyük fairplay nidaları yükseliyor. O gibi durumlar duygusal tabi, böyle olursa erkekliğe sığar mantalitesi yesinler.

        Neyse madem manşet resim ile El Clasico'yu Türkleştirdik, o zaman bizim derbiler öncesindeki gelenek ile bitirelim. Nostalji yapalım yıl 1960, Real Madrid:2 Barcelona:2   buyrun izleyin efenim.


0 [ YORUM YAZ ]: