Tbl Play Off Yarı Final Panorama


Beko Basketbol Ligi'nde sona geldik.Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker finale yükselen takımlar oldu.Aslına bakarsanız sanırım pek çok kişi bu finali bekliyordu.Ama "Fenerbahçe Ülker'i yarı finalde zorlayan Banvit acaba bir süpriz yapar mı?" diye soru işaretleri olmadı değil.

Yarı final karşılaşmalarını kısaca bir hatırlayalım.

Efes Pilsen Finale Abone
Efes Pilsen yarı finalde Beşiktaş Cola Turka ile karşılaştı.Serinin ilk karşılaşması 94-83 Efes Pilsen galibiyeti ile sonuçlandı.Serinin ilk karşılaşmasına iyi ve hızlı başlayan takım Beşiktaş Cola Turka oldu.Ama Efes Pilsen kadro derinliği ile 1-0 önde başladığı seriyi 2-0'a taşıdı.
Serinin 2.maçında da Efes Pilsen Kerem Tunçeri ile sahaya ağırlığını koydu.Beşiktaş Cola Turka son maçların formda ismi Engin Atsür ile maça tutunmaya çalışsa da Efes Pilsen'in seriyi 3-0'a getirip finale çıkmasına engel olamadı.

Fenerbahçe Ülker Terledi

Serinin İstanbul'daki ilk karşılaşmasında sayı ile başlayan takım Fenerbahçe Ülker oldu.Banvit ilk sayılarını 8.23 te buldu.İlk maçta son 28 saniyeye girilirken skor 81-77 Fenerbahçe Ülker lehine gelişti ve Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan 89-79 galip ayrıldı.
Fenerbahçe Ülker 0-0 başlayan Banvit serisini 2-0'a getirirken geriden gelme geleneğini sürdürdü.Karşılaşmada ilk 3 çeyrek Banvit için iyi geçti.Son çeyrekte tecrübesi ile Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan galip ayrıldı.
Serinin 3.maçı Bandırma Karaali Acar Spor Salonu'nda oynandı.Karşılaşmaya iyi başlayan takım Fenerbahçe Ülker oldu.İlk çeyreği 16-18 biten karşılaşmada Fenerbahçe Ülker 2.çeyreğe de iyi başladı.İlk yarı 31-38 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile geçildi.2.Yarıya Banvit sayı ile başladı.Fenerbahçe Ülker 7.34 de Roka Leni Ukiç ile sayı buldu.Maç boyunca etkili olan takım geride olmasına rağmen Banvit oldu.Ama Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan 70-65 galip ayrılarak seride 3-0 ile adını finalde Efes Pilsen karşısına yazdırmayı başardı.

1 [ YORUM YAZ ]:

Uğur ! dedi ki...

hola efes maybe son kez