Inception geliyor!






    The Dark Knight filminin abartmıyorum 5'nci dakikasından itibaren evet demiştim benim seyir zevkimin doruk noktalarına bu film ulaştıracaktı, başlangıcın verdiği ön sezi buydu. Nolan öyle bir referans sundu ki filmin sonunda bize, acabaya ihtimal bırakmıyordu gelecekteki getirileri ile ilgili. Yeni filmleri de bu ön kestirimleri  muhakkak sağlatacaktı. Bu sayede Inception gözü kapalı gidilebilecek ve defalarca izlenebilecek arşivlik fimlerin de arşivliği olabilecek bir film olacağa benziyor ister istemez. Oldukça iyi bir film geliyor sayın sinema severler. Konu son derece orijinal.  Başrol de son filmlerindeki zor rollerin aksine daha çok karizmasından yararlanacağı bir statüye kaymış Leonardo Di Caprio var. Eşlik eden karşı cinside benimde pek hayran olduğum oscarlı güzel Cotillard. Nitelim epey bir polatlaştırmışlar leo'yu. İnsanların rüyalarına gizlice girebilen bir çete liderini oynuyor yada oynadığı söyleniyor :) Evet bu insanı heyecanladırmaya yetiyor. Fragmanı izledikten sonra devam edelim..

          



 Sondan başa doğru hızlıca gidersek; Shutter İsland, Revolutionary Road, The Aviator, The Departed gibi filmleri ile genç kızların gönlünde taht kurma işlerini bırakmıştı. Fakat o aradaki  Body Of Lies, Blood Diamond ve New york Gangs gibi fimlerini kısmen gözardı edersek. Ben yüzüm ile buralara gelmedimi ispatlamak için yıllarca uğraştı durdu, Sonunda başardı tabi. Abartırsak taa Titanicten sonra İnception ile o görsel DiCaprio arz-ı endamının geri döndüğünü de göreceğiz ve hemde ne dönme..  






  İçi boş 2012 türü tarzı görsel şaheser filmleri beklentisinden bahsetmiyoruz. Bu film aklı zorlayacak, bunu da başardılar mı dedirtecek bir başyapıt olacak. İkinci matrix akımına benzetilebilir ama daha içi dolu denmeyi hakeden.. Ve bir gişe filminin uzun zaman sonra oscarı kucaklayabileceğinden bahsediyorum, sinemanın her seyirciyi kucakladığı ender filmler kategorisine Inception'ı almaktan.



0 [ YORUM YAZ ]: